Last news in Fakti

17 Април, 2024 11:11 1 672 2

Високоскоростен интернет за 447 селски училища в Казахстан

  • казахстан-
  • интернет-
  • села-
  • училища-
  • starlink

Той е реалност с помощта на технологията Starlink

Високоскоростен интернет за 447 селски училища в Казахстан - 1

Ръководителят на Министерството на цифровото развитие на Казахстан Багдат Мусин каза, че в момента 447 училища в републиката са снабдени с интернет чрез терминали Starlink.

"Днес 447 селски училища са снабдени с интернет чрез технологията Starlink. След инсталирането на терминалите средната скорост на интернет в училищата достига 200 Mbit/s“, написа Мусин в своя канал в Telegram след среща с директора на SpaceX за глобални комуникации и активиране Ребека Хънтър. Според него страните обсъдиха разширяването на технологията Starlink в Казахстан, оборудването на селските училища с широколентов интернет, както и развитието на цифрови проекти.

Мусин посочи, че едно от училищата, свързани със Starlink в село Шубар, „колеги от SpaceX посетиха днес.“

От края на 2023 г. в Казахстан се изпълнява проект за свързване на 2000 училища в отдалечени райони с широколентов интернет чрез технологията Starlink.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    3 2 Отговор
    Опасявам се, че това ще продължи до първия пакет от санкции.
  • 2 ГООООЛЯМААА ГРЕШКА

    0 0 Отговор
    АНГАЖИРАТ ИМ РЪЦЕТЕ С ТЕЛЕФОН А НАЙ ВЕЧЕ АНГАЖИРАТ ИМ АКЪЛА И СА ВРЪЩАТ В РЕАЛНОСТТА САААМО КЪТ ТРЯА ДА ПИШКАТ....