930 2

Целта на ДПС ще са предсрочни парламентарни избори

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Стабилно политическо мнозинство в рамките на този парламент не може да бъде постигнато. Основната ни цел е предсрочни парламентарни избори след президентските. Това заяви при откриването на парламентарната сесия председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ.

В декларация на ДПС той заяви още, че политиката на партията е за сигурност и стабилност в региона: „Не трябва да си въобразяваме, че това, което правим като политика в парламента, няма връзка със световната политика, с европейската политика.“

По думите му България трябва да има активна роля в процесите в региона и в Европа. Но без подкрепата на стабилно политическо мнозинство в парламента, без активното партньорство на президента, усилията на премиера увисват като солова акция и изглеждат като "one man show".

„Голямата цел е стабилност и единство на нацията, за което са необходими ценностно хомогенно мнозинство в парламента, стабилно правителство, стабилна президентска институция, национално отговорно партньорство между тях с ясни национални приоритети“, подчерта Карадайъ.

По думите му от ДПС разглеждат предстоящите президентски избори не като изолирано политическо събитие, а като част от процеса на преформатиране на политическата конфигурация и стабилизиране на институциите в България.

„Президентските избори са начало на ново управление в страната, подчерта той и добави:
ДПС внимателно ще анализира платформите на кандидатите за президент и ще спомогне да бъде избран този, който отговаря най-много на националния интерес“, заяви той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Възмездиетооо !
  Отговор
  1 13:22  31.08.16
  ГИДИ ТУРСКО МЕКЕРЕ ....
 • мъжкар
  Отговор
  2 00:29  01.09.16
  Незабавно закриване на тази НЕЗАКОННА партия и всичките и представители в затвора за 20 години при строг режим както през комунизма.

Напиши коментар:


Публикувай