Last news in Fakti

15 Юни, 2015 13:47 3 061 5

Тони Димитрова върна наградата "Достойните българи"

  • тони димитрова-
  • върна-
  • награда-
  • достойните българи

 

Тони Димитрова върна наградата си "Достойните българи", това призна бургаската певица пред Gramofona.com. "Гордеех се с тази награда, но съм убедена, че тези, които я въздават трябва да пазят честта и достойноството на тези, които я получават. В момента моите са омазани с кал", призна с голяма доза обида Тони.

Причината да се откаже от отличието е скандал, в който името й беше замесено от друга родна изпълнителка - Петя Буюклиева. Само преди дни Буюклиева в интервю заяви, че мафията на Тони Димитрова е причина в тазгодишното издание на "Бургас и морето" да не попадне песента на Кичка Бодурова.

"Обадиха ми се от "България днес" да ми кажат, че „моята мафия” мачка. Това излезе като огромно заглавие на първа страница на вестника, който ми връчи наградата и тук вече търпението ми се изчерпа", каза певицата. Веднага след това тя решава, че ще съди колежката си и обявява намерението си публично.

Въпреки обещанията на ръководството на вестника и на журналистката да свидетелстват пред съда, дни след това те дават назад. "Аз не вярвам на Петя. Знам, че журналистката е написала думите й дословно. Оказа се обаче, че този вестник се издава от същата група, която присъжда и отличията "Достойните българи". Затова написах едно писмо на Венелина Гочева с цялото ми уважение към нея, но и към себе си, и й го изпратих заедно с наградата по куриер, защото така не може. Просто в тази ситуация аз не мога да задържа приза, защото достойните българи не кореспондират с мафията", убедена е Тони Димитрова.

Признава, че не й се занимава със съдилища, но иска в тази ситуация да бъде защитена. "Просто на тези истерични каки трябва някой да им затвори устите. Да спрат да говорят за тази бургаска мафия. Каква бургаска мафия, след като тази година нито една бургаска песен не стигна до финала?", допълва Тони и признава, че дори и нейният приятел Иван Ченов не е получил одобрението на журито.

Отпаднали са песните и на други близки приятели на Тони, но въпреки това Буюклиева изрекла грозните думи към Тони, която само до преди година наричала сестра и на която се оплаквала от непочтено финансово отношение на Кичка Бодурова към нея в САЩ. Проблемът, според Тони Димитрова е, че в Бургас хората са възпитани и се съобразяват, както и това, че твърде много софиянци са се наместили в бургаския конкурс.

"Ние тука сме културни и много се съобразяваме. Който ни наплюе и на другата година по неговите оплювания променяме правилата. Защо се съобразяваме? Ние не сме тук да изпълняваме капризите на този или онзи", категорична е Тони Димитрова. Признава, че й е обидно, защото любимият й фестивал не веднъж е бил под ударите на необоснованата критика. Но допълва, че много може да говори за морала на своите обвинители и дава пример с конкурс във Велингард.

"Преди три години Петя беше жури там. Докара всичките си ученици и сина си. На всичките си ученици раздаде награди, а на сина си Гран при. Тя ли ще ми говори за мафия? И освен това, коя е Петя Буюклиева, която дори не участва тази година в конкурса, че да дава мнение? Коя е Кичка Бодурова? Тя е само изпълнител на песента. Авторът - Развигор Попов, каза че се съобразява с мнението на журито. Те да не мислят, че щом са се явили и по презумция песента им трябва да влезе?", недоумява Тони и пита "жертвите на бургаската мафия" с какви очи ще дойдат в Бургас и ще кажат "моят град", "моята публика".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 drafilov

    0 0 Отговор
    браво.само така.нож за софийските гювендии.

    Коментиран от #2

  • 2 Сечко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "drafilov":

    Буюклиева е от Асеновград.
  • 3 сссс

    0 0 Отговор
    таз тапотия до кога ще стои в топа

    няма ли по важни новини ..като например циганските набези и предстоящото поредно поскъпване на тока
  • 4 АДВОКАТА

    0 0 Отговор
    Тони, не им се връзвай на тези олд бекс - стари чанти. Всяка заран си пускам вашата песен - Чаша кафе - и се кефа. На Кичка нали знаеш какво й викат колегите - Кени Скота - Адеш като скот ма - Чувал съмго лично през много ранните й години. Нека да го отрече.
    Пък като им се иска море, да си направят Черноморец и морето, или Шабла и морето - кой им пречи. Ама те не могат да пеят.
    Пей сши, пей си Тони. Остави к.ч
    ките да лаят - керванът на песните ти си върви.
  • 5 Аз съм

    0 0 Отговор
    В България звездите не блестят,нямаме музика нямаме таланти има връзкари некадърни,чалга евергриини естрада,имаше едно време АХАТ,но двигателя стана свещеник,всички останали който можеха и искаха не им се позволи да се изявят ,до ден днешен е така, та голема работа какво се пише за Димитрова ,Иванова ,Петрова,Генова .......................... В България звездите не блестят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове