Last news in Fakti

9 Август, 2016 11:53 1 236 0

„Движение 21” се оттегля от разговорите с БСП за президент

  • движение 21-
  • татяна дончева-
  • разговори-
  • бсп-
  • спира
„Движение 21” се оттегля от разговорите с БСП за президент - 1

ПП „Движение 21” се оттегля от разговорите за подкрепа на посочените от БСП кандидати за президент на републиката. Това се казва в позиция на партията, публикувана на сайта й.

Бихме искали да благодарим на онези 49% от членовете на БСП, които подкрепиха идеята за партньорство с „Движение 21” и за общо явяване на предстоящите президентски избори. Благодарим и на 48-те общински организации на БСП, които са номинирали лидера на  „Движение 21” Татяна Дончева за кандидат за президент и вицепрезидент, се посочва в позицията.

И още от изявлението на "Движение 21":

Действията на ръководството на БСП от началото на разговорите до момента създават впечатление, че БСП е раздирана от колебания и вътрешни противоречия, и не е готова за преговори. Това поведение дава основания да смятаме, че за ръководството на БСП победата в президентските избори е по-малко необходима, отколкото създаването на впечатление за подем на партията им.

Има съществено разминаване в разбиранията и подходите на Движение 21 и на БСП към предстоящите избори. Ръководството на БСП настоява преговорите да доведат единствено и само до съгласуване на т.нар. „обща лява кандидатура“ и „обединение на лявото“ срещу ГЕРБ и дясното. Ние от самото начало смятаме, че поставянето на изборната надпревара върху плоскостта „ляво-дясно“ работи в полза на кандидата на ГЕРБ. Твърдо сме убедени, че изборите за президент на републиката трябва да се възприемат като етап от продължителен процес на промяна в политическото статукво на прехода. В този процес трябва да бъдат увлечени партньори от целия политически спектър, които се обявяват за такава промяна.

Проблемите, които обществото ни трябва да преодолее, имат еднакви решения за поддръжниците и на левите, и на десните политически идеологии. Гражданските, политическите и икономическите свободи, справедливостта, върховенството на закона, са предпоставки, без наличието на които не може да бъде реализирана която и да е демократична политическа идея.

Недоволството у хората от това, че мафията е овладяла държавата расте непрестанно. Необходимо е обаче, гражданите да осъзнаят, че за да си върнем държавата, трябва чрез избори да овладеем институциите.

Приехме поканата от страна на БСП за разговори относно изборите за президент на републиката, тъй като отчитаме, че без симпатизиращи на лявото хора, ГЕРБ и Борисов не могат да бъдат отстранени от президентската институция.

Имайки предвид гореизложеното, „Движение 21” се оттегля от разговорите за подкрепа на посочените от БСП кандидати. В следващите седмици ще продължим да водим консултации с различни партии и неправителствени организации за характера на промените, които целим и за личностите, които могат да реализират промените чрез президентската институция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове