881 0

Кмет дари книги на ЧитАлнЯта

Кмет дари книги на ЧитАлнЯта

Кметът на район „Средец“ Мария Ачкова посети ЧитАлнЯта в градската градина по повод първия учебен ден. Заедно със сина си дариха любими детски книги и станаха членове на читАлнЯта, съобщиха от района.

За малкия читател, който тази година стана първокласник, това беше първото му посещение на Читалня и Библиотека в едно. Той с интерес разглеждаше детските книжки и си избра няколко за вкъщи. Всеки, който  дари поне една книга получава Читателска карта и може да заеме книга за 20 дни. За улеснение има и списък със заглавия, от който всеки може да избере какво да донесе. На сайта на Читалнята могат да се намерят и наличните заглавия в каталога. Непрекъснато се развива и обновява книжната колекция и дарителската кампания за книги остава постоянна.

„Тук е много уютно място, което предизвиква желание за четене и вдъхновява любовта към книгите. Пожелавам на Читалнята, която скоро навърши една година, да достигне пълнолетие“, каза Мария Ачкова.

Кръглата стъклена сграда в Градската градина, освен че е информационен център, където може да се намери информация за София – карти, описание на забележителностите и на маршрутите, но вече е и популярна читалня. За една година са събрани над 5 000 тома, които са налични в читалнята и още 2000 на склад. Самата Читалня започва да прави дарения на училищни библиотеки и читалища.

Александър Шпатов, ръководител на екипа на Читалнята, и Мария Ачкова разговаряха за съвмести инициативи и за възможност за сътрудничество в бъдеще.

София / България

Напиши коментар:


Публикувай