Last news in Fakti

15 Октомври, 2015 13:34 1 494 10

Страната ни има спешна нужда от изтребители

  • румен радев-
  • страната-
  • спешна-
  • нужда-
  • изтребители

Преди да ги модернизираме, първо те трябва да полетят, заяви ген. Румен Радев

Страната ни има спешна нужда от изтребители - 1
Снимка: БТА

Имаме спешна, огромна нужда, колкото се може по-скоро да получим отремонтирани двигатели, не само двигатели, но и запасни части и ремонти на други системи и агрегати от самолети. Това заяви на празника – 103 години от създаването на бойната ни авиация, командващият ВВС ген. Румен Радев.

Генералът се явява за първи пред своите подчинени, след като на 1 октомври подаде и в последствие оттегли оставката си в знак на несъгласие с политиката за развитие на българската бойна авиация. Думите му идват ден след като стана ясно, че полски военен завод ще поеме ремонта на нашите Миг-ове. Представители на полската фирма пък обясняват, че вече не става въпрос за ремонт, а за модернизация и поддръжка, като дават такива гаранции за изтребителите ни, каквито и за полските.

По думите на Радев обаче самолетите ни първо трябва да летят. „Да не впрягаме каруцата пред коня. Модернизацията е нещо много хубаво и прекрасно, и аз ще се радвам да видим модернизирани български МИГ 29, но преди да ги модернизираме, първо те трябва да полетят. Трябва да бъде възстановена тяхната летателна годност, да имаме достатъчно самолети, не само там да дежурим, но и да готвим нашите летци. Тогава можем да мислим за модернизация“, обясни той.

Рано сутринта българските авиатори се събраха на пл. "Народно събрание", за да почетат славната си история, която датира още от края на 19-и и началото на 20-и век. Преди 103 години на 16 октомври по време на Балканската война обаче е извършен първият боен полет в историята не само на нашата, но и на европейската авиация.

Преди седмица правителството даде зелена светлина за подписване на договора, но по него трябва да се произнесе и парламентът. 1 милион и 23 хиляди евро е публично обявената цена за ремонта на двигател. 6 двигателя ще бъдат първоначално ремонтирани. Според Николай Ненчев 20 дни след подписването, Полша ще ни предостави за две години двигатели за един самолет. В момента само четири от миговете имат т.нар. летален ресурс и могат да бъдат на 15-ата минута във въздуха. В средата на следващата година ще останат само 2 самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Косматия

    0 0 Отговор
    Към полунощ по софийското околмръсно ще можете да съберете колкото си искате изтребители. Някой се изтребват сами, други изтребват случайно попаднали и минаващи от там пешеходци, шофьори и пасажери.
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    За кое по-напред? Кое по-важно, защото: нямаме още
    танкове;
    артилерия;
    ПВО;
    ракетни войски;
    Имаме остарели БМП на 50 години и деморализирана сухопътна армия, която може да се побере на селски стадион.

    Коментиран от #4

  • 3 терминала

    0 0 Отговор
    Имаме спешна нужда от по-високи заплати, работни места, по ниски цени на тока и горивата, образование, здравеопазване, по-високи пенсии, нови технологии,, производство, ефективност...................................................... и т.н.

    Та какво викаш Радев???????
    Искаш да летиш със самолет????
    Ами бягай на Терминалите 1,2 много БЪЛГАРИ го правят заради такива, като теб, които само искат без да БАЧКАТ.
  • 4 терминала

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    РАНАТА ПРАВИ БОРБАТА!
    Това е най важното, щото ако няма храна, ще има гражданска война, сега загря ли къв е зора по принцип?
    Ножа вече отдавна е опрял в кокала, само още малко трябва.
  • 5 тошибиян

    0 0 Отговор
    В момента само четири от миговете имат т.нар. летален ресурс и могат да бъдат на 15-ата минута във въздуха.

    хаха и дорде фръкне който е да е нарушил пространството отдавна ще е излязал от него или ще е пуснал товара си и ще се е прибрал, няма такава пародия ..тук трябва да има или 200 самолета или хи4 защото какво правим с 2 или 3 самолета?ми ако нахлуят 40 изтребителя?по добре да не излитат щото ще са минало
  • 6 ректума

    0 0 Отговор
    е разбрахме вече трябва спешно да упите изтребители втора ръка от нато за 5-6 милиарда стига сте подготвяли почвата медийно обработехте ни достатъчно

    както казваже волен загробващия дълг от 16 милиарда го взехте за това - това е военн бюджет да купим малко железа от нато да сме готови да се борим с ,,нападателката ни ,, русия

    жалка картинка рябва един по един да ва избесим на площада
  • 7 ректума

    0 0 Отговор
    когато слушате купените тв и медии и ви сервират една новина мислете защо ви я сервират ....

    като ви тръбят 10 дена че има много катастрофи - изведнаж се увиличили много .....гответе се за допълнително освен здравното застраховане още 10 лв към гражданската д апокривало за пострадалите от птп ..ще кажеш че нямат осигуровки .


    като ви набиват в мозака 10 дена че има бум на катастрофите в тунели ...тва значи че накрая министър павлова излиза като господ и казва че заделяме 160 милиона д аукрепим и боядисаме тунелите -- а честито за гербаджийските фирми и честито на бгте могат да спат спокойно ще опрайм тунелите

    като зареват че рускит еизтребители не стават и ремонт аим по скъпо ще излезе отколкото нови д акупим - тва е абсурд ... очаквайте да закупим нови втора ръка от нато и да сме спокойни че имаме авиация

    това е държавата на боко тиквоча с любима книга за четене ,,винету,,
  • 8 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Никога не съм обичал соца,но това,което бай Тошо направи
    демократите не могат да го боядисат.Как можа соца с
    неговата неработеща икономика да купи самолети на,който
    демократичните б....ци въпреки,че съкратиха армията
    10 пъти не могат дори да боядисат двигателите,камо ли
    пък основен ремонт да направят.

    Коментиран от #9

  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо поп":

    никога не си обичал соца ,но постоянно в постовете си плачеш за него :)!!!!!!!през соца работата на икономиката ни бе превидна и тя фалираше средно през 15 години,а боядисаните преприятия тогава бяха рядкост.основно приличаха на сгради от филм на ужасите.що се отнася до армията ,да през соца имаше една огромна и ненужна никому армия дето харчеше милиони и накрая фалира системата за последен път.днес явно изтребители трябват само на такива като теб дето мразят соца ,ама за него плачат!
    та питам сериозно феновете тук на соца и голямата армия,кво ще стане ако нямаме бойни самолети и кво ще стане ако имаме 300 най-модерни изстребителя?
  • 10 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Обясни,как фалирала икономика,може да купи модерни
    за времето си машини и да поддържа огромна армия,а
    сега проспериращото ни общество не може дупките на
    шосетата да закърпи без европари и недей като заклет
    комунист да лепиш етикети''ти си фен на соца,ти не си
    фен''
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове