Last news in Fakti

13 Април, 2024 08:33 1 812 9

Войната не попречи на бизнес туризма

  • москва-
  • русия-
  • бизнес-
  • туризъм

Броят на бизнес туристите в Москва се е увеличил със 7% през 2023 година

Войната не попречи на бизнес туризма - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Около 3,7 милиона бизнес туристи са посетили Москва през 2023 г., което е със 7% повече от година по-рано, съобщи пресслужбата на столичния комитет по туризъм.

Както отбеляза председателят на комисията Евгений Козлов, бизнес пътуванията са една от най-обещаващите области за развитие на туризма. Той е важен за града от икономическа гледна точка, тъй като обхваща много свързани индустрии, от хотелиерския сектор до развлекателната индустрия. "Освен това е източник на завръщащи се туристи. Около 40% от бизнес гостите идват отново в Москва, за да разпуснат със семейството си“, каза Козлов.

Председателят на Mosturizma отбеляза също, че през 2023 г. руските бизнес туристи са похарчили средно с 16% повече от гостите на столицата, дошли да посетят приятели или роднини. Средният чек на чуждестранните бизнес пътници се е увеличил 1,3 пъти спрямо 2022 г. Москва отговаря на високите стандарти на бизнес туристите и осигурява развита транспортна инфраструктура, достъпен високоскоростен интернет и иновативни места за мащабни бизнес събития.

Градът също така следва тенденцията за съчетаване на почивка и работа с бизнес пътуване, бизнес и събитиен туризъм. Предимствата на столицата за такова пътуване са разнообразие от гастрономически заведения за всеки вкус (21 000 ресторанта, кафенета и други), почти 2000 хотела и възможности за културна програма по всяко време на годината. В Москва има над 150 нестандартни места за провеждане на бизнес събития: музеи, паркове, театри и други.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    9 10 Отговор
    Доста от тези бизнес туристи подписват договори и - на фронте.
  • 2 Ха ха ха

    8 17 Отговор
    Едва ли някой нормален би утишал на екскурзия при тези фашисти освен за шпионаж

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 фудул

    7 11 Отговор
    Айде идете в Русия ,па да видим как ще се върнете !
  • 5 Публикацията Ви

    9 10 Отговор
    Е чиста опорка за колхозници
  • 6 Д-р Манчев

    6 13 Отговор
    Кои са тези ненормални които посещават Русия?!? Единствената държава в света която изисква изходна виза, с една дума необходимо е те да ти разрешат да напуснеш държавата им независимо, че си чужд гражданин. Ай мерси!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Абе

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Д-р Манчев":

    Ти за каква изходна виза бълнуааш бе, няма такова нещо. Хахаха просто някой те е изпързалял яко.
  • 9 Те ,нормалните,

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    първо Утиват на училище....