760 1

2016-а е рекордна за туризма

За първите 7 месеца ръстът на туристи е 16.9%, заяви Ангелкова

Анжелина Димитрова

2016 година се очертава да бъде най-успешната за туризма ни от 20 години насам. За първите 7 месеца ръстът на туристи е 16.9%. Около 4.5 млн. души са посетили България. Това обяви в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова, пише "24 часа".

Тя бе под тепетата за церемонията по връчването на престижната международна награда за туризъм "Златна ябълка“ на Пловдив.

„Летният сезон е много силен само за юни и юли ръстът е 23% спрямо миналата година, а приходите за двата месеца са се увеличили с около 14 на сто“, уточни Ангелкова. По думите й през първите 7 месеца на тази година ръстът на немските туристи е 37-38%, а за лятото-над 40%. Руските туристи са се увеличили с 40% а румънските с 20 на сто.

 

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • вЕрвам ви
    Отговор
    1 02:48  10.09.16
    Това е защото качеството на туризма ни е жестоко! Турция, Египет и пр. не са имали никакви проблеми, българите са забогатели драстично по данни от първия, а английските пияници са открили светия грал от който да се наливат безпаметно, А тези които презглава тичаха и задръстваха границите на юг са някакви провокатори и мираж! Със същия успех може да отчетете дейност и успехи и да кажете и че сме с най- голям ръст с посещения от междугалактически туристи, демек НЛО!

Напиши коментар:


Публикувай