Last news in Fakti

19 Юни, 2014 16:41 1 327 0

Exxon Mobil и BP се изтеглят от Ирак, руснаците остават

  • ирак-
  • петрол

Части от Ислямска държава в Ирак и Леванта напредват към столицата Багдад

Exxon Mobil и BP се изтеглят от Ирак, руснаците остават - 1
Снимка: АП/БТА

Най-големите петролни компании в света, сред които Exxon Mobil и BP, са започнали евакуация на свои служители от Ирак, където части от Ислямска държава в Ирак и Леванта напредват към столицата Багдад, съобщава Financial Times.

Exxon Mobil изтегля чуждестранните си сътрудници от петролното находище Западна Курна - 1. От своя страна BP евакуира своите работници от района на. Ханс Нейкамп, председател на иракската дъщерна компания на Royal Dutch Shell, съобщил, че компанията също разполага с план, но в момента тя няма да изтегля служители от Ирак.

Руските компании не изтеглят сътрудници от страната. „Лукойл“, която разработва второто по големина петролното поле в Ирак – Западна Курна 2, обяви, че работи в нормален ритъм. От „Газпорм нефт“ също потвърдиха, че ситуацията в страната не са повлияли на дейността на компанията, но тя все пак имала План Б.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА