Last news in Fakti

20 Юли, 2015 13:11 16 128 45

Етническо напрежение в три населени места в страната

  • етническо-
  • напрежение-
  • страната-
  • населени-
  • места

Роми малтретират момичета във видинско, друга група роми пък са нападнали полицаи в Бургас, а в Гърмен българи, въоръжени със сопи, се канят да щурмуват ромска махала

Етническо напрежение в три части на страната. Пияни роми са малтретирали момичета във видинското село Гара Орешец, друга група роми пък са нападнали полицаи в Бургас, а в Гърмен българи, въоръжени със сопи, са се заканили да щурмуват ромската махала.

Първият случай е от снощи, когато пияни роми са нападнали момичета в село Гара Орешец, съобщиха от ОДМВР-Видин. За инцидента в полицията е подал сигнал кмета на селото.

По първоначални данни снощи, в 22 часа, в селото, по време на организирана забава, ром от близкото с. Медовница поканил на танц своя позната - местно момиче. Девойката отказала, а между двамата възникнал словесен спор на емоционална основа. Ромът ударил момичето през лицето. Друго местно момче отвело момичето у дома, съобщават от полицията.

Тази сутрин кметът разбрал за случката от майката на девойката и веднага сигнализирал на органите на реда.

По думите на кмета група българчета седели и си говорели в градинката в центъра на селото. В този момент друга група от роми от село Медовница, видимо в нетрезво състояние, пристигнали и започнали да нападат момичетата. Пияните дърпали, щипели и започнали да ги бият. Дори се стигнало до опит за изнасилване. След случката момичетата били посинени.

Нашествието на ромите от съседното село Медовница вече станало непоносимо, а хората от село Гара Орешец вече се страхували дори и за живота си. Те често бивали изнудвани от ромите да купуват стоки, които им се предлагали, като дори ромите им отправяли открити заплахи, твърди кмета.

В Бургас пък, тълпа от разярени роми са нападнали полицаи, съобщиха от полицията в града.

На 18 юли в 20.30 ч. полицейски служители от Четвърто Районно управление са изпратени на сигнал за скандал в кв. "Горно Езерово", в къща, разположена на ул. "Перла" №40.

Пристигайки на място, служителите установили струпване на множество роми, като един от тях изскочил от тълпата и докато полицаите изяснявали причините за скандала, ударил с юмрук предното панорамно стъкло на служебния автомобил "Citroen". От удара стъклото се пукнало в долната средна част, като се получили пукнатите във вид на разклонение по цялата повърхност.

Предприети са мерки по задържане на мъжа. Тълпата от роми всячески пречила на полицаите да изпълнят функциите си. Те ги дърпали, блъскали и хвърляли по тях различни предмети. Мъжът успял да избяга, но в последствие е открит и задържан за срок от 24 часа. Ромът е на 36 г. Заедно с него, за едно денонощие, са задържани още двама роми от Бургас, на 18 г. и 40 г.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

В Гърмен отново има напрежение, съобщиха от struma.com. Група от около 50 българи, въоръжени със сопи, са се събрали на площада в общинския център с намерение да щурмуват ромската махала. Полицията в Гоце Делчев е вдигната на крак.

Припомняме, че жителите на Гърмен са внесли протестна петиция в Министерския съвет с искане държавните институции да засилят работата си по отношение на скандалната ситуация с ромите. Само преди два дни те протестираха в София заради отлагането на премахването на незаконните постройки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жалко

    2 1 Отговор
    ЗАПОЧВА СЕ -ЖАЛКО ЗА МЛАДИТЕ.
  • 2 гост

    2 1 Отговор
    трябва всеки който иска да си ползва правата да може да ги прочете гладко иначе да нямат такива.
  • 3 The Big Boss

    2 1 Отговор
    Вече циганини звучи по-добре от роми.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 CIA

    1 1 Отговор
    Писмо до посолството на САЩ разкрива схемата „Булгартабак“ с участието на Бойко Борисов, Делян Пеевски Ахмед Доган и Пещаците.
    Финансирането на КОЙ било свързано с контрабанда на цигари към терористични организации и пране на пари през европейски държави
    ....
    още
    Agrion /Агрион мафиотска фирма свързана с ислямисти изкупува земя
    https://www.facebook.com/pages/Agrion-%D0%90%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F/412426028961221?fref=nf
  • 6 Стефан Иванов

    2 0 Отговор
    Полицията в Гоце Делчев е вдигната на крак.Защо ,за да не пострадат м....лите. Къде е полицията всеки ден като тия правят с българите каквото си поискат...
  • 7 223355

    1 0 Отговор
    Това е целта на англо говорящите,
    тук да останат само послушни и неграмотни цигани,
    а не недоволни православни християни.
    Това е война и ни вкараха в схема сами да се унищожаваме,а те да си ни гледат сеира.Така е и в Украйна,така беше и в Сърбия,така ще бъде и тук,докато има балъци по тая земя българска.
  • 8 44д5

    0 4 Отговор
    ""докато има балъци по тая земя българска."" - а най-големия балък написа,че ''англоговорящите'' били виновни за циганските своеволия! БХК както и ДПС са руски творения. По същия начин както АТАКА.

    Толкова ли не можа да ти схване неузрялата тиква съвсем елементарни, очевадни неща ?!

    Коментиран от #13, #16

  • 9 к6жх

    1 0 Отговор
    циганина е циганин,никога няма да стане напитка РОМ,тази паплач е за европата да им берът кахърите те-БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ
  • 10 Гошко

    2 0 Отговор
    Да се вдигаме тогава на гражданска война!!!
  • 11 Гейомразец

    4 0 Отговор
    До тотално залупения 44д5
    Неузряла и празна е твоята тиква, "умнико". По-голяма лъжа не съм чувал от това, че Соросоидния БХК, дето е пълно с гейове и платени с долари предатели, бил руско творение... А Атака е една патриотична партия, която ще набира популярност и доверие, докато няма държава!!! За твое сведение пък, ДПС е противоконституционна партия - наследник и продължител на турската терористична организация, убила с атентати през социализма невинни български граждани! Аман - не те ли е срам, бе?!

    Коментиран от #31

  • 12 roko

    1 0 Отговор
    ЦИГАНИТЕ ,докога ще ги търпим.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гневен

    1 0 Отговор
    с такава фльорца за министър не виждам какво друго да чакаме, ще ни смачкат не само м....лите
  • 15 тъпаци

    0 1 Отговор
    кво слагате циганите под общ знаменател са ,че в гърмен или където и да било в страната има проблем с цигани защо да са виновни другите оправяй те с тях неможе заради един или двама циганина да обвинявате всичките осъзнай те се хора бъде те по умни ане ганьовци
  • 16 по темата

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "44д5":

    Един или група черни хамериканци са те промивали сексуално, което е довело до зависимост и сега правиш всичко възможно за повторения и пак, и пак, и пак...
  • 17 333

    1 0 Отговор
    Младия ром вика - в БГ мизерия- Роди му се едно дете,както е живее в свинщината,та отгоре още едно и пак - Кога ще живеем ни роми в културни условия.Те хубаво се плодят,но накрая да не излязат криви сметки.Българина дава,но в един момент вика -чакай малко - аз едно не мога да смогна,па те искат от мене сметка за още 5.Взема сопата и айде ....война
  • 18 WarInside

    1 0 Отговор
    СТРИХНИН !
  • 19 ВЕДНАГА

    1 0 Отговор
    КАК СИ ПРИЕХТЕ 16милиарда ЗАЕМ БЕЗ ДА ПИТАТЕ ХОРАТА,ТАКА ПРИЕМЕТЕ ВЕДНАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 2,50лв.ЗА ГЛАС И НОВИ ИЗБОРИ. ЗАЩОТО НА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ ЗАМАЖЕТЕ САМО ОЧИТЕ НА ХОРАТА НО ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ И НЯМА ДА МИНЕ НО ХОРАТА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ .КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС??????????? И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА
  • 20 неда

    1 0 Отговор
    и пак стрихнин
  • 21 чичо

    2 0 Отговор
    Циганина си е циганин, независимо къде се намира и независимо какво дуднат измислените правозащитници от т.н. Хелзински комитет, които не са нищо друго освен една шайка продажни безродници!
  • 22 Георги Колев

    1 0 Отговор
    Супер е става като в Америка,проблеми до смърт между бели и черни....е в България си е между цигани и българи,другата страна турците гледат саира,как ли после ще се сменят местата на воюващите?

    Коментиран от #35

  • 23 пипалот

    4 0 Отговор
    ГЕНОЦИД
  • 24 сссс

    1 2 Отговор
    така е нека нека .. докато не разберете че боковци куневи муневи и подобни са ви обещали корбан на циганите за да са вечно на власт.. и продължавате да гласувате за тях и по лошо ще става .. от 20 г волен сидеров ви набива в тиквите какви мерки трябва да се вземат докато е време вие спете още не гласувайте и гласувайте пак за тия дето оставят циганите д акрадат изнасилват и виленят

    за съжаление хубава дума са измислили турците з абългарите ,,гяури ,,

    Коментиран от #25

  • 25 МSux

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "сссс":

    Само дето Волен Сидеров вкара турците и циганите във власта на миналото управление и тогава всичките му верни гласоподаватели се отрекаха от него.

    Коментиран от #26

  • 26 сссс

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "МSux":

    да бе волен ги вкара ... като управляваха 15 г с бсп и ндсв бляхте баирите ...волен ви е крив ... нека ва ш...т циганите ще ви дойде акъла в главата
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 жьтвариа

    1 0 Отговор
    смешна полиция да ги бият цигани супер
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 1234

    0 0 Отговор
    Всичко това се прави умишлено,за да имат основание американците да останат по дълго време на българска територия като ,,охранители поради етнически конфликти".всичко е умишлено.
  • 31 2015

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гейомразец":

    Абе ти хубаво ги мразиш гейовете ама виж малко се образовай и си извади тази дума АМАН от речника. Не ти ли светна поне малко че това е турцизъм.
  • 32 Иван

    3 0 Отговор
    Да се вдигаме, но преди това трябва да сме сигурни, че ония страхливци от другата страна на океана няма да дойдат да си изсипват застоялите бомби с обеднен уран, както напрявиха в Сърбия. Ако не ни пречат отвън, ние тук за нула време ще се справим с паразитите.
  • 33 abv

    2 0 Отговор
    Замо бой за индийците .Ние сме виновни много права им дадохме и сега им сърбаме попарата.Лошото е ,че не политиците , а ние го отнасяме
  • 34 abv

    2 0 Отговор
    Дайте им още права, слушайте какво Ви командва скапаната Европа и и гадните американци.Както е тръгнало скоро ще трябва да работим за тях.Много от тях вече са милионери от незаконна търговия и са недосегаеми за правораздавателните органи, а и няма кой да ги контролира..За мен лично националната сигурност е под заплаха защото държавата отдавна изпусна нещата от контрол.
  • 35 Драган

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Георги Колев":

    Не знам как ще се сменят воюващите, но и в Турция се случват побои и нападения на м.ли. Преди два-три месеца един м.ал извадил пушка на турчин и цялата махала за няколко часа била срината до основи - имаше репортажи, писания. Полицията едва ги отърва!

    Тежкият момент е, че повечето цигойнери са удобен инструмент на някои партии, поради което намалява българският етнически елемент, но не и ромският или турският. А мнозинството роми се турчеят. Е, турцизира ли се България?!
  • 36 qankov

    0 0 Отговор
    bomba sas zakasnitel teq ot gore s edna duma ot parlamenta si igraqt s etni4eskoto naprejenie I nqkoi 6te go otnese mnogo mnogo zdravo na horata ve4e I pisna m...lite da se pravqt na golqmata rabota vsqko ne6to si ima granizi vse pak jiveem v strana koqto se kazva BALGARIQ a ne zinganiq
  • 37 Бидона

    1 0 Отговор
    Като се турчеят да си заминават в Турция ако изобщо ги приемат.След като живеят в нашата държава трябва да спазват законите ! А ако не ги спазват рокерите, ще им видят сметката!
  • 38 владо

    0 0 Отговор
    Като няма сопа да играе, така ще е, че и по нагли ще стават. Държавата явно не иска да се справи с очевидния цигански проблем в цяла България и да приложи законите с цялата им строгост - да им събори незаконните къщи, да разчисти гетата, да спре електрозахранването и водоподаването, да пребере всички крадливи мангали в затворите и да спре помощите на всички, които не иската да работят, докато не се научат да работят както всички останали.Извода е че НЯМА ДЪРЖАВА , НЯМА ЗАКОНИ, НЯМА ВЛАСТ.Единствения начин е народа сам да си реши проблема- а той може да се реши само за седмица, ама като сме заспал народ ще си понасяме последсвтията и щ гледаме как изнасилават и убиват децата и майките ни.
    Продължавайте да си стоите по къщите и да си пазите дупенцата.
    Продължавайте да не гласувате на избори.
    Продължавайте да не искате задължително гласуване.
    Продължавайте да сте слепци за очевидните проблеми и да сте неми свидетели на случващото се.
    Нищо добро не ни чака, ако продължаваме да я караме по досегашния начин.
    Трябва всички заедно да изревем "ИСКАМ СИ ДЪРЖАВАТА" и да я възстановим с дела.ЗАЩОТО В МОМЕНТА ДЪРЖАВА НЯМА.
    Никой не е виновен за сегашното положение, повече от българския народ и безразличието му към политиците, към нарушаването на законите и липсата на държава.

    Коментиран от #41

  • 39 български чадър

    0 0 Отговор
    Българският народ е подложен на унищожение, защо не знам, но последните 25 години са ясно доказателство за това! Никога не съм вярвал на разни измишльотини за "план Ран-ът" и т.н., но вече все повече назрява съмнението, че целта е нашето унищожение, дали целенасочено, дали поради немърливост, но фактите сами говорят за себе си.
    Какви са резултатите:
    4 милиона имигранти!!!!!!!!!!! Българи в трудоспособна възраст, млади, образовани и трудолюбиви, но изгонени от група изверги, които вече 25 години не могат да разделят баницата, която им завеща Бай Тошо. 25 години безогледни кражби, далавери, източване, царуване на една върхушка, крайно некадърна и мързелива, бивш слугинаж на бившия "император" Бай Тодор, селянина от Правец.
    Разбира се далаверите на върхушката се извършват не без подкрепата на САЩ и Русия, чиито интереси в България се свеждат единствено да има напрежение и несигурност, също, като в Афганистан и Ирак.
    Различните "партии" облсужват чужди интереси, до една! Така те получават картбланш да правят каквото си искат, наливат им пари и от чужбина.
    Зад целия театър стоят бившите генерали от ДС, някои от тях вече на преклонна възраст, но с достойни наследници, същите тези, които под тяхното ръководство изградиха мутренската демокрация и създадоха фасадна икономика и общество. България е типичен пример за извратена демокрация и пазарна икономика.
    Мутрите и пазара са две несъвместими неща, с мутрите и некадърното им управление комунистите смачкаха частната инициатива, убиха малкия и среден честен бизнес, който всъщност генерира реалните доходи и го замениха с мутренски бизнес, който вече благодарение на лобистките закони рекетира обикновените хора съвсем законно, притиска ги и налага модели, които носят единствено глад, мизерия и бедност, не само за българите, но и за циганите.
    Пример:
    В английската икономика се вливат стотици хиляди цигани от цял свят, но те нямат подобни проблеми, защото има работа и доходите са достойни.
    Целият българоцигански проблем се корени в управлението на България и унищожението на българската икономика.
    За съжаление, за българите остава единствено имиграцията!

    Коментиран от #40

  • 40 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "български чадър":

    Не се притеснявай, всичко дето си опоисал е така, но така и трябва да бъде. Всичко е под пълен контрол, държавата се подговя за приобщаване към Турция ако не ти е ясно. Процесът е необратим и неотменим.Ще бъдем разделени, една част ще остане все пак "независима", т.е. - г.зоблизец на САЩ, Германия и евросъюза, който до тогава ще има друга форма и смисъл.
  • 41 български чадър

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "владо":

    Как задължителното гласуване ще ти реши проблема с циганите? Коя партия управлява в момента? БЪЛГАРСКА? Българите имат превес в Парламента, т.е. ще вземат същите решения, които биха взели ако бяха избрани задължително. Каква е разликата?
    Герб е на власт. При задължително галсуване, пак Герб ще е на власт! ИИИИИИИИИ, къде е разликата?
    Не се лишавайте доброволно от ПРАВА, то и без това повечето вече са ни ги отнели!!!!!
    Оксиморон е, лишаването от права да доведе до повече права
    (свобода)!

    Задължителното гласуване е все едно да те карат да ходиш до тоалетна, когато не ти се ходи. ;)
  • 42 тошибиян

    0 0 Отговор
    полицията жанадармерията и съда ени4ари.................тиквата премиер също ама на кубик
  • 43 ГОст

    0 0 Отговор
    аман от дървени философи. На всяко нещо може да се намери кусур, но ако си извадиш главата от пясъка и се огледаш, ще разбереш, че Герб не управлява самостоятелно и ДПС имат огромно влияние. Със задължителното гласуване ще се намали влиянието на ДПС и БСП за сметка на партии като Герб, реформаторите и националистите. Решаването на проблема с циганите изисква голямо мнозинство и подкрепа в парламента.
  • 44 glock

    0 0 Отговор
    В съвременните държави, при наличието на проблем, който влияе негативно върху обществото и честите му прояви водят до отслабване на държавността се предприемат СПЕШНИ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ. Г-да политици, молим Ви за спешни законодателни промени, които да прекратят своеволията и безчинствата в тази държава от страна на неграмотният електорат в противен случай …………
    За пример може да вземете Англия и Германия – примери много и там няма т.н дескриминация.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове