Last news in Fakti

16 Април, 2024 13:21 11 082 3

Индия взе важно решение във връзка с ескалиращото напрежение в Близкия Изток

  • индия-
  • транспорт-
  • наземен-
  • въздушен-
  • стоки

Пренасочва част от износа си от морски към въздушен транспорт

Индия взе важно решение във връзка с ескалиращото напрежение в Близкия Изток - 1
Снимка: Shutterstock

Индия е принудена да преориентира доставките на част от износа си за европейските страни от морски към въздушен транспорт заради ескалиращото напрежение в Близкия изток, съобщи изпълнителният директор на Федерацията на индийските експортни организации (FIEO) Аджай Сахай пред вестник The Economic Times.

"Кризата в Близкия изток води до прехвърляне на значителен обем от индийски износ към европейските страни от морски към въздушен транспорт. Те ще се увеличат с 10%-15% с увеличаване на времето за доставка на товари поради невъзможността да летят над иранска територия“, каза Сахай.

Увеличаването на времето за доставка и застрахователните премии ще увеличи цената му с 40%-60% и ще доведе до забавяне от приблизително 20 дни при получаване на стоките. Индийският износ, по-специално на инженерни продукти за Европа съгласно нови споразумения с вносители, ще пострада с 30%-35% в резултат на това, добави ръководителят на FIEO.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имате забрана- да коментирате

    18 4 Отговор
    Сунака ще ги дърпа с рикшата....
  • 2 Инженер Римлянин

    14 3 Отговор
    Без нашите Инженери и Компютърмени - ЕС е гола вода. Слава Брахма , Вишну и Шива !
  • 3 ха ха ха

    17 4 Отговор
    Пълна закъсвация на Ес - ще внасят инженерни продукти .