Last news in Fakti

27 Септември, 2011 17:28 725 0

Дадоха на съд банковия похитител от Сливен

  • похитител-
  • сливен-
  • банков

Прокуратурата внесе в Сливенския окръжен съд обвинителния акт срещу банковия похитител от Сливен, съобщи онлайн версията на списание "Правен свят".

Срещу Стефан Петров Стефанов има девет обвинения. Сред тях са за въоръжен грабеж на сума в особено големи размери - 335 386 лв., 23 800 щатски долара, 13 000 евро и 885 британски лири, на обща стойност 395 730,77 лева, от сливенския клон на Инвестбанк, придружен с опит за убийство на охранителя в банковия офис Станчо Станчев.

Стефанов ще трябва да отговаря и за държане на пет заложнички, служители на банката, чието освобождаване е поставил в зависимост от изпълнението на определени условия от страна на държавата.

Той е привлечен като обвиняем и за незаконно притежаване на боеприпаси - патрони от различен калибър. При нападението Стефан Стефанов е унищожил стъклопакети, монитори на компютри, охранителни камери за видеонаблюдение и други вещи на банковия клон на обща стойност 1110.35 лв. и панорамно стъкло на лек автомобил "Опел Астра". За тези му действия също му е повдигнато обвинение.

На 23 март около 16.00 часа 27-годишният Петров нахлу в клон на Инвестбанк в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите служители в банката за заложници. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след нахлуването му в офиса на банката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА