1 640 12

Четири самолета F-15 от ВВС на САЩ се предислоцираха в авиобаза Граф Игнатиево

Те ще изпълняват задачи по съвместния Air Policing

Калина Петрова

В авиобаза Граф Игнатиево бяха предислоцирани четири самолета F-15 от състава на 194-та ескадрила на Националната гвардия на САЩ, които ще участват заедно с български МиГ-29 в изпълнение на задачи по усилване на охраната на въздушното пространство на страната ни. То ще се проведе в периода 9-16 септември. Правителството прие решение за усилване на охраната на въздушното пространство на нашата страна от военновъздушните сили на България и на САЩ на 24 август.

При изпълнение на съвместни задачи по Air Policing българските дежурни изтребители ще се използват приоритетно. Участието на личен състав и техника от българските Военновъздушни сили в съвместните операции по Air Policing доказват способностите на бойната авиация на България да действа интегрирано със силите на съюзническите държави за гарантиране на въздушната сигурност на страните от Източния фланг на Алианса.

Съвместните мисии по охрана на въздушното пространство на страната ни ще се извършват в рамките на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана. Решения за гарантиране на сигурността на съюзниците в Източна Европа бяха взети от държавните и правителствени ръководители на страните-членки на срещата на най-високо равнище на НАТО в Уелс през 2014 г. и във Варшава през 2016 г. Едно от тези решения е усилването на мисията по охрана на въздушното пространство на страните-членки от Източния фланг със съюзнически сили на ротационен принцип.

 

 

 

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 17:47  01.09.16
  Няма такъв срам и унижение. Чужденци и по-точно , най-големите агресори в света да охраняват България. За какво се е борил Левски !!! Срам ме е че съм българин.
 • ВЪЗМУТЕН
  Отговор
  2 17:58  01.09.16
  А за какво ни е чужди самолети "да ни пазят небето" ?!? Това си е чиста въздушна окупация.Ако Ген.Румен Радев не стане президент, не само, че чужди самолети ще ни окупират небето, но и ще им плащаме за това.Позор за евроатлантическите ни продажници, пардон, политици, грешката е вярна.
 • onq s konq
  Отговор
  3 18:46  01.09.16
  Преди време ви бях казал че само с драскане по форумите няма стане-мятайте пушките на рамо и хващайте гората!Ама пусти мързел...Верно че партизанлъка не е лесен на днешно време щото няма мандри за обиране пък и гората е леко поизсечена,по въздух с тия амер. самолети Москва няма как да ви хвърли нещо от въздуха,но...ЧОВЕК КАТО ИМА ЖЕЛАНИЕ,ВИНАГИ ЩЕ НАМЕРИ ИЗХОД!А конкретно при вас никакво желание не виждам,щото нямате дори партизански униформи:)А толкова ми се иска да ви кажа че "България цяла сега вази гледа",ама КАК ДА ВИ ЛЪЖА...в очите?:)

  Коментиран от #5

 • Бай хой
  Отговор
  4 18:49  01.09.16
  Тия таралясници дори арабюхите ги сваляха с миг23 и миг21. Как ша на пазят от турците? Сега ще видите тази есен какви епидемии ще има и от синя пришка и от шап и от не знам си още какви щамове. Тия главорези не идват за хубаво. Най вероятно ще търсят провокация над Черно море и ще набутат наш самолет между шамарите.

  Коментиран от #7


 • Бай хой
  Отговор
  5 18:52  01.09.16

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Конь, ти да не си бил на посещение при кмета на Симитли, или не можеш да се вредиш от тиквата? И за сведение на неосведомените оръжия на партизаните са хвърляли британски самолети. Ходи на училище.
 • политолог
  Отговор
  6 20:05  01.09.16
  Вън американските самолети! От кого пазят небето от Ислямска държава или от Русия-отново игрите на тъпите политици.На нас са ни нужни само граничари нищо друго
 • Гост
  Отговор
  7 20:11  01.09.16

  До коментар #4 от "Бай хой":

  Само за протокола (а не за пропагандата) - Ф 15 никога не е свалян от противников самолет-няма доказан такъв случай.Факт....

  Коментиран от #11

 • Де юре
  Отговор
  8 20:47  01.09.16
  Ф15 е хубава машина и щях да се радвам ако го управляваха български летци. А такива, като коня са..., спрямо тях и амебата е висш организъм!
 • Georgi
  Отговор
  9 20:48  01.09.16
  Добра новина . Имаме нужда от добри новини ! Руската хибридна информационна воина към България се мъчи да всява чрез пресата и някои саитове чувство на тревожност и непълноценност на живота в България !!!
 • Бай Хой
  Отговор
  10 22:13  01.09.16
  Алоуууу, протоколчика, има доста свалени ф15, израелски и хамерикански и то от арабски пилоти. Няма свален единствено миг31. Като го видят натовците само снимат и после сменят памперсите.
 • Д'Мин
  Отговор
  11 23:05  01.09.16

  До коментар #7 от "Гост":

  Никога не казвай, никога! "Йеменската ПВО е свалила саудитски изтребител F-15 в северозападната провинция Сана при бомбардировка, извършвана от ВВС на Саудитска Арабия. Съдбата на летеца за сега е неизвестна. Бунтовническите сили на хусите са изпратили стотици бойци в района на падане на изтребителя в търсене на пилота на сваления изтребител. На 27 март 2015 йеменската ПВО сваля друг F-15D(S), но тогава двамата летци са спасени."
 • Тодоров
  Отговор
  12 08:40  02.09.16
  Към № 8 - Де Юре. Тия от Ф-15 да внимават да не дадат фира, ако захождат над Черно море не където трябва.

Напиши коментар:


Публикувай