897 1

Без "Забележки" в ученическия бележник

Тротокласникът Боян видя пръв новия документ

Без "Забележки" в ученическия бележник

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева показа за първи път новия ученически бележник, който ще е без графа „Забележки“, съобщиха от МОН.

Първи новата ученическа книжка видя бъдещият третокласник Боян Ганев, който през май написа писмо до министъра с молба графата за лоши прояви на децата да бъде премахната.

Екипът на Министерство на образованието и науката направи промени и през новата учебна година бележниците вече ще имат графа „Отзиви и информация“. Вече няма забележки. Има съдържание на учителските наблюдения. Искам да кажа на всички преподаватели, че похвалите са нещо, което всеки има нужда да чуе, за да работи по-добре. Децата също работят много в клас и вършат важни неща. Благодаря на Боян за неговото лидерство и на моя екип, който чу молбата му, каза при срещата с третокласника министър Кунева и се обърна към него с думите: „Ето така се променя светът!“. Тя му пожела през новата учебна година да даде поводи на родителите и учителите си за много похвали. „Ние можем да създадем място за похвали, но за да имаш похвала, си отговорен само ти“, каза му още Меглена Кунева.

От тази учебна година бъдещият третокласник ще учи в 121 СУ „Георги Измирлиев“. Миналата година той беше записан в 51 СУ „Елисавета Багряна“. На срещата днес Боян обясни, че обича часовете по физическо възпитание, а министър Кунева се съгласи, че спортът е изключително важен за подрастващите.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 13:32  01.09.16
    Медали или потупване по ромото, ще се вписват ли в бележника? Превърнаха образованието в научен експеримент. Да бяха приели, че учителите могат да бият, без да можеш да се оплачеш. Да но нали сме "демокрация", как ще удариш някое "богаташко дете", нищо че те прави на маймуна! За това, никой не МИСЛИ.

Напиши коментар:


Публикувай