Last news in Fakti

15 Април, 2024 08:35 868 2

Microsoft инвестира в AI и киберсигурност 2,9 млрд. USD

  • microsoft-
  • япония-
  • инвестиции-
  • изкуствен интелект

Вложението е за японския пазар

Microsoft инвестира в AI и киберсигурност 2,9 млрд. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Microsoft ще инвестира 2,9 млрд. USD за разработване на технологии за изкуствен интелект (AI) в Япония и разширяване на сътрудничеството в областта на киберсигурността. Според японското външно министерство това е заявил президентът на Microsoft Брад Смит по време на среща във Вашингтон с японския премиер Фумио Кишида.

"Президентът Смит обяви нови инвестиции от Microsoft, включително 2,9 млрд. USD за разширяване на широкомащабна облачна инфраструктура и инфраструктура за изкуствен интелект в Япония, за откриване на първата лаборатория на Microsoft Research Asia в Токио и за разширяване на сътрудничеството в в областта на киберсигурността с японското правителство“, се казва в изявление на външното министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За ваш комфорт

    2 1 Отговор
    Плевнелиев готов ли е да ни командери от Византия
    прехвърлени ли са всички данни изцедени и осмукани
    през годините от НПО-та и разни всевъзможни начини за набиране?
  • 2 Механик

    0 1 Отговор
    Дайте ги тия пари на нас дееее!
    п.п.
    Зеленски съм.