Last news in Fakti

9 Септември, 2016 12:21 7 936 5

Георги Неделчев е вице на Камен Попов

  • камен попов-
  • вице-
  • георги неделчев-
  • президент
Георги Неделчев е вице на Камен Попов - 1
Снимка: БТА

На пресконференция кандидатът за президент Камен Попов представи своя избор на вицепрезидент. Това е Георги Неделчев от политическа партия Българския съюз за директна демокрация. Идеите й кореспондират директно с моите, подчерта Попов по време на представянето, който прочете писмото, с което е поканил Неделчев (Цялото писмо може да прочетете по-долу – бел. ред.).

Влизам в този мой личен поход на честа, защото съм баща, гражданин и християнин.

Ако продължаваме в същия дух и посока, децата ни ще се окажат в същото положение, в което сме вече 25 години, подчерта Камен Попов в експозето си. Той обеща да бъде отпорът на българското общество срещу политическото статукво. „Време е за отрезвяващ шамар на статуквото и фасадната демокрация“, посочи Попов.

Георги Неделчев е вице на Камен Попов

Камен Попов очерта няколко приоритета, по които ще работи, ако бъде избран. Сред тях са отвоюването на суверенитета на България и неутралитет по важните геополитически въпроси. „Ще се опитам да сдобря България с Русия“, посочи Попов, който е член на национално движение „Русофили“.

Не съм съгласен, че президентът е декоративна фигура без реална власт. Ще работя в посока на опазване на нашата граница от тази бежанска сган, посочи още Попов.

Той огласи данни от социологическо проучване, според което българите живеят постоянно в тревожност, над 80% се притесняват от бежанска вълна, над 50% се притесняват, че суверенитета ни е даден на други. 84% от българите смятат, че през 2030 г. страната ще изглежда зле. България е лидер по социален песимизъм, посочи Попов.

Георги Неделчев е вице на Камен Попов

По думите му президентът трябва да е пълен антипод на досегашния. Трябва да се бори за суверенитет в рамките на ЕС, за нов диалог с Русия.

Георги Неделчев подчерта от своя страна, че е дошло време да се събудим. Много евтино се продаваме, посочи той и припомни „само“ събитията от последните дни: срамен паметник на велик българин в Добрич, конюшните в София, „умните светофари“ в София, които струват колкото изкуствен интелект...

Системата има едно място за залагане на контролиран, градивен взрив и това са изборите, заяви Неделчев и призова хората да гласуват.

Едно обществено лекарство за обществото е базовия доход на хората. Разбира се, това няма да бъде направено по начина, по който ЕК даде пари в карти на бежанци в Турция, каза още кандидатът за вицепрезидент, който е съпредседател на Българския съюз за директна демокрация. Партията е привърженик на единния базов доход.

Заставам до Камен Попов защото той е ангажиран с проблемите на обикновените хора. Той е обединяваща фигура и най-важното – родолюбец. Има ясна визия за бъдещето и може да участва в подобряване на отношенията с Русия, посочи Неделчев.

Георги Неделчев е вице на Камен Попов

На въпрос за финансирането на кампанията Камен Попов отговори, че тя до момента е струвала 0 лева, а те няма да търсят пари от олигарси и мастити бизнесмени. Ще бъде открита набирателна сметка, в която всеки симпатизант на кандидат – президентската двойка ще може да внесе сума, каквато прецени. Освен това ще се ползват медийните ваучери, които се предоставят на кандидатите.

Ето и писмото, с което Камен Попов кани Георги Неделчев за свой вице президент:

Уважаеми г-н Неделчев,
В качеството ми на независим кандидат за президент на Република България, с настоящото отправям към Вас официална покана да участвате като мой вицепрезидент в предстоящите на 6 ноември 2016 г. избори.
Изборът на личност, която да застане до мен като партньор и съмишленик, съвсем не е случаен. Мотивите ми да отправя покана именно към Вас са следните:
- Запознал съм се с вашата биография, с вашата работа и принос в първата гражданска политическа организация за истинска смяна на системата и подкрепям изцяло идеите на ПП „Български Съюз за Директна Демокрация”, както и усилията на ръководството и членовете ѝ да променят съществуващите порочни обществено-политически дейности, заради което аз също ще участвам в изборите за президент. Наясно съм, че според Устава на БСДД за пръв път е премахнат партократичния принцип чрез правила на къси мандати, разпределено представителство и решения, които се взимат с ежедневно изработван консенсус;
- Убеден съм, че директната демокрация е единственият справедлив начин на управление, тъй като днес сме свидетели на пълно изключване на народния глас от политическите решения, което води не само до недоволство в българското общество, но и до криза на ценностите, демографска катастрофа с продължаваща емиграция, чувство за безпомощност, гняв и агресия, битова престъпност и тежка корупция;
- Като работодател подкрепям също така платформата на БСДД и в частта ѝ, касаеща въвеждане на базов доход, тъй като разбирам важността на това държавата да бъде реален партньор на българския бизнес, споделяйки инвестицията в хората. Така служителите могат да имат стабилна финансова сигурност, когато работодателят има затруднения, както и работодателите могат да ползват предимствата на базовия доход: отпадане на необходимостта от плащане на преки данъци, което отваря възможността за драстично намаляване на бюрокрацията и инвестиране на тези средства в обучение на служителите или разширяване на бизнеса;
- Вярвам, че според третия основен стълб в предложението на БСДД към обществото, възвръщането на конкурентоспособността на българската икономика може да бъде необратимо с развитието и използването на собствени енергийни източници за по-евтина и достъпна енергия, която е в основата на всяко едно човешко действие.
- По отношение на образованието, застъпено в платформата на Вашата организация като един от най-важните елементи в израстването на българското общество, възгледите ни също се покриват и съм на мнение, че то не само трябва да се демократизира и да е достъпно за всички, но и да се започне спешно и ефективно прилагане на законите по отношение образоването на малцинствата, с цел да се предотврати нарастващата етническа конфронтация в страната, както и да се осъществи на практика равноправието на всички български граждани;
- Първостепенната важност за връщането на човешкия облик на здравеопазването, без което нито една нация не може да добрува и да се развива и което е също част от мисията на БСДД, също е и моя човешка мисия: като на баща, син, съпруг, български гражданин и кандидат за президент.
- По отношение на сигурността смятам, че бежанският поток, битовата престъпност и основата на политическата корупция могат да бъдат премахнати със съответната политическа воля и желание. Българската армия трябва да бъде възстановена с възстановяването и на чувството за дълг към Родината. В това отношение вижданията ни също съвпадат и това окончателно ме насърчи да отправя към Вас настоящата покана.
Ще се радвам да поемете протегнатата ръка и да бъдем заедно в предизвикателството да сложим край на порочното установено положение, тъй като и двамата, заедно с нашите съмишленици, отстояваме общочовешки и хуманни идеи, радеем за възстановяване на Българския национален идеал и България за нас е кауза.

 

София, С уважение:
02.09.2016г. Камен Попов – независим кандидат за президент


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жщг

    0 0 Отговор
    Нощен вълк ли е тоя какъв е не знам но изглежда трагикомично !
  • 2 Коко

    0 0 Отговор
    Време е някой наистина да прасне един шамар на статуквото
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Браво! Счупите им мутрите на крадците.
  • 4 шлемник байкалскии

    0 0 Отговор
    Руско мекере ! !
  • 5 тъпунгел

    0 0 Отговор
    Затова питам - кво е това "директна демокрация", досега косвена ли беше, щото съм тъпунгел.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове