1 027 2

Ненчев полетя на МиГ -29 (видео)

Тази седмица българското въздушно пространство беше охранявано по-добре

Ненчев полетя на МиГ -29 (видео)
Снимка БТА
Милена Трачева

В небето над авиобаза Граф Игнатиево бяха изпълнени съвместни полети на самолети F-15 и МиГ-29 за „прихващане на пътнически самолет – нарушител“, съобщиха от Министерството на отбраната. Самолетът е бил идентифициран, визуализиран и съпроводен да кацне на пистата на авиобазата.

От Министерството на отбраната разпространиха и видео.

„Имах възможността да се запозная лично с изпълнението на задачите“, посочи министърът на отбраната Николай Ненчев, който днес летя с МиГ -29.

„Организацията беше перфектна, българските и американските пилоти постигнаха много добър синхрон“, посочи министър Ненчев.

„Вярвам, че през тази една седмица българското въздушно пространство беше охранявано по-добре, имахме по-голяма сигурност, без това да коства отказ от национален суверенитет“, каза пред журналисти министърът на отбраната след приключването на полетите. 

Министър Ненчев припомни, че в резултат на усилията, които правителството полага, вече има одобрен инвестиционен проект за придобиване на нов тип боен самолет, чието финализиране предстои. „През ноември, с доставката на последните два двигателя, ще бъде изпълнен и договорът с Република Полша за доставката на шест двигателя за самолети МиГ-29.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Янко
  Отговор
  1 18:57  16.09.16
  Дрън дрън!
 • Прим
  Отговор
  2 21:17  16.09.16
  Много тъпо представление на ....

Напиши коментар:


Публикувай