837 0

Фатално късно е за разговори на РБ с ГЕРБ

Ще сме конкуренти и целим балотаж със силен реформаторски кандидат, заяви Димитър Танев

Снимка: grajdani.bg
Снимка: grajdani.bg
Анжелина Димитрова

Готови сме за силно представяне на РБ и целим постигането на балотаж. Проучването на РБ показа категоричното мнение на хората – над 70 % считат, че РБ трябва да има единна самостоятелна кандидатура. За разговори с ГЕРБ е фатално късно. С тях ще сме конкуренти и на тези избори. Това заяви пред БНР заместник-председателят на „Движение България на гражданите” и народен представител от РБ Димитър Танев.

Профилът на кандидата на РБ трябва да е граждански и затова и позицията на ДБГ беше подкрепа за проф. Минеков, издигнат от  20 интелектуалци. В негово лице виждаме автентичната гражданска кандидатура на уважаван творец и така даваме знак за мястото на интелектуалците и хората на културата в българската политика –гласът им трябва да се чува, според ДБГ, добави още Танев. Мисля, че РБ дължи на интелектуалците тази подкрепа на посочен от тях кандидат, заяви той и допълни, че РБ е жизнен проект, който на всеки следващ вот подобрява резултатите си и с проф.Минеков ще потвърди тенденцията.

Попитан за номинацията на Гроздан Караджов Димитър Танев каза, че вътрешно проучване на ДБГ, сред избраните за делегати на конгреса на партията през октомври, е показало катастрофално ниска подкрепа – само 2 от 800 гласа – за Караджов. Той няма да може да обедини нито РБ, нито да мобилизира структурите на ДБГ, които, знаете, че постигнаха най-добри резултати и кметове на местните избори. Нито един кандидат на РБ не може да направи успешна кампания без приноса и работата на нашите над 230 структури, готови и мобилизирани за изборите, заяви още заместник-председателят на ДБГ.

На въпрос за кандидатурата на Трайчо Трайков Танев каза, че Трайков трябва да убеди РБ, че цели силно представяне на изборите в полза на Блока и е готов да работи за цел балотаж, а няма да позволи да се използва кандидатурата му за упражняване на натиск или други неполитически цели, различни от балотаж.

Процесите в ляво Танев коментира, че са естествен ход на разделение, като уточни, че България има нужда и от силна левица, и от силна десница. АБВ постоянно даваше ултиматуми, показваше непрозрачност още като бяха в правителството. Лидерът им говори едно, депутатите правят друго, министърът им правеше трето и аз очаквам катастрофален резултат на левицата, обобщи ситуацията Димитър Танев. По думите му, левицата няма обединяваща, а напротив – разединяваща кандидатура, срещу която РБ е готов да издигне силен граждански кандидат.

България


Напиши коментар:


Публикувай