761 1

Пресконференция за „Пътищата на България“

По повод излизането от печат на информационния сборник „Пътищата на България“, днес ще се състои пресконференция, съобщиха от Камарата на строителите в България (КСБ), Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и в. „Строител“.

Събитието ще се състои на 9 август, вторник, от 11 ч. в офиса на КСБ на ул. „Михаил Тенев“ №6, ет. 1.

Изданието ще бъде представено от инж. Иван Бойков – изп. директор на КСБ, и автора на сборника – инж. Ясен Ишев. В пресконференцията е поканен да участва и инж. Лазар Лазаров – председател на Управителния съвет на АПИ.

Сборникът „Пътищата на България“ се издава от КСБ със съдействието на АПИ. Той съдържа статистическа и друга информация за пътната инфраструктура на страната за последните 30 – 40 години, данни за развитието на пътната мрежа, трафика и интензивността на движението по републиканските пътища, степента на моторизация, пътнотранспортните произшествия, изразходваните средства за пътища и структура на приходите им, винетните и ТОЛ такси, които се предвиждат да бъдат въведени, и други интересни факти и данни.

Отразени са оперативните програми, съфинансирани от Европейския съюз, както и програмите за периода 2014 – 2020 г.

В сборника може да бъде намерена и подробна информация за всички цялостно и частично изградени автомагистрали по участъци, години на въвеждане в експлоатация, проектанти, изпълнители, стойности и други подробности, които се публикуват за първи път.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • лазаров
    Отговор
    1 18:54  09.08.16
    кога и от къде можем да си го запупим ?

Напиши коментар:


Публикувай