Last news in Fakti

18 Юли, 2014 08:22 23 911 36

Съдят мъжа убил питбул, който захапал жена му

  • питбул-
  • съдят-
  • мъжа-
  • убил

Вълнения в социалните мрежи предизвика мъжът, който уби питбула на свой съсед, за да спаси съпругата си от кучето. Очаква се той да бъде съден.

Кремена била на разходка с най-малката си дъщеричка. Когато отваря вратата на асансьора, попадат на питбула, собственост на тяхна съседка. Кучето я напада и я захапва по бедрото. Съпругът й чува отчаяните писъци на жена си и се притичва на помощ.

"Аз веднага го хванах за устата и се опитах да го разтворя, но не пуска, не можах. И тогава съседката ми подаде нож и аз го прободох два пъти”, разказа съпругът Борислав Димитров пред Нова телевизия.

Питбулът отпуска челюстта си, едва след като умира. Кремена в момента е в болница и се възстановява. Предстоят й няколко операции, защото кучето е отхапало месо от нея с големината на човешка длан.

"По-лошото е, че можеше нещата да не спрат до тук. Можеше наистина смъртоносно да пострадам или по-лошо - детето да пострада. Не знам, ако той не беше в къщи, дали въобще можеше да ме спасят. Наистина това беше късмет, това беше единственият начин. Неговата намеса прекрати нападението“, разказа Кремена.

Това, че е спасил жена си от кучето, убивайки го, може да донесе обвинение на Борислав за жестокост спрямо животно. Стопанката на 6-годишния питбул признава, че кучето наистина е било агресивно. Съжалява за случилото се и е готова да понесе отговорността си.

Съседи разказват, че кучето от години тормози живеещите в блока. Преди няколко години питбулът е убил друго куче, но стопанката се разминала с глоба. Многократните молби да му сложат намордник останали нечути.

Докато Кремена е в болницата, Борислав сам се грижи за трите си деца и не съжалява, че е убил кучето, защитавайки жена си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    3 12 Отговор
  • 2 Shmeker

    20 1 Отговор
    Няма за какво да го съдят. Освен това съседката сама е дала ножа.
  • 3 Spas Nikolov

    21 1 Отговор
    Е, задължително ще го осъдят човека. То малумниците друга работа си нямат... Самозащитата е забранена в България. Аман от абсурди.
  • 4 ярослав станчев

    25 1 Отговор
    И какво ще гласи обвинението,може би "Умишлено убийство на куче,при опит за спасяване на човешки живот."
    В тази държава и кучетата имат повече права от хората.
  • 5 Коко Добрев

    21 1 Отговор
    Да не можеш да се защитиш докато куче те ръфа...
  • 6 Semeistvo Yordanovi

    19 1 Отговор
    Не мога да повярвам,че кучешкият живот е по ценен от човешкият.Всеки мъж би направил същото за жена си.Тези,които твърдят че трябва да се съди човека заради кучето или са малоумни или луди.А и самата стопанка на кучето си призна,че вината е нейна и че тя ще поеме отговорност.Похвално.И още нещо,ако собственичката на питбула не подаде жалба,няма как да съдят човека.А тя няма да го направи,защото тя призна вината си.Кучето е било без наморник при задължителен такъв.Докога ще живеем в държава,в която животът на кучетата,включително и бездомните ще се цени повече от човешкият ,питам аз?

    Коментиран от #33

  • 7 nikis72

    18 1 Отговор
    пожелавам на тези които ще го съдят да им се случи същото
  • 8 Aafreeware

    20 1 Отговор
    Това не е нормално бе хора!?
    А това, че е могло да има по- страшни последствия за жената или детето? Добре, че е успял човека да реагира на време.
    Парадоксална държава сме това е!
  • 9 по темата

    22 1 Отговор
    Пожелавам на всички участници в обвинението среща с питбули и операции не по-къси от десет часа.
  • 10 Иван Манолов

    14 1 Отговор
    Никой няма да го съди, пише се тук колкото да има статия.За съд е собственика на кучето .
  • 11 Иван Господинов

    13 1 Отговор
    Абсурдистан - страната на неограничените възможности.
  • 12 Валери Йорданов

    16 1 Отговор
    Ако продължават така... в държавата ще останат само цигани и кучета... българите сме без права
  • 13 Nikolay Zlatanov MSci

    9 0 Отговор
    Държавниците трябва да са тези хора които да ръководят нацията. За съжаление в стремежа си да присвоят все повече и да се облагодетелстват от постовете си им се налага да изместват кръгозора на ежедневните събития. Тази статия няма да бъде отразена в никоя Телевизия или Радио. Защото разбира се ще има изключителен отзвук сред хората.
    Как е възможно да се цени живота на Човека по-малко от този на едно животно??
    Този закон и други подобни са в употреба единствено с цел да угодят на властимащите. Поради краткия си анонс по горе.
    Как е възможно да нямаш право да защитаваш собствеността си и живота си??
    Всеки бандит който иска да влезе в дома ти има повече права от Теб самия!!!
    Наближават избори и отново "народната" памет ще се окаже КЪСА!!!
    Честито на потърпевшите живеещи в нашата Родина!
  • 14 Tihomir Trifonov

    8 1 Отговор
    Това е България кучето е с по големи права от човека.По тази логика е трябвало да остави помивката да изяде жена му!!!
  • 15 Иван Петров

    4 1 Отговор
    И аз мисля, че това са само журналистически глупости, няма кой да съди мъжа, по-скоро стопанката ще бъде подведена под отговорност.
  • 16 Николай Василев

    6 0 Отговор
    Поведението на кучето зависи почти изцяло от стопанина. Гледам питбул и бих го убил собственоръчно, ако нападне човек и застраши живота му. Най-естественото нещо е човешкият живот да е приоритет номер едно. Всички, които упрекват мъжа, защитил жена си са за сериозен преглед...
  • 17 Валери Йорданов

    4 2 Отговор
    Принципно мъжа не е действал при самоотбрана... трябвало е да подаде ножа на жена си, която да намушка кучето. Е тогава е самоотбрана. А за да не се нарушават правата на кучето, не с нож ами със захапка трябваше да се защитават хората, защото ако един циганин ти скочи с нож... и ти трябва да си с нож, ако си с пищов ще те приберат в затвора :)

    Коментиран от #23, #35

  • 18 Змей Горянин

    8 0 Отговор
    Всички забравят, че кучето е виновно дотолкова, доколкото е прекият извършител и убийството му в случая е било наложително, но неговата стопанка е в пъти по-виновна. А нежеланието ѝ да му сложи намордник си е направо престъпление.
  • 19 Nikolina Eftimova

    4 1 Отговор
    Кучетата станаха по важни от хората! Тъй като съм потерпевша от такъв случай, не мисля че този човек заслужава съд и каквото и да е друго наказание. Кучето е на госпожата с акцента, но тя не би трябвало да умре заради кучето на което не е сложила намордник, и при това е знаела, че напада хора! Преди два месеца на " Арапя " на морето едно куче , огромно черно се хвърли върху мен и ме захапа по ръката и крака. Ако до мен имаше близък смел човек като този мъж, сигурно би го убил или нещо от този род ! Писах в общината за инцидента, писах във Фасебук, всички мълчат, никой не взе отношение. Безотговорността насърчава собствениците на домашните им любимци да си правят каквото искат ! Писах имайл до Кметство Ахтопол да се определи зона за разходка на кучета на каишка на места, където не се разхождат почиващи, но пак нямам отговор! Един такъв Питбул през пролетта се хвърли върху една жена, която попадна в шок ! Писах и тогава в кметството, но отговор никакъв. При нас нещата стават, само когато се случи най лошото !
  • 20 Atanas Nikolov

    6 2 Отговор
    помияра не убит..а ще бъде разчленен на парчета....стопанката на помияра с избити зъби и поне една счупена ръка...после...да ме съди,боли ме к..а
  • 21 hahoto

    5 2 Отговор
    А значи като кучето убие куче глоба, а човек като е убил куче съд-дело-адвокат-пари-разправии. Най-глупавата държава. Това е самозащита бе. Ще почнат да съдят и ловджиите като гръмнат вълк.
  • 22 comment

    6 0 Отговор
    Анимационна Република Абсурдистания!
  • 23 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Валери Йорданов":

    Донякъде си прав. Но е нужно юридическо образование, за да не се спори за "журналистически сказания". В случая съпруга не е действал при "неизбежна отбрана", а "крайна необходимост", чиито фактически състави се припокриват изключая субекта...
  • 24 Бай Иван

    5 3 Отговор
    Напротив имаме права Българите! Имаме право да работим по 12 часа на ден на изедниците докато си изпълним нормата а ако не успеем имаме право да стоим и ако трябва цяла нощ докато си я изпълним! Проблема не е едно мърляво куче а психиката ни на която е набивано с години ,че трябва да сме покорни. Всеки от нас трябва да прави онова което мисли за правилно и нека ОНЗИ от горе да ни съди дали сме прави. Собственика на помияра да се благодари,че не съм бил аз тан ,че освен кучето и на него щях да му изкарам далака. Пък после нека ме съди!
  • 25 по темата

    3 1 Отговор
    Всеки отговорен за закон, който отнема правата на човека за сметка на гадините е подобен на същите тези гадинки, по тази причина човек ощетен от този закон да се отнася с законотвореца по начин, по който би се отнесъл с животно, което е нападнало и осакатило, или убило човек - законът на джунглата срещу всеки прозападен в ограниченото си скудоумие човекоподобен.
  • 26 Vasik Atanasova

    6 1 Отговор
    ТОВА СА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ НОМЕРА
    НЕ ВЯРВАМ ДА Е СЪДЕН
    ПО СКОРО СТОПАНКАТА ТРЯБВА
    И ЕДНО УТОЧНЕНИЕ ТОВА Е ПИТ БУЛ А НЕ ПОМИЯР
  • 27 иван иванов

    3 0 Отговор
    Естествено е собственикът на кучето да носи отговорност като презумпция по вещното право. Кучето се явява вещ, без собствен разум, с навиците на малко дете и стопанинът е длъжен да разбира свойствата и значението на постъпките му като свои. Била е длъжна да сложи намордник.

    Абсурдно е, не това, е ще съдят човека, убил животно. Такъв процес трябва да има с оглед онези животни, които без да са агресивни, биват убивани или мъчени. Не се съмнявам, че защитавайки съпругата си, не само не е извършил престъпление, но и е спасил други от посегателство срещу тях, така че ще бъде оправдан...
  • 28 niko nikov

    3 2 Отговор
    Хей хора не се залъгвайте тук е България ,тук кучетата и циганите са по важни от всеки Българин кучетата ни разкъсват и после ни съдят ,че сме се защитили.Циганите влизат в къщите ни и ни ограбват и бият и после ни съдят ,че сме ги възпрепядствали да направят това.А според мен щом кучето е било без наморник и само в асансйора собственникът трябва да бъде наказан с цялата суровост на закона.
  • 29 шумахер

    5 0 Отговор
    Този да го съдят!Диво и варварско отношение към животните!Трябвало е и той да го ухапе.Така се прави в Европа!
  • 30 Веселин Желязков

    4 1 Отговор
    Точно така ще направя и аз, б---ти му и мастията
  • 31 Daniel Yordanov

    2 3 Отговор
    Нима тоя помияр е по важен от човек?
  • 32 Златин Славчев

    0 2 Отговор
    zatvor za ubieca
  • 33 Златин Славчев

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Semeistvo Yordanovi":

    ako sobstvenichkata ne gi e sadila darjavata gi sadi za otnemane na jivot
  • 34 Georgi Stoychev

    0 1 Отговор
    teq da ne sa ludi, vseki bi postypil kato nego,ami da ni sydqt 4e vsi4ki typ4em mravkite
  • 35 Goo Gle

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Валери Йорданов":

    Това е невярно. Неизбежна отбрана е и когато защитаваш ДРУГИГО от незаконно нападение, не само себе си.

    Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.
  • 36 Димитър

    0 0 Отговор
    Ами аз като човек който спасява улични животни и съм на твърдото мнение че не е ОК да се убиват животни просто ей така, НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ЧОВЕКА УБИЛ КУЧЕТО НАПАДНАЛО НЕГОВ БЛИЗЪК!!!

    Куче, човек или каквото и да било заплашващо нечий друг живот (да отбележим - РЕАЛНА заплаха) трябва да може да бъде неутрализиран/о без наказание за потърпевшия!

    Друг е въпроса, че вината в НИКАКВА степен не е в питбула. Вина носи САМО стопанина. Все едно да искаш 3-4 годишно дете да носи пълна наказателна отговорност - долу горе толкова е интелекта на повечето кучета според много учени които ги изучават.

    Трябвало е да бъде обучено правилно това животно, което никога не се постига с бой...с бой се създава само страх и агресия. Трябвало е да е на повод и с намордник.

    Теглете ножа и на простата мърша която се е правила на стопанин!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове