Last news in Fakti

17 Октомври, 2011 14:21 1 399 3

Борисов нахока Дянков за акциза на метана

  • акциз-
  • метан-
  • бойко борисов-
  • симеон дянков
Борисов нахока Дянков за акциза на метана - 1
БГНЕС

Не трябва да облагаме метана с акциз, защото ще се вдигнат цените на много други услуги. Не можем да си го позволим във време на криза.

Това каза днес премиерът Бойко Борисов по повод идеята на Симеон Дянков да обложи с акциз природния газ.

Премиерът беше помолен да коментира идеята на Симеон Дянков в с. Габра, община Елин Пелин, където откри реконструираната водопроводна мрежа.

Идеята на финансовия министър Симеон Дянков за акциз на метана е добра, но в условията на криза не може да се осъществи, отсече Бойко Борисов. Затова съм казал на министрите, че дори и „когато мислят на глас“, след това се правят ужасни политически заключения, припомни премиерът. Ако сложим данъци на всичко, което можем да обложим, ще напълним бюджета, но хората ще обеднеят, а това не можем да си го позволим. Политическата отговорност за управлението на страната нося аз, заяви Бойко Борисов.

Самият Дянков вчера също се отказа от тази идея, но подчерта, че дискусията по темата ще продължи и акциз ще има, но в по-добро за страната време.

Размерът на новия акциз трябваше да е 1,70 лв. за гигаджаул. Това щеше да увеличи стойността на горивото с 4,8 ст. на килограм, а заедно с ДДС това прави около 6-7 ст. на килограм. Предвиждаше се акциз и за природния газ, ползван за отопление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PFF

    1 0 Отговор
    Това правителство се чуди как да влеземе и последния лев на българския народ... от както дойдоха всичко се увеличи и само данъци събират.... ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ТЯХ @!!!!!!
  • 2 Mal ii

    1 0 Отговор
    "Ако сложим данъци на всичко, което можем да обложим, ще напълним бюджета, но хората ще обеднеят, а това не можем да си го позволим." Абе тоя ако вземе да си махне розовите очила,може и да прогледне! Хората отдавна са обедняли, и той има пряка заслуга за това! Защо ли всеки, който се докопа до власт, слага розови очила и непрекъснато твърди, че народа си живее добре и тъне в разкош???
  • 3 otc

    1 0 Отговор
    Малее.. то остана и да го вдигнете а..?! Ми А направете го 3.50 -4лв литъра бензина 5лв дизела (щот им харчи на хората по-малко пък хората на икономий нямат право) и 2 лв за пропан-бутана.... Пълна скръб. Няма оправия...