854 1

Управляващите готови да завършат мандата

Управляващите готови да завършат мандата

Готовност и воля за успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълен четиригодишен управленски мандат заявиха лидерите на партиите от управляващото мнозинство на среща при министър-председателя Бойко Борисов.

Международните заплахи и националните интереси на България налагат като приоритети през започналия политически сезон гарантирането на националната сигурност, на финансовата стабилност и успешна подготовка за Българското председателство на Съвета на ЕС. Лидерите постигнаха съгласие около необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите. Остава приоритет активното участие на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и в НАТО, съобщават от правителствената информационна служба.

В срещата при премиера Борисов участваха вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова, вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и председател на ДБГ Меглена Кунева, министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски, министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, председателят на НПСД Корман Исмаилов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски и заместник-председателят на ПГ на РБ Борислав Великов.

Единственото, за което беше проведена срещата, това е да препотвърдим коалиционното си споразумение, както и секторните политики и реформите, които правим и продължаваме да правим. Това заяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Президентските избори бяха съвсем малък акцент, накрая на разговорите, които са по управленската програма и по секторните политики“, коментира той и допълни, че на срещата с РБ не са взети решения, които да са свързани с президентския вот. „Имаме воля да продължим с реформите и това е, което ни обединява. Убеден съм, че всичко, което сме постигнали до настоящия момент, по никакъв начин не ни прави песимисти за бъдещия период, който остава до пълния 4-годишен мандат“, подчерта Цветан Цветанов. По думите му с представителите на РБ не е коментирана темата за смяна на министри или за явяване на президентските избори с обща кандидатура.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ЮююБряяяя
    Отговор
    1 14:20  01.09.16
    ... И да довършат държавата по всички показатели!

Напиши коментар:


Публикувай