799 1

Дават по 400 лв. на всички младоженци в Баните

Дават по 400 лв. на всички младоженци в Баните
Венцислав Михайлов

По 400 лв. получава всяко семейство, което сключи граждански брак на територията на община Баните, обл. Смолян, съобщи кметът Милен Белчев. Това е едно от нововъведенията на общинарите, с което се опитват да задържат младите по родните им места.

„Правим всичко по силите си, за да спрем тази миграция. Както знаете, на територията на общината тази година имаме само двама първокласника“, коментира Белчев.

За получаване паричните награди няма никакви условия за жителите на общината. Те могат в момента да живеят другаде, но ако се върнат и направят брачния обичай в родното си място, също ще получат премията, съобщава радио Дарик.

„Общински съвет гласува и символичен наем на земите. За 100 лв. годишно, могат да се ползват 30 дка, което го правим отново с цел да задържим хората в общината. Готови сме да помагаме със съвети, както и със съдействие за кандидатстване по програмите за финансиране на земеделските производители, но за съжаление желаещите са единици“, коментира още Белчев.

Община Баните е една от двете селски общини в Смолянско, която е сериозно засегната от демографската криза, като през последните години доста от хората са се изселили от родните си места, а селата обезлюдяват.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • onq s konq
    Отговор
    1 01:24  18.09.16
    Нямам идея колко пъти в месеца една двойка може да се разведе и пак да се ожени,но си струва да се провери

Напиши коментар:


Публикувай