846 0

Дървосекач загина в планината

Дървосекач загина в планината
Анжелина Димитрова

58-годишен мъж е загинал при сеч на дърва в Преславския Балкан южно от Патлейна, съобщи "Монитор". Инцидентът е станал в пресечен терен на изключително труднодостъпно място и часове след него разследващи, спасители и лекари не можеха да стигнат до тялото на дървосекача.

Според журнала на "Спешна помощ" в Шумен инцидентът е станал в 10.08 в сряда. Колега на пострадалия се обадил, че на 2 километра от пътя Шумен - Върбица по шосето за Патлейна дърво е затиснало работник по време на сеч. На място били изпратени спасители и линейка, но се оказало, че на два километра от главния път е отбивката по черен дърварски път в гората, а оттам нататък имало още 3-4 километра.

"Стига се до билото, но до самото местопроизшествие няма достъп, на стръмно място е, дори пожарникарите се отказаха да рискуват." - разказаха лекари, повикани на местопроизшествието. Самите медици не успели да стигнат до трупа, въпреки, че до високото ги закарали с високопроходим автомобил. После машината качи в планината поемно лице и представител на инспекцията по труда, а разследващите изчакваха да дойде "Нива"-та на МВР. Колеги на загиналия щели да се опитат да измъкнат тялото му до по-достъпна точка. 

България


Напиши коментар:


Публикувай