Last news in Fakti

6 Юли, 2016 16:41 2 912 7

Марешки пусна метана на 79 стотинки

  • марешки-
  • пусна-
  • метана
Марешки пусна метана на 79 стотинки - 1

„Анонимни депутати взривиха Референдум 2016 като се изгавриха с желанието на над 530 000 българи за въвеждане на регулация при формирането на цената на горивата“, се казва в съобщение изпратено до медиите от „Референдум 2016 - Една инициатива на Веселин Марешки“.

Факти.бг припомня, че преди дни трета комисия отхвърли референдума на варненския бизнесмен. След като комисията по неправителствените организации и жалбите на граждани и както и правната комисия към Народното събрание отхвърлиха референдума на варненеца, комисията по енергетика направи същото.

В отговор на действията им, бизнесменът и независим кандидат за президент Веселин Марешки отново взриви пазара на горивата. Предприемачът хвърли нова бомба пускайки метан на цена от 0,79 лв./кг.

На този етап екологичното гориво ще може да се зарежда на най-новия обект от веригата му в Добрич.

В съобщението се казва още, че зареждайки на тази цена, потребителите спестяват около 65% спрямо средната цена за страната (около 1,30 лв./кг) и с около 89% спрямо настоящата цена в Добрич (1,49 лв./кг).

"Метанът е основно гориво за таксиметровите автомобили и за част от транспортните фирми, включително и такива, които обслужват автобусните линии в градовете. Понижаването на неговата цена логично трябва да доведе до поевтиняване до цената на билетето за градския транспорт. Така от нашите действия ще спечелят и обикновените хора, което е и нашата крайна цел", коментира Веселин Марешки.

Веригата бензиностанции на Марешки вече има 7 обекта в цялата страна - в градовете Варна, Айтос, Габрово, Горна Оряховица, Свищов, Павликени и Добрич.

Именно в Добрич пък ще бъде основан и първият Комитет на Националното Освободително Движение "За чиста и свята Република". Вече са отворени и формите за записване на желаещи да се присъединят към Движението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Като чета тия редове и се питам?Какво още трябва да се случи в тая наша държава ,за да се отворят очите на българина и да видят,че тия наши ,,избраници"така ни лъжат със всичко,че ми идва да извикам от вр. Шипка така,че цяла България да чуе:ХОРА ЛЪЖАТ НИ ТИЯ КОИТО СМЕ ИЗБРАЛИ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ ,ЛЪЖАТ,МАМЯТ И КРАДАТ. Погледнете,на Марешки му правиха десетки проверки и не откриха никакви нарушения в горивата,как може той да продава евтини горива и лекарства,а УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ да ни дере кожите с тия цени и да ни държи с най ниски доходи в цяла Европа,че и в света.До кога ще търпиме всичко това,докога ще се свиваме и ще чакаме някой от вън да ни помага.Нека не чакаме нови избори,защото пак ще ни излъжат.Те веднъж се изпуснаха и казаха,че ни лъжат в броенето.Не било важно за кого си гласувал,а кой броял накрая.Стига сме ги търпели тия.Не искам нито сини,червени жълти и т.н.По добре 60 човека в Народното събрание,но проверени от всякъде и ако сгафят да се махат.Не може така да продължава така ,тия измамници да ги махаме.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 цфсдж

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    на българина му харесва да му го слагат като на овца
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Човек, всеки в политиката, излязал на избори, лъже. Нормално е да се запиташ кого да избереш измежду лъжец и лъжец?
    И 60 да сложат, пак ще ни лъжат, проблема е в манталитета на тези във властта. Марешки ще отвори още и тогава ще зареждаме само при него, това е, като искаш евтини цени, ходиш при него. Въпросът е защо другите също свалят цените, понеже щом казват, че работят на загуба тогава те правят дъмпинг, работят под реалната себестойност. Това трябва да се разследва, а не неговите цени, понеже е доказано, че нашите цени са от ниските в Европа, но веригите ги надуват и печелят много проценти отгоре. Ти нямаш право да ги съдиш, това е частник и той си слага надценката, но имаш право да си избереш при кой да заредиш. И като имаш Марешки наблизо, зареждаш при него, това може да направиш.
  • 4 миии

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Как да не са открити нарушения в бензиностанциите му ?!!?
    Началото на юни: "Агенцията за метрологичен и технически надзор е взела проби от бензиностанцията му в Габрово и е било открито, че дизелът съдържа 50% сяра над нормата, т.е. горивото е некачествено."
    Относно метана и газа няма никакъв контрол за качествопто им по бензиностанциите и даже преди няколко дена имаше репортаж по ТВ-то за това, както и за последствията от това.
    Никого нищо не убеждавам, щом вярвате, че всичко е ОК и сте на "далавера" сипвайте си при марешки. Аз лично му няма вяра, а и на фона на останалите му амбиции за политика и т.н. пък съвсем!

    Коментиран от #5

  • 5 гого

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "миии":

    ти щом си гъзар зареждай скъпо гориво, никой не те спира :)
  • 6 asoos

    0 0 Отговор
    вчера зареждах на марешки и гъзарите бяха там нали си е на далавера резервоара до горе
  • 7 градския транспорт

    0 0 Отговор
    При Марешки опашката е само от ГЪЗАРИ с Q7 и Кайени - затова едната му колонка във Варна беше намачкана от депутатска метреса, дето прави вятър в хотел Палас на Слънчев Ден - Тя обаче беше с новия Range Rover Vogue, а видеото съм го качил в тубата.
    Тааа какво за гъзарите?

    Цената на билетчето за градски транспорт няма как да падне, защото "Градски транспорт" Варна и "Транстриумф такси" се държат от един и същи човек - арменска му работа...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове