Last news in Fakti

4 Юни, 2016 19:00 16 464 20

Пак катастрофа: Двама загинаха, пет са ранени

  • катастрофа-
  • двама-
  • загинаха-
  • ранени

Сред ранените има три деца в тежко състояние

Пак катастрофа: Двама загинаха, пет са ранени - 1
Снимка: bTV

Още една тежка катастрофа е станала днес, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал минути преди 17 часа на главния път Ямбол - Бургас, в района на кръстовището към селата Калчево и Козарево.

Ударили са се два леки автомобила с бургаска и ямболска регистрация.

По първоначална информация, при сблъсъка са загинали двама мъже – на 50 и на 27 години, пътували в едната кола.

Петима души пък са пострадалите от втория автомобил – двама възрастни и три деца, на възраст между 8 и 11 години. Откарани са в болница в тежко състояние.

"Три дечица и двама мъже на около 50 години, всички пострадали са с тежки травми, дечицата са с тежки политравми, а възрастните с тежки черепно-мозъчни травми. Има опасност за живота им”, коментира д-р Валентин Вълчев.

По първоначална информация една от колите се движила към Ямбол и не е спряла на знак „Стоп”. По този начин е отнела предимството на идващия от главен път автомобил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джими

    0 1 Отговор
    Продължават да карат като луди! Масово не се спазват ограниченията на скороста. Полицията трябва сериозно да се заеме с този проблем и да завиши драстично наказанията за превишена скорост и когато са в особено големи нарушения деянията на водачите да бъдат криминализирани.
  • 2 Закона

    0 1 Отговор
    И какво си мислиш че ще стане като се завишат глобите? Ще има още гушене от рушвети за палките. Вместо глоби -> затвор. Нищо сложно. Хем няма коректните шофьори да плащаме като луди , в същото време идио..те ще са на топло без книжка :)
  • 3 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Сега нови глоби и идиотщини ше измислат онея у парламента вече освен фарове ше караме и с включена свирка
  • 4 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    знакът СТОП е написан с кръв ! така ни учеха .........
  • 5 iii

    0 1 Отговор
    Какво общо има скоростта? Катастрофата е станала заради липса на елементарна култура и толерантност. Винаги се намира един човек който не може да управлява автомобилът си и обвинява скоростта! Виж сега момченце - Ако не можеш да караш с 200, то това означава, че не можеш да караш и с 50. Скоростта не е виновна, виновни са хората които не се интересуват от шофирането и не искат да се научат да шофират както трябва. Защото повечето шофьори в България не знаят за баланса на автомобила, за трансфера на тегло, че те дори не си знаят колко им е спирачния път от 100 примерно.

    Коментиран от #9, #19

  • 6 Иво

    0 0 Отговор
    Да не спреш на знак Стоп. Смятай колко са малоумни раята. Може би Stop трябва да се изписва на кирилица..
  • 7 Просвети ни

    0 0 Отговор
    Проблемът идва от там, че всъщност пътят, където има знак STOP преди беше главен път с предимство, отделно видимостта е много ограничена. Това не е нито първия, нито последния инцидент на това място. Нужно е изграждането на кръгово движение, което ще спести петната от кръв. Но все пак сме българи, трябва да се споминат още десетина души и може да се обмисли. Амин!
  • 8 ППХ

    0 0 Отговор
    По моя информация даже знаковете СТОП са дублирани там.
  • 9 Кофата

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "iii":

    А бе, погледни на какво прилича колата! Ти ли си най големия шофьор тук? Естествено че високата скорост е причината колата да изглежда така да не би след катастрофата да са я доначукали с чукове?
  • 10 iii

    0 2 Отговор
    Определено съм по-голям шофьор от всички които пишат тук. Естествено, че е по-лошо да се катастрофира с висока скорост, отколкото с ниска. Причината колата да изглежда така е в шофьора. Ако шофьора имаше поне малко теория относно бързото шофиране, можеше да избегне удара безпроблемно. На мен лично ми се е случвало повече от 10 пъти да ми изскачат от стопове докато съм карал със 140+ , а защо нямам нито една катастрофа? В бързото шофиране има много теория. Колкото повече хора го осъзнаят, толкова по-малко катастрофи ще има. Неслучайно във Финландия шофьорските изпити включват каране с висока скорост при всякакви условия, овладяване на автомобила при поднасяне (дрифт), завъртания на 180 и 360 градуса и много други подобни неща.

    Коментиран от #11, #12, #16, #18

  • 11 Кофата

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "iii":

    Моли се един ден да не се озовеш на неговото място! Защото такива самонадеяни шофьори правят най страшните катастрофи.Големите пилоти са по пистите! На пътя няма големи шофьори!Има такива които спазват правилата за движение и такива които не ги спазват.Ако всички спазваме правилата за движение и особено ограниченията за максимална скорост такива гледки , ще са рядкост!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 дженев

    0 0 Отговор
    Отнемане на предимство няма нищо общо с превишена скорост.Вече ви промиха мозъците ,че като караш с 50 км. си безопасен шофьор.........тъкмо обратното.Сега ще даваме акъл,че на всяко кръстовище трябва да има знак 30 км.Що не погледнете в Германия -
    300 км. за колко време се изминават и тук за колко.Царе сме на ограниченията, ама на поддръжката и изграждането кръгла нула.
    Службите се превърнали на дойни крави на "едни господа" и постоянно ни втълпяват колко са виновни шофоьрите.Жалко за конкретния случай,но вината отдавна не е само в изтрадалия Български шофоьр....дано да не съм прав ...ама.
  • 14 Bat Sande

    0 0 Отговор
    Ако знаците са били като тези: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.210438769327920.1073741835.149701245401673&type=3 е нормално да се случват такива неща. Пък после правим акций за спиране "Войната по пътищата"
  • 15 дсжжсд

    0 0 Отговор
    Джими приятелю - всичко е в главата на хората, ако ще на всяка пресечка да има патрулка - все тая, всичко е в мисленето на селянина - "Моята кола върви по бързо от на комшията" ...... това се опитват да покажат
  • 16 Бавният

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "iii":

    Ти не си голям шофьор, а голямо и опасно л....но на пътя! Там, където има знаци СТОП, обикновено има и ограничения на скоростта до 50-60 км/ч, а ти прелиташ с над 140!!! Естествено, че ще ти "изскачат" бе Главун, защото когато потеглят, ти си на 1км от тях, комплексарчо! Тръгнал теория да обяснява - нещо за Правилник за движение по пътищата да си чувал, Теоретико?!?
  • 17 МАК

    0 0 Отговор
    Ами майстори на спорта.преди дасе тръгне от знак Стоп се оглежда и преценява движението.ако в посоката ,която искаш да завиеш идват коли трябва задължително да се преценят как наближават а това не е направено и резултата е МЕЛЕ!!
  • 18 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "iii":

    НЕ ТЕ ЛИ Е СТРАХ ЧЕ МОЖЕШ ДА ПРЕДИЗВИКАШ СЪДБАТА
    АЗ СЪЩО КАРАМ МНОГО РИСКОВО
    ДАЖЕ И КАТО ВОЗЯ ДЕЦА
    НО ТОВА Е ГЛУПАВО
  • 19 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "iii":

    АЗ ВСЕ СИ МИСЛЕХ ЧЕ СЪМ ЗЛЕ
    АМА ТИ СИ БИЛ ПО ЗЛЕ ОТ МЕНЕ
    ДАНО ДА НЕ СЕ ЗАСЕЧЕМ С ТЕБЕ НЯКЪДЕ ПО ПЪТИЩАТА
    ЧЕ ЩЕ НИ ПИШАТ ИЗ ФОРУМИТЕ
  • 20 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    А ДА НЕ СПРЕШ НА СТОП СИ Е ЖИВО УБИЙСТВО
    АКО ВМЕСТО КОЛА ГИ БЕШЕ УДАРИЛО ТИР ИЛИ ДРУГ КАМИОН
    НЯМАШЕ ДА ИМА НИТО ЕДИН ЖИВ
    ЩОМ КАТО ИМА ЗНАК СТОП ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове