1 652 2

Военни пак тръгват на мисия в Афганистан

Военни пак тръгват на мисия в Афганистан
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Военослужещи от 101-ви Алпийски батальон отново са включени в контингент от Българската армия за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан, потвърди за „Смолян BGVESTI“ командирът на батальона подп. Димитър Кацаров.

Сертификацията на 32-рия контингент се проведе в периода от 7 до 9 септември на Гарнизонен учебен център „Люляк” от комисия от Съвместното командване на силите. Национален командир на  контингента е полковник Андрей Мецов от Дирекция „Стратегическо планиране” на Министерството на отбраната.

Контингентът е с обща численост 110 военнослужещи и е подготвен във военно формирование 48430 – Стара Загора.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • капиш
  Отговор
  1 07:53  11.09.16
  Браво бе, юнаци? Туук няма кой да ни спаси от мафията в парламента, по общини и партии, да не броим битовите бандити, вие сте тръгнали Афганистан да оправяте? Дето казват - за чеп не ставате да защитите Българският народ от врадебност. Просто наемници, отиващи, за пари, където ги пратят - това сте вие, не български войни. То и затова чааветата ви бегат по САЩ и цял свят, щото нито сте българи нито ставате да защитите България. Абе кво ви мисля, кат че ли ви пука за нас? Айде вървете да заработете за Баварка и гарсонерка!
 • капиш
  Отговор
  2 15:06  11.09.16
  Алпийски батальон? Че вие алпийци ли сте бре, наемничета? да не сте швейцарци? Впрочем, така се е наричал и един от батальоните есесовци на Райха. за Третият Райх става дума. Абе хаймани, вие не можете ни опази от Цецка Цачева, Главчев, Местан, Корнелия и останалиите ни врагове тук, тръгнали сте по света? къв ще то дървите в Афганистан бре? Ми вие една ограда не можете опази тук, всеки ден намират стотици нелегални имигранти вътре в столицата бре? Ми вие сте резил за военни бе? Сори просто това са тъжните факти. Я арестувайте народните ни представители, че сгафиха по Конституция и направиха задължително гласуване! А това е престъпление закононарушение и след като шуробаджанашката ни правосъдна система не върши работа е редно БА да ни защити! Нали затова е създадена БА - да пази българският народ от врагове? че вие не можете от имигранти и депутати ни опази, как ще ни опазите от армии бе? Това са някакви си 240 бандита и ен можете ги залови? РЕЗИЛ! Абе вие сте трагедия, аз се отказвам от тая кочина, обиждаща името "България". Вие не сте българи.

Напиши коментар:


Публикувай