1 686 1

Проектозакон е на път да спре парите от Турция за българските турци

Възможна ли е рестрикцията и как реагират мюсюлманите?

Проектозакон е на път да спре парите от Турция за българските турци
Анжелина Димитрова

Проектозакон е на път да спре парите от Турция за българските турци, съобщи bTV. Възможна ли е рестрикцията и как реагират мюсюлманите?

Последователите на пророка Мохамед у нас се обръщат към своя бог по няколко пъти на ден. Нищо не възпрепятства молитвата на хиляди мюсюлмани от различни народности в центъра на София в района на Баня башъ обаче винаги има полицейско присъствие.

Няколко законопроекта за първи път поискаха мюсюлманското изповедание да бъде третирано като политическа партия – финансиране, дарения и помощи от чужбина да излязат на светло.

„Ние отдавна наблюдаваме, че някои от вероизповеданията се използват за политически цели и това е факт, никой не може да го отрече”, смята Красимир Каракачанов.

В мюсюлманската общност са разтревожени. „Проблемът е, че сме поставени едва ли не като проводници на чужди идеи, ние всеки ден го усещаме на гърба си”, поясни зам.-главният мюфтия.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 16:14  31.07.16
    А доно, ама надали. Защо изобщо беше разрешено финансиране отвън? Ако се спре финансирането, веднага ще излязат на бял свят, целите на мюфтийството. Мюсюлманите си имат свои обичаи, неприемливи за нас. Приказките за добро съжителство са ФАРС. Това вече всеки християнин го е разбрал.

Напиши коментар:


Публикувай