Last news in Fakti

12 Септември, 2014 17:43 2 070 6

Търсят със стрелец избягал питбул, нападнал жена

  • търсят-
  • стрелец-
  • избягал-
  • питбул-
  • нападнал-
  • жена

Жената е в болница. Драмата се е разиграла във Враца

Вече втори ден екип на община Враца търси избягалият питбул,  който нападна жена в града. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация, цитирани от  „Конкурент“.

Бесният питбул-майка обикаля из Враца. Вероятно той е бил вързан на синджир и се е измъкнал.  Кучето е нападнало жена, която е постъпила в болница вчера.Тя работи като шивачка във фирма „Текс“ излязла от работа в 17.15 ч. Тогава минала покрай гумаджийница, която се намира близо до Оряховско шосе срещу професионалната гимназия „Димитраки Хаджитошин“. От там върху нея се нахвърлил черен питбул. Жената паднала, а кучето започнало да я хапе. Врачанката извадила късмет, че в същото време минавал автомобил и шофьорът видял какво се случва. Мъжът веднага слязал и замерил питбула с туба и той изчезнал. Веднага е подаден сигнал на телефон 122. На място пристигнали линейка и полиция. Жената е прегледана и обработена, а след това съпругът й я е преместил в Първа частна поликлиника. Пенка е разпитана и е подала жалба, разказа съпругът й пред "Конкурент". Тя е с тежки рани на ръката и бедрото, а кракът й е счупен под капачката на коляното. Жената е в операционна зала от няколко часа. Съпругът й е благодарен на целия лекарски екип начело с д-р Чернев.

До неколкократните проверки се е стигнало, след като в градската управа са получили сигнал за опасното животно. Първото обаждане за питбула е било вчера до полицията в града, след това в 20.30 ч. граждани са съобщили и на дежурния телефон в общината. Направен е оглед с патрулка в района на Стария пазар, но кучето не е било забелязано. В 8.10 ч. тази сутрин към администрацията е препратен сигнал от тел. 112, че питбула е видян в района на стария гробищен парк във Враца.

Екип на общината отново е огледал мястото. От местната администрация уточниха, че се включат доброволно в издирването на кучето, защото то не е безстопанствено. „Въпреки това, че кучето си има стопани екип на общината ще продължи да търси животното, за да се осигури спокойствието на врачани“, допълниха от градската управа.

Те обясниха, че са потърсили съдействие от областната агенция по безопасност на храните, за да им предоставят служители, който да изстреля упойващи стрели за залавянето на питбула. По обяд днес, заедно със стрелеца общинарите са проверили района и са видели кучето при старите гробища, но бързо е избягало. „Нямаме получени сигнали да е нападало други хора. То изглежда измършавяло и постоянно бяга“, обясниха общинарите.  

Последният оглед е бил към 15 ч., но животното отново не е било заловено. Още при първата проврека служителите от местанта администрация са оставили координатите си на живеещите в района, които веднага да им се обадят, ако забележат кучето.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехаа

    0 4 Отговор
    Пак ще изкарат бедните животни че са чудовища

    Коментиран от #2

  • 2 Dian Dimov

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ехаа":

    Не бе....много ясно че жената е виновна......аман от тъпанари и лицемери!!!Ако един такъв пес нападне жена ти или обезобрази детето ти пак ли ще жалиш бедния питбул .Моето мнение е че определени породи просто трябва да бъдат унищожени и питбулите са на първо място

    Коментиран от #3

  • 3 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Dian Dimov":

    Такива породи трябва да се забранят...сега това псе ако го намерят направо с пушка да го направят на решето...
  • 4 Монго

    1 0 Отговор
    Ааа, стига вече, свалям набордника и почвам да хапя и аз! Ай шъ им съ и питбулите шъ им съ и...
  • 5 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    в българия трябва да се приеме стро контрол върху домашните любимци.градското население не трябва да има свободни възможности да гледа такива.омръзна ми да газя в кучешки л..на в парковете и да се оглеждам с децата си постоянно за кучета.на кучешките фенове дето ще залаят след коментара ми им предлагам да наблегнат в гледането на деца.
  • 6 коко

    0 0 Отговор
    Този питбул ще си го сготвя с удоволствие. Запознат съм с виетнамската кухня. Колкото е по агресивно кучето, толкова е по вкусно. И да не ми мрънкат разни куче-любители, защото ако един такъв пумяр нахапе техните деца, друга песен ще запеят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове