Last news in Fakti

11 Септември, 2016 21:00 3 661 17

Подготовката на родните полицаи по стрелба – само с по 6 патрона годишно

  • родните-
  • полицаи-
  • стрелба-
  • патрона

За проблема алармираха синдикатите в МВР

Подготовката на родните полицаи по стрелба – само с по 6 патрона годишно - 1
Снимка: btvnovinite.bg

Българските полицаи са все по-слабо подготвени да стрелят в критични ситуации. За проблема сигнализират от синдикатите на МВР, съобщи bTV.

По неофициална информация от МВР българските полицаи могат да изстрелват по 6 патрона годишно в подготовката си по стрелба. Това се отнася и за граничните полицаи, които сега са изправени пред една доста сложна обстановка. 

Росен Христов е републикански шампион по стрелба с пистолет, 13-и в света. Инструктор е по стрелкова подготовка в целия свят, лицензиран от най-големите американски академии в тази сфера. Изстрелял е стотици хиляди патрона.

„За да мога просто да си поддържам нивото в момента, не да вървя напред, са ми необходими по 2000 изстрела на месец. За съжаление, полицаите в България имат норма 6 изстрела на година. Може да си направите извода”, коментира той.

Такава е подготовката и на значителна част от граничните ни полицаи, твърдят и от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Илия Хрисимов от синдикалната федерация на служителите в МВР даде пример с граничен полицейски участък Малко Търново, където за последните три години имат проведена една стрелба, като всеки един служител е гръмнал по 6 патрона.

„Разчита се на късмет и виждаме до какво води един неподготвен човек на границата”, заяви той.

След завършване на Академията на МВР подготовката буквално спирала. Провеждала се проформа, разказват полицаи.

„Колегите са претоварени с изпълнение на служебните си задължения. Дефакто нямат време за тази подготовка. Които са спортисти по душа, спортуват за своя сметка”, отбелязва Хрисимов.

„Винаги съм казвал, че добрият стрелец трябва да е уверен в уменията си. С 6 патрона на година така увереност се съмнявам да може да се постигне”, смята и Росен Христов.

Източници в МВР потвърдиха, че точно такъв е лимитът в част от дирекциите на МВР. Причината за това била липсата на средства за стрелкова подготовка на кадрите. Не стана ясно дали тази ситуация ще бъде променена.

Всичко това се случва на фона на недоволство от страна на полицаите за бюджетни икономии, които застрашават живота и здравето им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пламен петкож

    0 1 Отговор
    и те са много
  • 2 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Да наистина са им много.
    Повечето от родните полицаи нестават абсолютно за нищо (80%-90%).
    Ходят на работа, както има една хубава българска поговорка:
    "Ден да мине, самун да загине"

    Коментиран от #4

  • 3 ДДД

    0 0 Отговор
    как да стрелят?
    а са стреляли
    и после една кофа с мастило ще изпишат
    ще ги уволнят и осъдят
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Иван":

    Така е, почти всички в полицията и армията са "заплатаджии", назначени и поддържани с връзки. Докато това продължава да е така, просто няма как да се променят нещата. А относно патроните за подготовка наистина им стигат по простата причина, че не е предвидено да стрелят с тия пищови докато са на служба. За да стреляш по човек, дори и при изпълнение на служебни задължения се иска кураж, какъвто повечето ченгета нямат. Затова няма особен смисъл само да хабят муниции за подготовка.
  • 5 мъжкар

    0 0 Отговор
    Ами много ясно това е част от плана за ликвидация на държавата и на полицията която трябва да гарантира закона неприкосновеността и сигурността на бъларския народ.Но като се посегне на българската полиция българина остава без защита така че не се учудвайте че българските полицаи са такива.От къде да дойде мотивацията за един полицай като повечето бачкат за по 600лв на месец не им дават дрехи автопарка е в окаяно състояние да не говорим че ако не дай си боже някой полицай гръмне по някакъв престъпник или циганин тогава се почват едни съдилища едни уволнения едни глупости.Така ще е господа БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА И ТРЯБВА ВСИЧКИ НИЕ ЗАЕДНО С НАШАТА ПОЛИЦИЯ ДА ПОТЪРСИМ НАЧИН ДА Я СПАСИМ.

    Коментиран от #8, #9, #10, #11, #12

  • 6 Ммм да

    0 0 Отговор
    Като сте толкова кадърни станеге и вие полицаи ...

    Коментиран от #15

  • 7 бай село

    0 0 Отговор
    Браво това се нарича полиция! Нямали патрони, ами госпожа министърката да поиска назаем от подземния свят , ония имат в излишък.
  • 8 капиш

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "мъжкар":

    Ами че какво се оплакват? Следователчетата дето прикриха крадците на къщата ми, а ги знаят кои са, да не би да заслужават и тези 600 лева? Аз бих ги уволнил, а ако бях шеф бих разстрелял и законодатели и такива прикриващи престъпниците. и тия са им много. Аз като мъкнех по 40 кила стоманени плочи, пръскаш с бои, заваряш, режеш, кроиш, разтоварваш и товариш метали, изделия, по 9-11 часа и оня помияр връзкар хвърляше по трудов договор и няма 400 лева да не съм мрънкал? не ми отърва и си тръгнах - с българи турци евреи цигани и всякакви да си нямаш работа ти казвам! Аз българина намразих тази държава като ченгета институции и паразити тук. Ами да изчезне, вече не ми дреме! пък може да ни е по-добре и без тая мафия на постовете. Нали сме ЕС? за какво ни е държава да ни мачка допълнително и да лапа повече пари паразитната сволоч по разни постове? А ченгетата като не искат да сритат мафията политици ид руги, ами да я духат! ние не можем да им плащаме по 100 000 за да си клатят кълките и да седят в патрулките и да прикриват бандити. за какво са ни изобщо ченгета? Че аз ако си бях купил един Глок или Берета повече щях да съм защитен отколкото цялата ченгеджийница ме е пазила и пази бе. поне имам някакъв шанс, а с тия паразитни послрушковци за заплатка никакъв шанс нямам да се защитя. И с тях и без тях все не съм защитен. да се маха полицията - това е паразитна прослойка като политиците! Армията е достатъчна и един добър Закон - за крадци, изнаси
  • 9 капиш

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "мъжкар":

    Нека загива държавата, но да са живи и здрави свестните добри и почтенни българи! Държавата е наш враг - от Президент, комисии, политици, чинотвници, генералитет, ченгеджийница. ЗАЩО? Защото от тях никаква полза няма през изминалите 27 години само вреди. Какво се оплакват? Парите ги лапат паразити. държавата хрантути партии бюрократи някои гета, разни тарикати на хранилка. Ами да сритат тая сган и ще се оправим! А те ги пазят? Ами като пазят бандитите да я духат ченгетата, ти за такива ли жалиш? Тези ли ще спасят България бе? тия освен за лапачи на заплати не стават за друго. Откъде мислиш влизат толкова имигранти без да ги хване никой? Разни ченгета затварят очи и трафикантите им кихат. И пак недоволни? тая българия ли да обичам? че тя е геноцид за мен от 28 години бе. За тия ченгета ли да плача? тия, дето пазят престъпността на постовете и политически бандити и битови често? на мен следователчето ми се изкиска в РПУто като му казах, преди години че са ми откраднали велосипеда. като ми окрадоха циганска банда къщата следователчетата дето дойдоха даже не заснеха отпечатъци - ясни по вратата, по пода. Тия ли искаш да храня и да се отъждествявам с тях бе? Аз такива бих разстрелвал ако бях властта. да се махат всичките. И без това повечето ламтят да са на СОТ хранилки. тая ченгеджийница с алчността и корумпираността си и магистрати и политици затриха България и нас повечето хора. тия ли искаш да храним? И смъртта им е малко. това държавата България ли е? НЕ!
  • 10 капиш

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "мъжкар":

    Ей, мъжкарю не ни трябват ченгета - казвам ти го! Прабългарите нямаха полиция, всеки си носеше оръжието с него и ако нападне враг тръгва и воюва, разбира се имаше организация армия. А тия за каквно са ни? милиард и половина гълтат за заплати годишно и отгоре, отделно им даряват разни фирми, отделно си докарват от затваряне на очи, и пак недоволни ли са бе? ами да се уволняват! като останат 5000 ченгета, но да ритат престъпността, ще вземат по 10000 на месец и ще вършат повече работа от цялата тая паплач! Ей така трябва дас тане, а останалите да вървят да си правят бизнес или да се наемат на работа. Бас държа, че повечето ще станат мутри. те създадоха мутрите през годините СИК, ВИС, ТИМ, останалите. Да не мислиш че мутрите щяха да са живи ако имахме тогава ченгета на място? години наред ни рекетираха и мачкаха с бухалки и патлаци и бицепси. тия ченгета ли харесваш бе? За какво? майната и на тая мафиотска държава, като институции и ченгета и ге3нерали и чи4новници! но да са живи и здрави всички свестни българи - нас държавата ни геноцидира. тя не е българска, тя не е наша, тя е враг. за нея ли да се боря за нея ли да страдам бе? Аз бих избил половин милион боклуци пхоне от министри надолу тук. Ала не съм на власт. И магистрати и следователи и чиновници и генерали и президенти ни геноцидираха през годините и със закони и с деянията си. когато убиха военни брат ми в казармата, генералите прикриха случаят за да си лапат заплатите бе. Прокурорите прикриха и те.
  • 11 капиш

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "мъжкар":

    Следовател от столично 6-то РПУ нагласи уликите за да изглежда самоубийство, ала не е. Няамаше следи от куршуми в гърдите, а писаха че се е самозастрелял с АК в гърдите. тия ли да спасяваш бе? Аз лично бих ги разстрелял ако бях на власт заради престъпленията им стотици хиляди боклука тук бе! И цигански банди и мутри и какви ли не чиновници рекетиращи дребният бизнес .да живеят добрите почтенни БЪЛГАРИ! Не държавата! Разбра ли? А ченгетата да си изкарат парите - парите са в политици гета чиновници в триблирани агенции и бюрокрация! От тях да си ги търсят не от нас. на тия мижави доходи и тия данъци са много. Окей? Аз бих я затрил тая държава, ами заради добрите хора, растения и невинни животни не съм се заел. под Черно м оре щях да я вкарам хиляди пъти досега заради продажни ченгета политици и крадци. но не смея заради безценните невинни животи. Тая България ли да обичам бе? Нямали пари да стрелят с патрони ли? Ами като нямат пари да мятат камъни! И без това не стрелят по престъпниците. за какво са им още пари? Не се наядоха, не се налапаха тия ченгета, министри, депутати и чиновници бе? Слон да бешие щеше да се наяде, тия не се наядоха? А хората, които работят тежка работа по 9-12 часа и им хвърлят мижавите 400-500 лева в отрови и хамалогия що за тях никой не плаче бе мрънлювци? Всички ченгета да бачкат такава работа и ще разберат какво е хамалогия и мръсотия. тогава ще сритат мафияата и ще има пари и за тях. Дао ви и ненор
  • 12 капиш

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "мъжкар":

    Да ви и ненормалната враг държава! Ето законодателите грласуваха задължително гласуване, а това е престъпление по Конституцията. защо тия ченгета търпят тия бандити в НС бе? Такива ли ченгета да харесвам бе? Тервел би ги пратил до стената до един такива и политици и ченгета и магистрати повечето. Ами да я духат ченгетата никаква полза от тях! бандит до бандит майно льо в Кенефистан! Аз Българина намразих тая държава - дотам я докараха. Ако не бе разумът ми да цени невинният живот аз щях да я затрия не друг. защото не е БЪЛГАРИЯ. това е враг на българското. Сбогом на тая тъпа държава враг. Скъсвам духовно с нея. Ако искат да я бранят! Аз се отвратих. вече тук съм свързан само с добрите хора, имущество и нищо не ме свързва като дълг с тгая мафия наречена държава. Разбра ли?

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "капиш":

    Пич, моля те пий си хапчетата!!!
    Толкова тъпи и комплексирани коментари, скоро не бях чел!!!
    То бива завист и омраза, но явно нашето племе не може да има читава държава с такива коментари!!!

    Коментиран от #16

  • 14 милиционера

    0 0 Отговор
    Милиционерите и без това обслужват олигарсите, т.е. МАФИЯТА, за какво са им патрони и пистолети, освен да малтретират и стрелят по обикновените и трудолюбиви хора.
    Искате пример ли?
    Ето най елементарният:
    Във всеки град има комунистически патрони, перачи и играчи от ДС, те карат скъпи коли и джипове, които НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГЛОБИ, те не могат да бъдат съдени и разследвани, ФАКТ!
    Ква полиция, ква прокуратура, даже е смешно да се говори за държава, защото това не е държава!
    Милиционерите глобяват само обикновените хора с колите втора употреба, тези, които бачкат по цял ден да си купят употребяван автомобил "нов внос", това е истината!
  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ммм да":

    Няма връзки да се стана полицай...не ,че някой има желание да стане и да го псуват хората
  • 16 капиш

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Човече, аз нямам тужда от хапчета. но чудно? Много катот еб ми го казват по нета, след такива искренни коментарии? Явно вие, българите 99% не сте вече ония древни справедливи могъщи бълтари, които градяха и защитаваха справедливостта? сега сте се изродили повечето по разбирания. Споко, аз няма да пия хапчета - нямам нужда и от тях. не бих тръгнал и да трепя политици и корумпетас ледователи - това би имало смисъл само за един справедлив народ. А вие не сте такива повечето. Аз просто ще си се затворя в музиката и там съм щастлив. но е чудното за мен, защо защитавате престъпността дори и морално? Че редно ли е длъжностно лице да прикрива престъпници, а е на заплата за да ги лови и наказва? Ето това се е изродило в системата по лапачка интереси - объркала се е цялата система от Президент надолу. Сета Главнокомандуващият не иска да вдигне армейците и да накажат престъпността? Стрлахливо пъзливо номенклатурно човече е там и четиримата досега. А щели да ни пазят от чужди външни врагове? ЪПСУРТ! Аз им нямам вяра ни на генерали ни на политици ни на чиновници вече. А и ти и като теб сте с такива разбирания. Не ми трябвате такива в живота, затова скъсвам духовно с вас. не ви дължа нищо вече, едни данък имущество и нищо друго. Мразя такива морали като вашите. не са типично български, това е начин на мислене. такива морали като вашите има навред. затова и ще почитам всеки пос вета със справедлив морал и ще презирам всеки като теб с такъв подигравателен и несправедлив м
  • 17 мъжкар

    0 0 Отговор
    От изчетеното в коментарите ме радва само едно и това е че има все още АДЕКВАТНИ БЪЛГАРИ КАТО "КАПИШ" И"МИЛИЦИОНЕРА".Много точно и ясно обрисувахте ситуацията в България в момента.Напълно съм съгласен с мнението на МИЛИЦИОНЕРА за представителите на ДС във всеки град.През 1990г по официални данни сътрудниците на ДС в България са над 120 000 души.Говорим за хора от началниците в София до най дребния доносник в провинцията.Та след 90-та точно тия същите копелета им беше раздаден държавния капитал и именно те днес са собственици на големи и малки фирми според чина и заслугите им.Именно те съдадоха мутрите и групировките.Те с тези фирмички мачкат българина за без пари в тях като по този начин натрупаха баснословни капитали от това НЕДАВАНЕ на пари.Отделно допуснаха външни корпорации тука които ликвидираха КАЧЕСТВЕНОТО българско производство с цел да си продават ГМО боклуците.Отделно предвидливо изгониха интелигентните и качествени образовани хора от страната защото това са хора които биха искали нещата да се променят но КОМУНЯГИТЕ не искат защото ще им се развали спокойствието.Отделно позволиха на престъпници цигани бежанци и всякаква измет да вилнеят в държавата и по този начин отново мачкат българина.Отделно създадоха всякакъв тип реалитита и чалга която превърна 3 млади поколения в татуирани наркомани и к..ви.Така че господа напълно съм съгласен с вас !!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове