Last news in Fakti

3 Април, 2014 19:27 937 0

БЕХ: ТЕЦ „Варна“ е 100 % частно търговско дружество

  • бех-
  • тец варна-
  • държавата-
  • 100%

Държавата не носи отговорност за екологизацията на централата

ТЕЦ „Варна” е частно дружество и отговорността за неговата екологизация не може да бъде вменявана на държавата.

Това се казва в официална позиция на БЕХ ЕАД, изпратена до медиите:

БЕХ ЕАД  счита, че е безспорна значимостта на ТЕЦ Варна за сигурността и надеждното управление на ЕЕС на страната, особено що се отнася до Североизточния регион на страната.  

Същевременно отговорността относно екологизацията на 4, 5 и 6 блок на ТЕЦ Варна във връзка със стандартите по новата Европейска рамка за енергетика и климат до 2030 г.  не може да бъде вменявана по никакъв начин на държавата в лицето на БЕХ.

Екологизацията е ангажимент на ТЕЦ Варна съгласно ДИРЕКТИВА 2001/80/ЕО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 23 октомври 2001г. година относно ограничаването на емисиите на определени замърсители във въздуха, изпускани от големи горивни инсталации - ТЕЦ Варна трябваше да реализира сероочистващи инсталации към блоковете на централата до сега. 

Централата е 100 % частно търговско дружество, чиито мениджърски екип следва изцяло да носи отговорността за управлението и бъдещото развитие на Централата, която  беше обект на приватизационна сделка през 2006 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА