Last news in Fakti

7 Август, 2014 11:14 5 670 8

Кичашки: Проф. Близнашки с първи гаф като премиер

  • близнашки-
  • гаф-
  • премиер

Омерзен съм от изказването на Близнашки, че комунизмът е красив идеал, заяви политологът Антон Тодоров

Кичашки: Проф. Близнашки с първи гаф като премиер - 1
Снимка: TV7

Служебният премиер проф. Георги Близнашки вече направи първия си гаф, заяви в TV7 Петър Кичашки от Института за модерна политика.

Повод за критиките стана изказване на министър-председателя, че уволнения в администрацията няма да има, освен за служителите, които имат политически пристрастия.

По този начин напомнил за изказване на Пламен Орешарски от миналата година, който заяви, че ще има уволнения за протестиращите чиновници.

Според госта, служебният кабинет не може да спаси България и да я извади от кризата.

Единствено хората могат сами да си помогнат, като гласуват за идеи на предстоящите избори.

През последните години у нас има тенденция в парламента да влизат хора с повече пари, отколкото с идеи. Това ще се запази, докато българите само на маса искат смяна на системата и нов морал само на масата.

Според Кичашки единственото лекарство срещу задкулисието е прозрачността. Хората вече смятат, че част от задкулисието е и БНБ, чието ръководство през последните седмици сбърка във всички казуси, в които можеше да се сбърка, каза Кичашки.

Така се поражда съмнението и за втори "Костинброд", допълни гостът.

В ефира на Нова телевизия пък, политологът Антон Тодоров заяви:

„Аз съм омерзен от това, което каза служебният премиер Близнашки, че комунизмът е много красив идеал. Все едно в Германия някой да каже същото за националсоциализма. Това изявление съперничи на думите на Филип Боков, че престъпленията се посрещат с вина и мезета. Него правосъдието не го наказа, но Господ не пропусна.”

Според него Близнашки бил краен социалист от края на 90-те години.

„В това правителство много хора имат тежки комунистически зависимости. Нека припомним, че Велизар Шаламанов е бивш член на БКП. Доц. Румяна Коларова, която пое образованието, е от фамилията на Кунка Апостолова, най-младата комунистическа терористка. Защо само комуняги в това правителство? Това е скандално. Но тези хора не са виновни, назначил ги е Росен Плевнелиев”, добави той.

„Този президент назначи за шеф на НРС бивш агент на ДС – генерал Драгомир Димитров. А юридически съветник на президента е Наталия Киселова, която също е активен член на БКП”, категоричен бе Тодоров.

Бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев пък заяви, че демократите могат да бъдат леви и десни.

„Близнашки е ляв демократ и това не е лошо”, допълни той.

„Аз с проф. Близнашки имам добри отношения, но не може да се говори така за една идеология, която е довела до убийството на толкова много хора. Възприемам го като ляв демократ и интелектуалец, но нека да не се допускат превратни фрази. Комунизмът е човеконенавистна идеология, както е фашизмът и националсоциализмът”, добави той.

Андреев също така настоя да се извадят протоколите, за да се види кой първи е произнесъл името на Пеевски за шеф на ДАНС и да се види какво става с „Южен поток”.

„Защо никой нищо не говори? Ако правителството не направи нищо, за да разтури тази обществена поръчка, значи продължава този курс. Беше ли политизирано МВР по времето на Йовчев и бил ли е фактор там Д. Пеевски, чакам отговор от новия министър”, каза той.

"Кредитните досиета трябва да се отворят, там е заровено кучето. Отварянето им е с облика на фойерверк. Другарят Костов е облечен в тефлон и нищо не лепи по него", коментира още Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    Този на снимката с физиономията на мармот кой е? Едно е да протестираш /било за по-добри условия на труд, социални придобивки, здравни придобивки и т.н./, друго е да викаш само БСП, долу ГЕРБ или обратното...
  • 2 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор
    служебния премиер не почва никак добре.първо изказване и гаф.комунизма бил светъл идеал!!!обикновенно както почваш така си и продължаваш.

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Част от цитат на Близнашки-"Комунизмът е много красив идеал, за който са загинали много честни и светли личности, но не мисля, че това е централната тема...", т.е. Деси човека изобщо не го прави на въпрос. В контекста на неговото изказване, мога да го сравня с..."Утопия" на Томас Мор /препоръчвам ти да е прочетеш/. Идеал /думата има гръцки произход/ е нещо прекрасно, хармонично, съвършенно, т.е. нещо, което е несъпоставимо с реалния живот и няма нищо общо с тези, които "сътвориха" Гулак или Белене, нали...
    П.П. + чето е от мен, нали си знаеш

    Коментиран от #4

  • 4 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    как би ти прозвучало ако някои немски политик каже за нацизма подобна щуротия?освен това като обеденителна фигура на нацията не може да си позволява такива изказвания ,особено в началотото на мандата.отстрани изказването му звучи-аз съм комунист и сега и за нищо от преди не съжалявам!имаше много по-дипломатичен начин да излезе от зададения въпрос от тази реклама на комунизма.

    Коментиран от #5

  • 5 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Ставаш смешен, не се опитвай да сравняваш комунизъм с нацизъм. Това, че две неща са лоши, не значи са еднакви..., да си в детската градина, да расъзждаваш така

    Коментиран от #6

  • 6 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Монго":

    да наистина, комунизма е в пъти по-жесток от нацизма,но и двата са тоталитарни и милитаристични .и двата са осъдени от народите върху които са деиствали.
  • 7 nikis72

    0 0 Отговор
    В БГ НИКОГА не е имало истински комунизъм защото е само една утопия,докато нацизъм в Германия е имало.Не говорете глупости
  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    да, сега тва е новата мода нямало комунизъм бил утопия.само че имаше диктатура на пролетарята и комунистическа партия с всички опити да го постигне.то и нацистите днес лесно могат да кажат ,нямаше истински нацизъм ,хитлер не беше разбрал правилно нещатата .
    опита на комунистическите стратези да си постигнат идеала ,бе толкова разрушителен за народите над които опитваха ,че 25 години след падането му ,негативните деформации не са изчистени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове