1 142 0

7 септември: България в снимки

7 септември: България в снимки
Снимка: БТА
Калина Петрова

Енорийският свещеник отец Боян Саръев освети новооткритата от екипа на археолога проф. Николай Овчаров катедрала в подножието на скалния град на траките Перперикон. Трикорабната базилика от V век е сред петте най големи църкви, строени на Балканския полуостров по онова време. Според професора Перперикон е бил огромен епископски център още след приемане на християнството по българските земи.

Снимка: БТА

Ветроходите ни "Калиакра" и "Роял Хелена" отплаваха за участие в регатата "Тол Шипс". Много роднини и близки се събраха на морска гара да изпратят моряците.

Снимка: БТА

С концерта "Вечните песни на България" завършиха празненствата в Ловеч, посветени на Деня на Съединението на България - 6 септември. На сцената се изявиха едни от най-любимите имена в българската поп и народна музика - Росица Кирилова, Мими Иванова и Развигор Попов, Панайот Панайотов, Маргарита Хранова, Владислав Славов и квартет "Славей".

Снимка: БТА

От началото на септември Графичната база в Бургас е домакин на първия графичен пленер на студенти и преподаватели от Националната художествена академия. Младите художници Вероника Николаева, Виктория Стамболиева, Румяна Карастамова, Мартин Зулямски и Симеон Илиев творят под наставленията на доц. Димо Колибаров. Инициативата за пленера е на община Бургас и лично на кмета Димитър Николов. Тази година Националната художествена академия отбелязва своята 120 годишнина.

Снимка: БТА

В курортно селище Хасковски минерални бани беше открита нова лечебница, зъболекарски кабинет и аптека. Лентата преряза кметът на общината Мюмюн Искендер (ляво). С решение на общинския съвет аптеката плаща наем от един лев

София / България


Напиши коментар:


Публикувай