750 3

Армията трябва активно да се намеси в охраната на границата

България не трябва да свежда въпроса за своята сигурност до джипове и акумулатори

Анжелина Димитрова

Не само парите са условието за опазване на границата. България не трябва да свежда въпроса за своята сигурност до джипове и акумулатори. Това каза по bTV бившият военен министър Бойко Ноев.

"Досега границата са преминали и са заловени около 13 000 души, а колко са преминали без да бъдат хванати. Десетки хиляди хора преминават границата, значи, трябва да я пазим по-добре", каза Ноев.

По думите му всички големи проблеми на националната сигурност са паднали върху МВР и армията трябва активно да се намеси в охраната на границата.

"Не 200 души командировани, не измислени учения, безцелни. Армията трябва да поеме отговорността за петкилометровата зона по турската граница".

На армията трябва да се възложи самостоятелна задача за охрана на границата по Турция, каза Бойко Ноев. Тогава, според него, МВР ще може да покрие по-добре гръцката граница, външната граница и границите на изход. Армията трябва да даде активно рамо на МВР, допълни бившият военен министър.

Премиерът трябва да възложи утре на военните, да им каже: „Имате задача за отрицателно време да прикриете границата, точка, като на война. Тогава те знаят как да го направят. Те нямат заповед „като на война”. Говорим, че това е най-голямата заплаха за националната сигурност, а продължаваме да чакаме ни помогне Всевишният.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Жартиера
  Отговор
  1 08:22  15.09.16
  Правилно казва човека, ама старшината Боко си знае едно, молби и кандърми. Сега ако не им се опъне, ще опънат нас .
 • abv
  Отговор
  2 08:52  15.09.16
  Ще се намеси Бойко, ама кадърните отдавна напуснахме и няма връщане назад, а пък тези дето останаха не знаят за какво са останали.Ще трябва да разчитате на тях пък каквото стане.
 • Ник
  Отговор
  3 10:00  15.09.16
  Фактите са си факти. Крайно време е да разберете, че Борисов не струва! - Колкото повече стои на власт толкова по- зле става държавата. Аз не помня да е имало такова управление при което всеки ден по телевизията да има някакъв скандал с безхаберие, кражба и самоуправство на някой държавен служител. И това което виждаме е все по- очевадна наглост. Саморекламата на Борисов не стига и не е самодостатъчна управление на държавата.

Напиши коментар:


Публикувай