Last news in Fakti

28 Септември, 2011 13:46 631 0

МС одобри споразумение между АЯР и САЩ

  • софия-
  • мс-
  • аяр-
  • комисията за ядрено регулиране на съединените американски щати

Кабинетът прие Споразумение между Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) и Комисията за ядрено регулиране на Съединените американски щати за обмен на техническа информация и сътрудничество по въпросите на ядрената безопасност. Предвижда се документът да бъде подписан за срок от 5 години с възможност за удължаване.

Със споразумението се урежда партньорството между двата регулаторни органа в обмена на техническа информация, тематични доклади по безопасност, гаранции за неразпространение на ядреното оръжие, управлението на радиоактивни отпадъци, както и експертизи в областта на безопасността на ядрените съоръжения. АЯР и Комисията за ядрено регулиране на САЩ ще обменят и данни в областта на изследванията на безопасността. Предвижда се и  съвместна работа по регулаторни задачи и обучение на персонал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА