Last news in Fakti

5 Април, 2016 16:13 39 493 64

Спират от движение колите със затъмнени стъкла

  • спират-
  • движение-
  • колите-
  • затъмнени-
  • стъкла

Ще бъдат спирани и автомобили с модифицирани двигатели и шумни ауспуси

Спират от движение колите със затъмнени стъкла - 1
Снимка: БТА

КАТ вече ще спира от движение всички коли със затъмнени стъкла и автомобили с модифицирани двигатели и шумни ауспуси. Това е във връзка с поредна кампания срещу агресивните шофьори на пътя.

Затъмняването на предното челно стъкло и предните странични стъкла на автомобила е забранено от Закона за движение по пътищата. Досега за такова нарушение водачът се наказваше с глоба от 20 лева или се изготвяше заповед за принудителна административна мярка срещу водача, като автомобилът му се спираше от движение.

Сега обаче колите ще се връщат отново на пътя, веднага след отстраняване на неправилно залепеното фолио.

Само вчера в София от движение са спрени седем автомобила.

"Идеята е наистина да се спре този тип нарушения, тъй като това е предпоставка за тежки пътни инциденти с жертви. Именно там е насочено нашето внимание и санкционирането на тези водачи. Самата процедура се извършва по следния начин: при установяване на такова нарушение се изготвя заповед и се отнема малкият талон на автомобила. След премахване на затъмнителното фолио водачът подава заявление в "Пътна полиция" и автомобилът се пуска в движение и се връща малкият талон", заяви инспектор Николай Крушарски.

Междувременно започва и съвместна кампания на столичния КАТ и Асоциацията на пострадалите при катастрофи под надслов „Седем милиона причини да караме безопасно”.

Инициативата призовава: Да бъдем толерантни и да спазваме правилата на пътя. Върху пакетчета захар са отпечатани 18 различни послания, в които са засегнати почти всички теми, касаещи пътната безопасност: „Намали скоростта, стигни жив!”, „Пази велосипедиста!”, „Дай път на пешеходеца!”, „Поддържай изряден автомобила!”,” Бъди видим на пътя!”, „На две колела си по –уязвим”, „Искам да се возя безопасно!” и други.

Идеята е реализирана със съдействието на фирмата производител, а автор на рисунките е Теодора Искърова. Съвместните усилия на служителите от Отдел „Пътна полиция” и Асоциацията на пострадалите от катастрофи имат основна цел - безопасност на движението и превенция за безопасно шофиране и поведение на пътя.

В резултат на засиления контрол и режим на пътното движение от началото на тази година има 7 по-малко убити и 25 по-малко ранени при пътно-транспортни произшествия в сравнение със същия период миналата година.

От днес влиза в сила и служебното дерегистриране на коли без задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Регистрациите ще се възстановяват също автоматично - при предоставяне на данни от Гаранционния фонд, или по желание на собственика след представяне на валидна застраховка "Гражданска отговорност".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 1 Отговор
    Предлагам и още едно пакетче захар - "Намали скоростта, подразни всички кращи зад теб!"

    Коментиран от #4

  • 2 Бастуун

    0 0 Отговор
    Предлагам захарче, "спри на пешаходна пътека, да те изпреварят и бутнат пешеходец"!
  • 3 Пешо

    0 0 Отговор
    Интересно ми е как ще установят коя кола е с "модифициран"двигател?

    Коментиран от #7

  • 4 Жирафа с късата шия

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    то така се постига гъзарлъка и ако искаш да те види секи 2-ри ще караш с 20,или ти си от тея рисерите дето пред момичетата от 8-ми клас режат колата до пръсване на бутало или минават с 80 и се мислят за велики ?

    Коментиран от #5

  • 5 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Жирафа с късата шия":

    Малко съм подминал годинките и за гъзарлъка и за осмокласничките. А междувременно съм се понаучил да карам, понатрупал съм опит зад волана и мога да ти кажа, че поставянето на знак равно между бавно и безопасно шофиране е доста подвеждащо. Още по-подвеждаща е статистиката, че скоростта е най-голямата причина за жертвите по пътя. Но едно е гарантирано - кат се хранят най-добре от нея.
  • 6 гости

    0 0 Отговор
    дано найстина го направят че от известно време през един са
    и с предни затъмнени прозорци явно всички са под прикритие
  • 7 упс

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Със специалист от Технотест ! ;)
  • 8 постнагост

    0 0 Отговор
    има разрешен % пропускливост, а има ли някой уред, с който да измери на пътя не е ясно.
    А какво става с фабрично затъмнените стъкла ?
  • 9 гост 1

    1 3 Отговор
    Най-добрата новина от вече години насам...браво !!! и за ауспусите и тунинг паура, време беше но, само да не е от делник до пладне, трябва сега да се покаже безкомпромисност !!!
  • 10 бай Иван

    0 0 Отговор
    Наистина не е редно автомобилите да са със затъмнени предно челно и предни странични стъкла.Това си е самоубийство особено в тунел или вечер.А за тези със спортни гърнета или изобщо без гърнета както и мотоциклетите без такива просто не ми се говори! Тероризират ни денонощно!Дано полицията ги вкара в пътя най сетне!
  • 11 Красо Зелето

    0 1 Отговор
    Всяко чудо, за три дни е казал народа. И това ще е поредната акция, да отбият номера.
    Няма какво да си кривим душата, всичко е пародия в тази държава.
    Имат определен брой актове за година/месец/или тримесичие, и трябва да ги наваксат. Не е лесно да лежиш цяла година, и да чакаш последните дни от акциите да наваксаш.
    Масово измислят такива простотии.
    Акция за стара винетка, акция светлина през деня, да караш на фарове. Акция за всякакви глупости.
    А никой не спира нарушителите, тези които застрашават живота на останалите.
    Вчера спираха редовните коли, и се заяждаха с тях, а когато мине кола с един фар /вечерта/ се правеха, че не го познават, или не са го видели.
    Пародия, това е!
  • 12 Симеон Тасев

    1 0 Отговор
    най накраия да измислят нещо смислено за тези които си сменят двигателите режат пружини и слагат гърлени гърнета затъмняват стъкла и правят доработки които са опасни несамо да ги спират от движение а да им зимат и книшките за неопределено време заради тези които си копуват книшките

    Коментиран от #30

  • 13 Волен Сидеров

    0 2 Отговор
    Ясно Хазната е празна,занимават се с глупости ,а с най важните неща хич не им пука-там няма пара.....булгаристан ко да прайш -дпс +кат -вечна дружба
  • 14 Нафарфорий

    1 1 Отговор
    Тука мисля, че става само за фолио. А за фабрично затъмняване мисля, че става. А и без тва на новите коли може да регулира затъмняването и да туриш ауспуха на муте. Тъй че виждаш куките махаш затъмнението, слагаш ауспуха на муте и готово!
  • 15 Димо

    2 0 Отговор
    И мотоциклетите дето бучат да спират ! те са 50%!
  • 16 ха ха

    1 0 Отговор
    А как после ще познаваме полицаите и катаджиите.А ве вий на луди ли се прайте ве,единственните,които карат със затъмнени предни стъкла са работещите в МВР и КАТ.
  • 17 Нафарфорий

    1 0 Отговор
    то за сичко си има вратички в закона!
  • 18 гост

    0 1 Отговор
    И как точно ще определят дали един автомобил или мотор е шумен или не? На Запад патрулките са оборудвани с уреди за измерване на децибелите, у нас като се обадиш на МВР за силен шум и те ти обясняват, че нямат уред с какво да го замерят. Уредите струват 70-100лв на свободния пазар, повечето смартфони имат такива апликации. За да засекат шума им трябва уред инак винаги може да се оспори акта. Пак популистки решения, правилни, но не приложими при липсващо оборудване.
  • 19 jyjyj

    0 1 Отговор
    za lichnite policeiski koli na katadjiite otnasqli se taq zabrana ili samo za nas glupacite
  • 20 jambazina

    1 1 Отговор
    А тия дето им излиза пушилка от ауспусите нема ли също да ги спират най-сетне?
  • 21 ooo

    0 0 Отговор
    Видиш ли го с затъмнени предни стъкла -цивилна кола 95% е полицай или катаджия,другите 5% са на мутрите.

    Коментиран от #23

  • 22 Румен Янев

    0 1 Отговор
    Е това с модифицираните мотори / motor не двигатель/ ми е много странно как ще стане!!!На дино тест ли ще ги карат ???Значи ако евентуално някой датчик се е спекъл и мотора ти тресе ще те спрат от движение с презумцията че си с олекотен маховик примерно?????Пълни смешници!!!!

    Коментиран от #26

  • 23 Дани

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "ooo":

    Както и без винетки и без всякакви платени документи са милите ни полицайчета.....
  • 24 солницата

    1 1 Отговор
    Да определено тия с голямата пушилка отзад и пистовите мотори трябва да са следващите и са къде по проблемни , оглушахме и останахме без дробове заради тия маниаци
  • 25 бай тошо

    1 1 Отговор
    Хубава идея но простосмъртни не карат такива коли. Дали това се отнася и за Безсмъртните от НСО и всички палячовци с карта на незнам си коя служба.Добре че държавните чистачки нямат карти....
  • 26 Smita

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Румен Янев":

    Ама ти като казваш мотори, като мотциклети, а не като двигател (самият агрегат), мислиш ли че те за това говорят? Аз мисля, че предимно става дума за тунинговани коли, примерно една хубаво направена Honda Civic или Toyota Chaser както си е стар голям седан, а под капака да има всичко, от големи видими турбина с кулър и въздушни пътища, до ковани бутала с раздвижени ролки, и да си я караш на 600 коня, следкато си минал КАТ канали с фабричната кола. Това в повечето страни се води нелегално, има си тахнотестове и тн, но аз суъм голям фен на това и мен ме дразни че може да ми видят лесно голямото турбо и да кажат не е от колата- СПОРЕД НАС. ок после може да оспориш и да минеш на инспекция някаква, но не е лесно да върнеш нещата така че да не личи тунинга. Та както казха в повечето държави се води че без технотест или какво там да минеш и да се впише като ОК за street legal колата, неможе да караш, но никаде не го правят. Нито в щатите, въпреки че сега се опитват едни други закони по тази линия да ограничават, които няма да станат , нито в Гърция, кадето закони бесни за какво ли не съм чел. Просто трябва да си следят правилника, а ти си карай 700 коня кола правена за 200. Ако си съвестенм ще е подсилена, стабилизирана и направена добр и може да си караш нормално и колата да е опъната и стегната- сигурна. Ако си мърляч, може и със 100 коня барутарник да се пребиеш и някой друг с теб също, като ти падне шасито от купето, понеже е изгнило и тампоните ги няма никакви.
  • 27 ghost navigator

    0 2 Отговор
    Щом номера на двигателя отговаря,какъв е проблема.Примерно аз си купувам БМВ 325 Е36 регистрирам го в КАТ,всичко наред и после давам луди пари за турбо и т.н. по законите на тунинга(и то на оригиналния двигател)И как другаря милиционер ще ми се заяде?като документално всичко е изрядно

    Коментиран от #35

  • 28 ДОКТОРА

    1 0 Отговор
    Точно така.Трябва да се спрат всякакъв вид Ганювски своеволия!!!!!!!!!!!!!!!
  • 29 ФАКТИ

    0 0 Отговор
    Научи се да пишеш, после коментирай!
  • 30 КиМ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Симеон Тасев":

    "...а да им зимат и книшките за неопределено време заради тези които си копуват книшките "
    Като те гледам, как пишеш ти как си "Зел" "книШка", ако не си я "кОпил" не знам !?!?
    Ама иначе гордо си си изпляскал логото на "бе ЕН ве" ;)
  • 31 кроко

    1 2 Отговор
    Айде да видим сега дали ще им махнат затъмнените стъкла от колите на прокуратурата - след 1-2 дни, като не са махнали, ще подам един сигнал в господари на ефира, та поне да ходят да се потят и да стават за смях тъпите ченгета! Не акция, а пълна пародия!

    Коментиран от #37

  • 32 GOST

    1 0 Отговор
    Правилно е, махнете тия кошници вече
  • 33 илия

    1 0 Отговор
    а някой ще ми каже ли кога ще спрат вноса на бракувани коли,джамбазите след малко изчукване и напудряне ги продават за хубави коли .които се движат по пътищата.
  • 34 onq s konq

    0 1 Отговор
    Законът може да забранява затъмнените стъкла,но нищо не споменава за ОГЛЕДАЛНИТЕ!Така че няма проблем шофьорът ако не иска да го виждат кого вози, да си постави такива-хем отвътре навън се вижда добре,хем е полезно на околните,че ще могат да се оглеждат безплатно.
  • 35 GOST

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "ghost navigator":

    Щом имаш много пари защо не си купиш мощна кола? какъв е проблема нали имаш пари?

    Коментиран от #59

  • 36 Маурчи IV

    0 0 Отговор
    А мени да не ме спрат от движение?
    Щот карам с затъмнени очила.
  • 37 Kristian Sionyan

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "кроко":

    Напълно те подкрепям в мнението ти. Със същия успех може да се направи репортаж за личните коли на полицаи и катаджии паркирани около всички РПУ'та и КАТ, които масово са си затъмнили странични стъкла на личните автомобили, та дори и челните. Лично аз съм си затъмнил стъклата на предните врати поради простата причина, че за мен е естетически издържано, когато всичко е еднакво. Не съм нито мутра, нито полицай. Бих свалил фолиото ако всички сме равни пред закона, а не поради простото наличие на служебна карта от родната Милиция, някои да могат да си правят каквото поискат, а ние (хората без карти) да обираме целия негатив.
  • 38 45HP

    0 0 Отговор
    Хехех...Това значи, че ще спрат от движение повечето Subaru, Mitsubishi и VW Group (1.8 Т). За Е30 купе на BMW с 3.5 и 4.4 мотор да не говорим...Поредното...де да зная как да го нарека.
  • 39 аиж

    0 0 Отговор
    хахах Добре дошли във филма "Пълен контрол"
    хахах
  • 40 OPEL MOTORSPORT

    1 1 Отговор
    Няма накъде да потъва вече тоя гьол.. Сондираме!
  • 41 Kristian Sionyan

    2 0 Отговор
    "... Идеята е наистина да се спре този тип нарушения, тъй като това е предпоставка за тежки пътни инциденти с жертви. Именно там е насочено нашето внимание..."
    Сега разбрах защо колите на НСО създават толкова много предпоставки за ПТП.
  • 42 spasov

    1 3 Отговор
    Добре дошли в Булгаристан.От кога бе,Крушарски затъмнените стъкла са причина за инцидентите?Да не би стъклата ми да ми карат колата?По тая логика дай да направим бусовете,тировете и прочие превозни средства,защото като карам зад тях също съм ограничена видимост.Иначе колеги сте си го казали,аз лично познавам 3 ма полицаи със затъмнени стъкла.Да не отваряме темата за НСО и депутатските коли.Чичо ми работи в НСО и ми е разправял как стоят нещата там,как ходят при тези ,които се съхранява базата данни със снимки от камерите на КАТ и се трият тези ,на които са заснети автомобилите на всевишните.Ами мутрите?Друг пример ,вчера ме изпревари автомобил на НСО по пътя Монтана-Видин,ограничение 90км.аз бях със 100км ,а тези минаха и заминаха,но за тях нищо.Друг пример-приятел тъкмо беше направил 1г.в полицията и го бяха снимали малко преди Видин с личният му автомобил за превишена скорост,той беше отишъл при началника му след като му беше дошло постановлението и шефа му го беше пратил да отиде в КАТ при еди-кой си и снимката се изтри.Мога да дам още няколко примера за прегрешения на мои приятели полицаи.Ще съм доволен ако инспектор Свежест от КАТ ми отговори как за тях може ,а ние обикновените граждани трябва да си плащаме всичко чинно?И как ми се гарантира сигурността на колата ,ако ми я спрат от движение покрай някое село или като цяло на пътя,че аз ако я оставя там тази кола няма да пострада и се върна за нея другия ден тя ще е там цяла,без щети по нея?
  • 43 spasov

    1 0 Отговор
    Имах предвид да ги направим невидими :D !!
  • 44 гост

    3 0 Отговор
    Гледам тая тема много е преглеждана и много недоволни коментари има . Абе те ви е--ха ма--та на държавата вие нищо ..... а сега за едни стъкла се активизирахте . всичко ви е наред само стъклата ви са кусура .
  • 45 Vasik Atanasova

    5 2 Отговор
    И АЗ СЪМ ПРОТИВ ВСИЧКО ПРОЧЕТЕНО
    ПО ГОРЕ
    ЧУДЯТ СЕ ВЕЧЕ ОТ КЪДЕ ДА СЪБИРАТ ПАРИ
    ОТ ТОЗИ ИЗМЪЧЕН И БОЛЕН НАРОД
    ВСЕКИ ДЕН ИЗМИСЛЯТ НОВИ РАБОТИ ЧЕ ДА СЕ ДРАЗНЯТ
    НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ
    ЗАЩО АКО ЧОВЕКА СИ НАПРАВИ ТУНИГ НА ДВИГАТЕЛЯ ДА Е САНКЦИОНИРАН

    Коментиран от #58

  • 46 asoos

    1 0 Отговор
    правилно намалява видимостта който иска да кара със слънчеви очила а пък тези с тунинга вместо да плащат данък до 101 к.с да плаща реалния като мине техно тест и тогава тунинг ще види през крив макарон :))))
  • 47 Нафарфорий

    0 1 Отговор
    До коментар #31 от " onq s konq":
    Пфффффффф!Прав си Кон. Забранени са затъмнените стъкла, а за огледални, червени, сини и др. нищо не са казали. Следователно тва което не е забранено е позволено!
  • 48 Нафарфорий

    0 1 Отговор
    Малко тука не разбрах . Кво е туй модифициран двигател? Оти има едни чипове. Те разрешени ли са ? А ако примерно на един ягуар сложа двигател на мерцедес тва позволено ли е?
  • 49 mahaltof

    1 0 Отговор
    И така, мамини и татини милионерски дечица, забравете за АМГ-то, М-ката и разни Фаст анд Фуриас изпълнения и хващайте рейсо
  • 50 Орнела мути

    3 0 Отговор
    Ние гледаме от властта тя защо кара с тъмни прозорци?От кой се крият тези който работят за нас ?Колко акта написахте на тези от власата нали законите важат за всички?Пред всяко едно министерство ще видите коли с тъмни стъкла ?Пак ли само обикновения човек ще мачкате това ли е форма на Демокрация защо в САЩ са разрешени тъмните стъкла ???
  • 51 onq s konq

    1 2 Отговор
    Нямам затъмнени стъкла и определено смятам че са си обикновена простотия.Ще ви открехна обаче на много по-свежа и по-внушителна:каране с 200+ извън града с очила за нощно виждане и без грам светлина!Пробвах го с БМВ-то-уникално е!

    Коментиран от #54

  • 52 мъжкар

    1 0 Отговор
    Според мен институция като полицията трябва да бъде закрита щото така и така работа не върши никаква работа дори тъкмо обратното работи изцяло срещу интересите на народа..Пример мога да дам с това че ако ти се движиш с някакъв евтин голф за 3 бона ще те спрат и ще те попилеят от актове и глоби за най-дребните неща от сорта на 10км над ограничението а в същото време така наречените "бизнесмени" с мергелите и баварците за по 100 - 200 бона никой не ги бара даже и са готови да им козируват едва ли не.Е драги зрители в крайна сметка за кого са законите за нас или за всички??
  • 53 мъдър

    0 0 Отговор
    Ти си уникален простак!
  • 54 мъдър

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "onq s konq":

    Ти си уникален простак!
  • 55 Тео

    0 1 Отговор
    Добре.Обяснете ми какво означава "Модифициран Двигател"? И как ще разберат че е правено нещо.На безплатно "дино" ли ще ни качват?
  • 56 Георги Славов

    1 0 Отговор
    Единствената причина Закона за движения по пътищата да забранява затъмнените стъкла е служителите на реда, преди поискана легитимация, да имат видимост в колата и към ръцете на водача. В зората на деветдесетте години(т.нар. мутренски години) имаше случаи на простреляни служители след свалено тъмно стъкло. Колкото до свиването на броя катастрофи, всичко е до самосъзнание и инстинкт за самосъхранение на себе си и околните.
  • 57 бай Иван

    0 3 Отговор
    Бедния и болни се е..т докато са на легло и на чалъм!Обаче не забравяйте ,че сме имали Левски, Ботев, хан Крум, ниома , ще оставим на тези помиярти да съсипят това което сме градили 1500 години?
  • 58 ддд

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "Vasik Atanasova":

    ами не може да се прави тунинг
    или германците в завода прости
    обаче бай ти ганьо
    в гаража пред блока
    е не може да не разбира повече

    Коментиран от #60

  • 59 ghost navigator

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "GOST":

    ТОВА Е ПРИМЕР.
  • 60 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "ддд":

    ВЪВ ВАРНА ИМА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ М POWER
    ПРАВЯТ БМВ ТА ЗАЩО ДА НЕ СИ НАПРАВИШ
  • 61 мъжкар

    0 1 Отговор
    Тя държавата загива с всеки изминал ден де то затъмнените стъкла опряха ха ха ха хааааааааааааааа!!!!
  • 62 RadiGlavata

    0 0 Отговор
    pulen smqh karam taka poslednite 3 godini v nai-loshiq sluchai mi vzeha talona za 1 mesec daje ne sa mi q sprqli ot dvijenie skapan smeshen zakon kvo im prechime che si karame s cherni stakla spirat ni mesto da hodat da pribirat bednite narkomancheta i tupite deto ne mogat da karat she se zanimavat s mene te
  • 63 Ддддууу

    0 0 Отговор
    Всичко ми е ясно и аз съм протов това да спират заради фольо всички коли на НСО са с тъмни стъкла от всякаде и никой не ги закача но ние неможем и с най светлото на. Предните стакла толкова проблеми имам в България. Но ФОЛЬОТО на. Парвите. Места. НЕЗНАМ РАДИ ГЛАВАТА ЩО СЕ ИСКАЗА ТАКА ЛОШО ДА ХОДЯТ ДА ЗАКЛЮЧВАТ БЕДНИТЕ НАРКОМАНИ КВО ЛОШО ИМА В ТЕЗИ ХОРА НА НИКОЙ НЕ ПОЖЕЛАВАМ ДА ИМА ПРОБЛЕМИ С НАРКОТИЦИТЕ И НА ТЕЗИ ХОРА НЕ ИМ Е ЛЕСНО И НЕ КАЗВАИ НИКОГА НЕЗНАЕШ КВО ТЕ ЧАКА ПРИАТЕЛИ
  • 64 Фольото Лумар

    0 0 Отговор
    В цял свят хорара нямат проблем с тамните стакла в Австралия ина камионите имат тамни стъкла в Дубай сащо там без фольо. Не се трае в колите незнам в койя страна е задължително да си. С фольо на стъклата тази страна отвличанията са много на туристи заоткуп затова е задалжително тамни стъкла. Но тук в България само депутатите тяхните коли може отпред и на шефове на райони управлениа тяхните коли на тех е разрешено всичко някои да видял някакав стикер на патрулка аз не сам но са за пример нито винетка нищо това е най често във България ужас
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове