969 1

Датата на изборите ще е 6 ноември

Датата на изборите ще е 6 ноември
Снимка: БНТ
Анжелина Димитрова

Утре ще бъде гласувана датата за президентските избори, но предвид, че шест политически партии са се подписали за 6-и ноември - това ще бъде датата. Това заяви по БНТ Зам.-председателят на ПП на ГЕРБ Цвета Караянчева.

"6-и ноември е датата, за която са се подписали повече от парламентарните групи. БСП искат на 23-и, а ДПС на 30-и, но предвид на това, че останалите 6 политически сили сме се подписали на датата 6-и ноември - това ще бъде датата", заяви Караянчева.

В деня на президентските избори ще се проведе и референдума, иницииран от Слави Трифонов, уточни тя.

ГЕРБ вече има своята кандидатура за президент, каза зам.-председателят на ПП на ГЕРБ.

"Ние имаме своя кандидат, очакваме нашите политически опоненти и партньори да направят своята номинация. Ние ще направим нашата номинация през септември", каза тя.

Според Караянчева кандидатурата на ГЕРБ е на обединител и отговаря на критериите на премиера.

От ГЕРБ не чакат останалите партии, за да обявят своята кандидатура. Тя предположи, че по-скоро БСП се съревновават с тях и очакват ГЕРБ първи да покажат своя кандидат, за да обявят своя. Другата идея, е че БСП може би нямат идея кой да бъде техен кандидат за президент, каза Караянчева.

Тя е категорична, че според нея няма да има балотаж.

На въпрос за отношенията с ДСБ, Караянчева уточни, че ДСБ трябва да заровят томахавката и не е добре, когато говорят глупости и лъжи.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бббббб
    Отговор
    1 08:40  29.07.16
    Тия всички ги обединява само ограбването на хората и унищожаването на нацията. По-точно обединител на партиите и разбирателство в преразпределянето на откраднатите и ограбени от нацията и държавата блага .

Напиши коментар:


Публикувай