Last news in Fakti

4 Септември, 2016 16:41 3 034 21

Българинът се видя с пари (Видео)

  • бойко борисов-
  • българинът-
  • пари-
  • видя
Българинът се видя с пари (Видео) - 1

Българинът се видя с пари. Така премиерът Бойко Борисов коментира във Варна петъчните и съботни задръствания по родните пътища.

„Бедният български народ… 80 000 на ден на почивка в Гърция, на ден, не за празниците като цяло”, отбеляза Борисов.

„Българинът обича да пътува. Видя се с пари вече. Икономическият ръст си дава отражение. Депозитите в банките растат. Дойдат ли празници, виждате какво става, магистралите отесняха. Това са фактите. Откъде са тези задръствания, от скъпия бензин или от ниските доходи? Дойде ли празник, всичко е на почивка, и то всеки път, не само лятото”, категоричен беше премиерът.

„Това ме радва, и то много, но искам и вие да го отчетете”, обърна се той към медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Определено нещо му има на тоя човек.
  • 2 СДФГ

    0 0 Отговор
    Прав е ,от части. Най-вече столичани -постоянно реват и постоянно са в Гърция -има ли 2-3 почивни дни,палят колите и в Гърция. В София вече ВСЕКИ е с кола,дори не всяко семейство,а ВСЕКИ. Всичко в тая държава се прави за София и в София. И пак реват. Не бих нарекъл бедност,това всеки да е със собствена кола и да ходи по 4-5 пъти на почивка в Гърция. И да не ме разберете криво-аз си живея на село и си ми е много добре.Нищо не ми липсва и за нищо на света не отивам в град. Фактите са си факти и за това Борисов е прав. Виж ,друга работа е извън София -там е трагедия,особено северна България.
  • 3 mihala

    0 0 Отговор
    Ако се смятат тези ,които взимат по 20 заплати за българи и крадците, то всички са милионери и милиардери.
  • 4 Гошо

    0 0 Отговор
    Има 2 000 000 семейства в България.
    80 000 от тях могат да отидат за 4 дни на 400 километра от дома си на почивка и г-н Борисов обобщава !!!
    Да отиде да каже на пенсионерка с 300 лв. пенсия, че се видяла с пари...
    Гавра с 90% от хората в България е тази изцепка!
  • 5 Боко Тиквата

    1 0 Отговор
    Ейййй, много ядете бе, по три пъти на ден, забрайхте кво беше по времето на Луканов!
    Абе уядесе тоя народ бе ...
    И пак заради мен!
  • 6 Без Имена

    0 0 Отговор
    Г-н Борисов който се е видял с пари се е видял. Това че няколко си хиляди могат да си позволят разхотка не означава че "Българинът се е видял с пари".
  • 7 Ник

    1 0 Отговор
    Нагъл както винаги.
    В Гърция основно ходят шопите от София, по простата причина, че държавата изсипва там по няколко милиарда на година. Като добавим факта, че около 500 хил. от т.н. столица са държавни служители, чиято основна цел е рушвет... - Като добавим и нагласените обществени поръчки, които някак странно отиват все в Софийски фирми ... - Какъв е проблема да почиват в Гърция, където цените не са кой знае колко по- различни от Българските
  • 8 Уууууу

    0 0 Отговор
    Остава Тиквата и да си повярва на тези смешни и жалки заключения...Печи я вари я ТИКВАТА СИ ОСТАВА ВИНАГИ ТИКВА.....
  • 9 иии

    0 0 Отговор
    нямам думи...трябва на народа психиатър , ако вярва на тези умозаключения...
  • 10 ооо

    0 0 Отговор
    да каже това на инвалиди и пенсионери , то бива подигравка ,но този кърти яко ,, мая манолова ряпа да яде....
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    Добре, да направим една проста сметка:
    800км= 50л или от 50 до 100лв разход за гориво и такси.
    Една двойна стая в момента в Гърция варира от 30 до 50евро, по-евтино или еднакво с това в България. 3 нощувки са 200лв за двама или семейство. Ако си на палатка нищо не плащаш.
    Едно добро морско ястие е 8-10евро или голям гирос за 3 евро. За храна още 200лв за двама.
    И излиза, че добра почивка с хотел и морски ястия за двама или семейство излиза 500лв. За няколко лева повече отколкото при нас се наслаждаваш на хубави куросрти градчета с чиста вода, малко водорасли и плитки плажове. У нас е мизерия спрямо там, мутри и евтини страсти, а там е действителен туризъм. Ако не искаш да се налапаш с е-коли от акита, ходиш в Гърция. Имаме избор, взимаме го, нашето черноморие смърди на канал и аз искам да ходя на нашето, но като е смръдливо и децата се разболяват от вируси всяка година как да продължаваш?

    Коментиран от #14

  • 12 abv

    1 0 Отговор
    Да за софиянци може да се каже. Бойко не е нормално шивачка да получава 800-900 лева , а в администрациите на общините да се получава средно 500-600 лева. Значи държавата е пълна със сива икономика. а твоят бивш тъпоъгълен министър Симеон Дянков мана и класовете . И Бойко искам да отговориш на един въпрос:
    Докога в експертите в администрациите ще се делят на държавни служители, които плащат само плосък данък 10 процента и недържавни, които плащат плосък данък, държавно обществено осигуряване и здравна осигуряване?

    Коментиран от #15

  • 13 abv

    0 0 Отговор
    Заради това разликата в заплатите на двама експерти от които единия е държавен, а другия не е държавен служител при заплата от 820 бруто е около 125 лева, което изобщо не е малко. Хора с еднакви качества се разделят при заплащането .Докога?
  • 14 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    За смрадливото черноморие си има причина и тя е отново се казва София. София предпочита да харчи парите на държавата за Булеварди, метро и т.н. вместо да отпусне пари за пречиствателни станции по морето. Нека не забравяме, че туризма в БГ формира около 40% от БВП. Редно е след като от това се вадят пари да се грижиш за него. Само че наглия шоп не мисли в тази посока. Преди 20 години нашият туристически продукт бе по- добър от Гръцкия, водата беше чиста а Варна бе най- богатият град в България. Внасяше най- много данъци, но шопите - не могат да позволят други да са по- добре от тях. - Ето това е итината. София ........ на черноморието с рязането на бюджетите на морските общини за сметка на увеличение на бюджета на ХХХХ столица
  • 15 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "abv":

    Първо си изясни разликата между "държавен" и "недържавен" служител.А ето и квалифицираната ми помощ:Държавният служител има ТАВАН НА ЗАПЛАТАТА в съответствие със щатната бройка,а ДОО и Здр. осигуровка се поема от държавата като БОНУС.Недържавният служител/който така си решил да наричаш/ ВСЪЩНОСТ Е "ЧАСТНИК"-и няма таван на заплатата,т.е. може да взема спокойно " в пъти" по-голяма заплата/възнаграждение/,стига да има кой да му го даде.С две думи-"Дай ми примерно 5000лв възнаграждение вместо 500 с "бонус",пък им сложи на тия 5000 всички данъци за които се сетиш!"
  • 16 пинокио

    0 0 Отговор
    "Откъде са тези задръствания, от скъпия бензин или от ниските доходи? Дойде ли празник, всичко е на почивка, и то всеки път, не само лятото”" - Еми от кражби и кражби на ДДС баце, те вече и децата го знаят
  • 17 тошибиян

    1 0 Отговор
    не караме на бензин а на метан и с 20лв съм на морето е богат ли съм?а колата е за 2000лв направо да завиди 4овек
  • 18 писна ми

    1 0 Отговор
    от простотията на този.
    Той или е високомерен, или необразован просток или неинформиран за доходите в мизерната ни държава. Или е всичко това.....Дори и само едното да е верно този простак трябва да върви на м..ната си.
  • 19 Бай хой

    0 0 Отговор
    Права е тиквата че Българинът се е видял с пари. Знаем му даже и името на този българин.
  • 20 азас

    0 0 Отговор
    Най тъпият премиер на всички времена.
  • 21 abv

    0 0 Отговор



    21

    10

    Експертно ниво 6

    420

    1150

    420

    1300

    500

    1600

    550

    1900

    600

    2200

    700

    2500




    22

    11

    Експертно ниво 7

    420

    1100

    420

    1200

    450
    Не си прав изобщо .Прочети :

    НАРЕДБА ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ


    В сила от 01.07.2012 г.

    Приета с ПМС № 129 от 26.06.2012 г.


    Обн. ДВ. бр.49 от 29 Юни 2012г., изм. и доп. ДВ. бр.80 от 19 Октомври 2012г., изм. ДВ. бр.103 от 28 Декември 2012г., изм. ДВ. бр.5 от 18 Януари 2013г., изм. и доп. ДВ. бр.27 от 15 Март 2013г., изм. ДВ. бр.5 от 17 Януари 2014г., изм. ДВ. бр.50 от 17 Юни 2014г., изм. ДВ. бр.9 от 3 Февруари 2015г., изм. ДВ. бр.1 от 5 Януари 2016г., изм. и доп. ДВ. бр.32 от 22 Април 2016г., доп. ДВ. бр.36 от 13 Май 2016г., изм. ДВ. бр.68 от 30 Август 2016г.

    Тази наредба определя минимално и максимално възнаграждение за дадено ниво и степен което заемаш.


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове