961 0

Олег Сафонов: България е сигурно място за руснаците

Ръстът на туристите наистина се увеличава от летния, плажен туризъм, но ние бихме искали руснаците да опознаят България и в други направления, отбеляза директорът на руската агенция по туризъм

Олег Сафонов: България е сигурно място за руснаците
Стефанаки Йоанис

България е сигурно място за руските граждани и че за да се борим срещу тероризма трябва всички страни да обединим усилията си. Това каза в интервю за БНТ директорът на руската агенция по туризъм Олег Сафонов.

Той посочи, че федералната агенция за туризъм в Русия отчита увеличение на руските туристи в България. Макар че съществува визовият проблем, българската страна направи много, за да могат руските туристи да получават лесно визи за България, каза още Олег Сафонов.

Тази година активно си съдействаме с нашите колеги от България, имате млада, енергична министърка. Съвместната ни работа доведе до това, че потокът от руски туристи към България значително се повишава. Имаме данни за май, увеличението е с повече от 20 % , прогнозираме такъв ръст за цялата година. Това е много добра цифра, смята Олег Сафонов.

Според него руските туристи търсят, разбира се, топлото море и златния пясък, но възможностите на България са много по-големи и интересни. Като например поклоническия туризъм, ние сме свързани с една вяра – православието.

Да, аз бях там, посетих гроба на Свети Серафим. Радвам се, че има такъв руски храм в сърцето на София. Има голям интерес от поклонници, които искат да посетят мястото и да се поклонят на светеца. Руските туристи се интересуват и от военно-историческите маршрути в България. Балнеолечението също - имате много добри санаториуми, лечебни минерални извори. Интересни са възможностите и за кулинарен туризъм, културен туризъм. Изобщо има много направления, които засега не са добре развити по наше общо мнение. Ръстът на туристите наистина се увеличава от летния, плажен туризъм, но ние бихме искали руснаците да опознаят България и в други направления, посочи Олег Сафонов.

Според него терористичната заплаха по цял свят значително се увеличава. Станахме свидетели на наистина ужасни терористични атаки във Франция, Белгия, Германия, Сирия, Ирак, Афганистан.

Това наистина е голям проблем - обезпечаването на сигурността на туристите- в случая на руските граждани. Обсъждали сме този проблем с нашите български колеги и се радваме, че българската страна прави всичко възможно ,за да гарантира сигурността на нашите граждани.

Това е много важно и на срещата през февруари с премиера Бойко Борисов това беше гарантирано. Надявам се да не се случва нищо лошо. Трябва да се борим с тероризма. Трябва да се борим навсякъде, във всички страни и да обединим усилията си, както призова и нашият президент. Трябва да се разбере, че това е заплаха за всички, посочи директорът на руската агенция по туризъм.

България


Напиши коментар:


Публикувай