928 0

Учебната година за близо 720 хиляди ученици започна

Снимка: БТА
Снимка: БТА

Днес е началото на новата учебна година за близо 720 000 ученици, като 66 000 от тях за първи път  прекрачват прага на родното училище.

Около 900 по-малко са първокласниците тази година в сравнение с 15-и септември 2015-та.

След много новости при влизането на Закона за училищното образование от 1-ви август, министърът на образованието Меглена Кунева определи успешното откриване на учебната година като подвиг и сподели, какво й е помогнало: Ако не бяхме направили толкова много срещи с учителите, аз нямаше да се чувствам сигурна днес. Знам какво мислят, знам от какво се страхуват, знам на какво се надяват, знам какво ги притеснява, знам какво ги радва, знам какво ги огорчава и знам, че сме на една вълна, знам, че мислим еднакво по почти всички въпроси.

В около 30 училища все още текат ремонти, но това няма да попречи на учебния процес, категорични са от Министерството на образованието. В повече от 10 столични училища и в някои от детските градини ремонтите ще продължат и след 15-ти септември, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, като увери, че няма да се пречи на учебния процесОще по темата

Напиши коментар:


Публикувай