Last news in Fakti

15 Май, 2015 09:39 5 412 1

Делян Пеевски е посещавал КТБ и Цветан Василев почти всеки ден

  • константин симеонов-
  • делян пеевски-
  • ктб-
  • всеки ден

Константин Симеонов: Подател на списъците с гости в сградата на КТБ категорично не е Василев

Делян Пеевски е посещавал КТБ и Цветан Василев почти всеки ден - 1
Снимка: БТВ

Делян Пеевски е посещавал КТБ и Цветан Василев почти всеки ден и това е известен факт, заяви в „Тази сутрин” по БТВ адвокатът на банкера Константин Симеонов. Подател на списъците с гости в сградата на КТБ категорично не е Василев, каза още юристът.

Според него липсата на депутата от ДПС в листата с посетители се дължи на няколко причини. Едната от тях е статутът му на много вътрешен човек, подобно на самия и Цветан Василев и на изпълнителните директори на банката, чиито посещения не се отразяват на хартия. Друг вариант е да е влизал по друг начин или пък се е пазил, готвейки се за това, което предстои.

„Къса е паметта на много хора. Имаше период, в който почти през цялото време бяха заедно двамата. Сега да се кръстим и да казвам как нямат нищо общо е по-скоро смешно, не толкова срамно”, коментира Симеонов.

Адвокатът заяви категорично, че Цветан Василев не е изпратил списъците с посетители, макар че те стигнаха до медиите от адрес с неговото име: „Първата работа ми беше да му се обадя на него, за да разбера дали той го е изпратил. Реакцията беше, че няма нищо общо. Беше го прочел вече в някои от сайтовете”.

Юристът обаче призна, че ако е зависело от него, щял да изпрати имената именно вчера, заради телевизионно интервю на друг депутат от ДПС – Йордан Цонев, който обяви, че не е имал нищо общо с Василев и банката. По-късно името му бе сред записаните гости на банката.

„Подобен тип неща, както беше с видеоклипа (в който Василев и Иван Искров празнуват заедно – бел. ред.), идва да покаже, че някои хора лъжат за КТБ и за отношенията си с Цветан Василев. Лошото е, че от момента, в който Цветан Василев е в немилост, всички гледат как да се прекръстят и да докажат, че не са имали нищо общо с него”, каза Симеонов.

Той предположи, че в някакъв момент могат да се появят и записи от камерите в сградата на банката, но ако това се случи, Василев пак няма да е разпространителят: „Ако някой друг ги е източил или разполага прокуратурата с тях, както и вероятно с тези списъци, вече е друга тема. Ако излязат от някъде, няма да е от него”.

На въпрос как се стигна до краха на КТБ, адвокатът обясни, че става въпрос за координирани действия на прокуратурата и определена медийна група, последвана от останалите електронни медии.

Симеонов коментира още, че лично в момента е против идеята Цветан Василев да се прибира в България: „Има доста сериозни и силни врагове в България. Не бих ги наричал по имена, защото ще излезе, че ги клеветя, но те се знаят кои са”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шейха

    1 0 Отговор
    Пеевски и Василев са партньори, това го знае всяко хлапе. В медиите се пускат само димки за дезинформация и прикриване на истинските грабители.
    Единствено ОМАНСКИЯТ ФОНД не е в далаверата и май тези пари са причината да ограбят банката!
    Мафията, която управлява България е ограбила парите на Оманският фонд, отнесоха го и разни други тарикати, които искаха да станат богати от лихви!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове