Last news in Fakti

14 Май, 2016 21:31 1 846 4

Тома Белев пак искал много пари

  • тома белев-
  • искал-
  • пари
Тома Белев пак искал много пари - 1

Тома Белев чрез своя фейсбук иска повече от обявените 714 хил. лв. без ДДС (857 хил. лв. с ДДС), иска и занижаване на критерии за експертност по повод поръчка обявена от Министерството на околната среда и водите. Обявения от зелените олигарси, като най-голям експерт по екологичните въпроси Тома Белев, сам си призна, че МОСВ е поискало  експертност на европейско ниво, а не експертност на ниво българска зелена мафия, се казва в отворено писмо на Национална асоциация "Българско черноморие" до Министъра на околната среда и водите.

Това, че държавата е поискала в обявената поръчка „Предоставяне на услуга за разработване и национално съгласуване на управленски подход за мрежата Натура 2000 и за Национална приоритетна рамка за действие по Натура 2000”, да се направи от високо квалифициран специалист с дългогодишен опит в областта, било „ясна дискриминация”. 

През годините същия господин с протести и други методи изискваше от МОСВ критериите за поръчки така да бъдат оформени, че право да кандидатстват да имат само той или негови приближени. Когато за един толкова важен за държавата документ, МОСВ поиска компетентност по-голяма от тази, която притежава Тома Белев, той реагира мигновено и със заклинание чрез хвърляне на боб, реши да вразуми министерството да промени своите изисквания по калъп на същия. Парите - 857 хил. лв. с ДДС и те били малко за чужди експерти…и да останат и достатъчно за него. За чужди експерти не са малко, но дали ще има доволен остатък за него не се знае! Това е причината той да желае да се намалят стандартите за компетентност и да се увеличат парите. 

На 07.04.2016г. МОСВ обяви поръчка по открита процедура „Предоставяне на услуга за разработване и национално съгласуване на управленски подход за мрежата Натура 2000 и за Национална приоритетна рамка за действие по Натура 2000”. 

МОСВ е поставило изискване водещия експерт да е с 10 години опит, като най-малко 7 години от тях да са в областта на управлението на мрежата НАТУРА 2000. Очевидно е, че в България няма кой да се справи с поръчка отнасяща се за управлението на мрежата НАТУРА 2000, заемаща над 1/3 от територията на страната и за това МОСВ търси международен експерт с опит. Подхода за постигане на целите на НАТУРА 2000 трябва да е чрез разумни режими след отчитане на реалния обществен интерес, както е залегнало в европейските документи създали НАТУРА 2000! Не е тайна обаче, че зелената мафия употребява определени научни работници, които са на нейна хранилка и са в очеваден конфликт на интереси, и които постоянно атакуват с предложения за налагане на режими в защитените зони по НАТУРА 2000, водещи до превръщането на България в резерват забранен за хора.

На 05.05.2016г.  във фейсбук профила си Тома Белев написа: „… Днес реших да метна боб и да видя кой ще изпълни тази обществена поръчка на МОСВ за консултант за НАТУРА 2000 и боба взе че изписа, че екипа може да се води единствено от двама бивши служители на МОСВ - Николай Недялков и Мишо Михайлов. Ще взема да документирам предсказанието си с едно писъмце до Ивелина Василева и ОЛАФ…”, ”…такава ясна дискриминация”, ”…парите не са за някой европеец…”.

Уважаема госпожо министър на околната среда и водите,

Не обръщайте внимание на бобените заклинания на Т. Белев и окултните му методики или ако смятате, че окултните предсказания, са част от управлението на министерството, то обърнете внимание на резултата от хвърляне на леща. Членове на НАБЧ, експерти по хвърляне на леща, попитаха лещата по повод обявената от Вас обществена поръчка и лещата каза: „Тома Белев не хвърли боб, а прах в очите. 

Съпругата му Веселина Кавръкова е представител в България на кораба майка – швейцарското НПО WWF със “скромния” годишен бюджет от 500 млн. евро. Корабът майка ще участва в конкурса за поръчката, чрез небългарски зелени човечета. Корабът майка ще се погрижи за семейството на Т. Белев, но не е лошо семейството да се погрижи да поиска още пари”. 

Уважаема госпожо министър на околната среда и водите на Република България,Извън шегата НАБЧ Ви призовава комисията, която ще назначите да определи победителя в поръчката, да се съобрази стриктно с условията й и винаги да има в предвид, че е българска комисия, която трябва да защити българската природа, хората в България и икономиката на България, а не членовете й да се влияят от кораби майки, зелени човечета, дарт вейдъровци или други чужди интереси – целящи заграбване на България и нейните ресурси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Щука

    0 0 Отговор
    Тома Белев, ако не иска пари, не знам кой ще иска. То вече да се сее ли човек, да плаче ли. В нормалните държави еколозите имат истински каузи, вършат нещо. У нас само за пари говорят и нищо не правят. А този персонаж дори вече не знам какво да кажа за него, той само се показа какъв е. Жалко за всички нас, които подведе най-безочливо.
  • 3 000

    0 0 Отговор
    Минал е той покрай еколог да ви кажа
  • 4 Вили

    0 0 Отговор
    Ей, ама сте и вие едни завистливи журналистите. Човекът си има тарифа за много квалифицираните си умения и не иска да пада под нея. Не разбирам само как изобщо от министерството му се връзват на глупостите и му дават пари. Не случайно се оказа, че и неговите работодатели от WWF имат офшорни фирми и сметки. Явно през тях препира откраднатите от държавата пари и тези от изнудвания, които събира. Този човек е вреден за българската природа, защото я възприема само като средство да печели повече и повече. Ако го попитате обаче какво е направил за нея и нейното съхранение, няма да получите никакъв отговор, защото не може да даде и един пример. Преброил е делфините и краката на стоножките, обаче милионите си ги е гушнал в джобчето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове