Last news in Fakti

12 Октомври, 2011 10:51 883 0

Прошков: Сегашният архитект на София не е приемлив

  • прошко прошков-
  • избори 2011-
  • софия
Прошков: Сегашният архитект на София не е приемлив - 1
Снимка: БГНЕС

Винаги търся най-доброто решение първо за хората – за това сегашният архитект на София не е приемлив за мен. Това заявява в ProИнтервю кандидатът за кмет на София от Синята коалиция Прошко Прошков. „Главният архитект на София трябва да е визионер. Той трябва да има визия за град, който е удобен и полезен за гражданите, а не да бъде прост чиновник, издаващ разрешителни“, категоричен е синият кандидат-кмет.

Идеята му да помогне на трафика в столицата е чрез обособяването на реални бусленти, изграждане на метрото, пешеходни и вело-алеи. Нужно е и стимулиране на софиянци да слязат от автомобилите си и да ползват обществения транспорт. Прошков предлага и някои улици в центъра на града да станат изцяло пешеходни, като ул. „Шишман“.

„Зелените площи, градинките и спортните площадки – те са право, а не привилегия на софиянци. 

Най-малкото, което мога да направя в един мандат е да наложа прозрачност на работата на общината и да спра корупцията, това ще доведе и до всичко останало“, допълва Прошко Прошков.

София по подразбиране е европейска столица от векове, тя е един от най-древните градове в Европа, допълни кандидат-градоначалникът за историческото наследство на града, сравнявайки го с това на Атина и Рим. „Не са нужни десетилетия, а само политическа воля София да застане на мястото, което й се полага от историята“, убеден е Прошков. И допълва: „Ръководството на администрацията, в лицето на кмета, трябва да имат политическа воля да опазват, реставрират и популяризират културното и историческо богатство на София, а не да го заливат с бетон и да се правят, че то никога не е било“.

На въпрос как ще се справи с незаконните ромски постройки Прошков отговаря: „Всичко незаконно няма място на територията на Столична община. Всеки трябва да спазва законите. Моята идея, включително и с помощта на живущите в тези гета, е да бъда изградени съвременни жилища, които те да издържат и поддържат“.

Попитан каква е мотивацията да се кандидатираш за кмет, депутат или президент Прошков отговаря: „Преди четири години никой не вярваше, че ще се преборя и ще стана районен кмет на Лозенец, а ето, че това е факт, който се дължи на упорита работа и искрено вярващи съмишленици. Сега, четири години по-късно, аз вече знам къде са проблемите и как се решават те. Още повече, че аз не съм кандидат само на партиите от Синята коалиция, аз съм кандидат, посочен от 22 000 души за такъв“.

Цялото интервю четете в Probook.bg

Всеки, който желае, може да зададе своя въпрос към Прошко Прошков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА