979 2

Каракачанов иска мораториум върху Дъблинското споразумение

Каракачанов иска мораториум върху Дъблинското споразумение
Снимка: БТА
Калина Петрова

Докато Европейският съюз /ЕС/ не изгради нова система за сигурност, не трябва да приемаме нелегални имигранти, депортирани от Западна Европа. Българското правителство да наложи едностранен временен мораториум върху Дъблинското споразумение, защото то не работи ефективно, което се посочва и от други европейски страни.

За това настоява лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов.

Поводът е информацията, че 27-годишният сириец, който се самовзриви пред заведение в германския Ансбах, е влязъл в Европа през България и е трябвало да бъде депортиран у нас заради отказан статут на бежанец.

Според Каракачанов българската държава трябва да защити живота и сигурността на гражданите, прилагайки най-строг контрол спрямо влизащите в страната мигранти от Близкия Изток и Африка.

Явно е, че Старият континент е поставен пред предизвикателството да намери баланс между сигурността и правата на човека, но политиката на Германия да приема всеки, представящ се за бежанец, освен сбъркана е и катастрофална за всички нас, посочва Каракачанов.

Според него показателно в случая е, че атентаторът е бил с отказан статут още преди 2 години, но въпреки това му е позволено да пребивава в Германия.

Самарянството на немското правителство обрича на терор Европа и е време да признаем фактите – проблем с мигрантите има, а Европейският съюз е безпомощен. Нужно е преосмисляне на общите политики, защото фундаментализмът се материализира в поредица терористични актове в Европа. Въпросът вече не е „Дали?“, а „Кога и къде?“, допълва лидерът на ВМРО.

Той е категоричен, че настоящата европейска политика е несъстоятелна и че е нужно страните - членки на ЕС да се отбраняват заедно срещу тероризма, а не Германия да кани, а България да страда.

Страната ни трябва да защити националния си интерес, защото е факт, че този сириец можеше да извърши атентата у нас и сега жертвите да бъдат българи, посочва патриотът.

Отговорност на всички правителства в рамките на Европейския съюз е да покажат, че Европа не е хан, в който всеки може да влиза и излиза, а междувременно и да убива, коментира още Каракачанов.

В България има почва за разпространение на радикален ислямизъм, което бе потвърдено и от главния прокурор, и от председателя на ДАНС. Дълг на Министерски съвет и на Народното събрание е да наложат ред в държавата.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 13:10  26.07.16
  От друга страна обаче напълването на Германия със сирийци си има и добри страни.Кога аз ще отида на екскурзия в Сирия,дори и да нямаше война?А така Германия ми е на 2 крачки-хоп и все едно съм в Сирия!

  Коментиран от #2

 • кроко
  Отговор
  2 17:15  26.07.16

  До коментар #1 от "onq s konq":

  Коньо, всъщност Сирия е не по-далече от Германия. И преди да настане тая "демократизация" в близкия изток, имаше екскурзии до Сирия. Да, вярно че нямаше нискотарифни полети и хостели, ама все пак имаше екскурзии.

Напиши коментар:


Публикувай