1 931 0

20 август: България в снимки

20 август: България в снимки
Снимки: БТА

Топ карикатуристите Чавдар Николов и Анатолий Станкулов пристигнаха в Бургас за SMILE ART FEST. Стартът на инициативата бе даден в галерия "Георги Баев" със Smile Art Happening. Почитателите на рисувания хумор имаха възможност да си изберат любима карикатура. Бургас е първият домакин на Международния фестивал за пощенско изкуство (Mail Art), хумористична рисунка и карикатура. Седмото издание на SMILE ART FEST е под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. И това не е случайно - организаторите от Фондация "Имеон-Балкани" са определили за тема на фестивала слоганът "Дестинация Балкани - Дестинация България":

20 август: България в снимки


Втори ден от Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна. На фестивала се представят клубове, школи и състави за български народни танци и музика:

20 август: България в снимки


В хасковския парк "Кенана" се проведе весел спортен празник на клубовете по художествена гимнастика "Аида"-Хасково и "Афродита"-Димитровград. Най-много емоции предизвикаха дисциплините в които се надпреварваха деца и родители:

20 август: България в снимки


Десети юбилеен фестивал на плодородието се проведе в хасковското село Крум, община Димитровград. Производители на плодове и зеленчуци от Тракия и поречието на река Марица представиха най-добрата си земеделска продукция:

20 август: България в снимки


В местността Карандила край Сливен се проведе 25-ти Национален събор на каракачаните в България. Той се организира от Федерацията на културно – просветните дружества на каракачаните в България и тази година е посветен на вече покойния дългогодишен участник във всички мероприятия на Федерацията и виден член - Коста Котавов - Гринята:

20 август: България в снимки

 

България

Напиши коментар:


Публикувай