Last news in Fakti

19 Септември, 2016 17:32 1 849 4

Ще победим на изборите

  • бсп-
  • ще победим-
  • изборите

ИК в подкрепа на кандидатите за президент ген. Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова бе регистриран днес в ЦИК

Ще победим на изборите - 1

„Ще победим на изборите”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след регистрацията в ЦИК на Инициативния комитет, подкрепящ кандидата за президент и върховен главнокомандващ ген. Румен Радев и кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова. Председателят на комитета Стефан Данаилов също бе категоричен, че победата трябва да се случи. „Този път ще се преборим с изборната машина на колегите ни от ГЕРБ. Аз съм оптимист, и този път ще ги победим”, заяви той.

„Инциативният комитет е изграден от личности, които ми дават основание да вярвам, че с тяхна помощ ще популяризираме още повече кандидатите ни за президентските избори и техните идеи”, каза още председателят на Инициативния комитет Стефан Данаилов.

Председател на Инициативния комитет е проф. Стефан Данаилов, като в него влизат над 240 души. Сред тях са лидерът на БСП Корнелия Нинова, журналистът Елена Йончева, Снежана Тодорова – председател на съюза на българските журналисти,  проф. Георги Паскалев, Васил Василев – председател на фондация „Братя Василеви“, контраадмирал Петров, Дечко Узунов – параолимпийски шампион по хвърляне на диск и много други изявени имена, формиращи общественото мнение. Сред тях има 40 професори, академици, млади предприемачи, бизнесмени, коректни работодатели, творци, архитекти, художници, музиканти, политолози, спортисти, лекари.  Комитети в подкрепа на кандидат-президентската двойка Радев-Йотова са създадени и в 38 общини в страната.

„В ръцете на ген. Румен Радев и Илияна Йотова президентската институция може да изпълни своята мисия, както е записана в Конституцията“, заяви председателят на инициативния комитет проф. Стефан Данаилов. Той обясни, че познава генерала от времето, когато той се е борел за запазване на авиошколата в Долна Митрополия. „Той не се съобразяваше с исканията на властимащите и се бореше за това, в което вярва“, каза Данаилов. Според него ген. Радев е доказал своята последователност в защита на българската авиация. По думите му сега кандидатът за президент има конкретна визия за развитието на страната и знае значението на думите "не" и "да". „Той не се страхува не само в небето, а и в ежедневието да лети на собствените си криле и да разчита на собствените си сили“, заяви Данаилов и допълни, че Илияна Йотова с яркото си политическо поведение и това, че се е закалила в политическите бури у нас и в Брюксел, идеално допълва генерала.

Ген. Радев:  Предстоящите избори са залог дали ще продължи статуквото или ще извоюваме промяна 

„Предстои избор не само за президент, а и дали ще се окажем малодушни, примирени, уплашени и ще продължим по същия път или ще кажем решително „НЕ“,  искаме алтернатива, напредък, достойнство, защита на интересите на българските граждани. Искаме и достойна външна политика, консенсус между институциите, граждански дебат, да върнем доверието на хората в българските институции. Това е залогът“, заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ ген. Румен Радев пред събралите се. По думите му идеята, която обединява толкова много хора, всеки един в своето начинание, събрани в инициативния комитет, е, че България не може повече така и има нужда от промяна и то неотложна. Според него тази промяна трябва да ни остави там, където ни е мястото в Европа като силна държава с ясни цели, приоритети. "Амбиция не само да догонваме, а да застанем наравно с другите европейски държави и да покажем, че в много области ние можем и трябва да водим. Всички вие показвате, че това може и трябва да стане. Нужно е да започнем с истината. Огромният интелектуален потенциал, събран у вас, ще доведе до истината за това как трябва да продължим напред“, заяви генералът.

„В екип с Илияна Йотова и допълващи се и с вашата подкрепа, можем да дадем едно мощно начало“, категоричен бе той.

Илияна Йотова: Ген. Радев е доказал, че е отговорен и може да бъде страж на сигурността на българите и да защитава националния ни интерес

„Събрани сме от нова голяма кауза - да дадем на българските граждани възможност за избор и промяна с един силен и достоен президент. Ген. Радев е доказал, че е отговорен и може да бъде страж на сигурността на българите и да защитава националния ни интерес“, заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя подчерта, че началото на новия президентски  мандат ще съвпадне с 10 години от  приемането ни в ЕС. „До къде стигнахме за това време? Можем ли да убедим децата си да останат тук, да работят тук, да раждат децата си тук?  Не“, заяви Йотова и допълни, че България отново е в последните класации на ЕС. “Моята кауза е българското образование – няма как да се справим с бедността, тежката икономическа ситуация, ако нямаме добре подготвени деца“, каза тя. По думите й в правомощията на президента е да направи този дебат обществено значим. Тя заяви, че втората голяма кауза, за която ще се бори, е развитието културата.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Пак бесепарска "андрешковщина",но на прост електорат-просташки похвати му отиват:)А в случая е налице една елементарна игра на думи,изразяваща се в смесване на значенията на "ПОБЕДА" и "ОТЧИТАНЕ НА ПОБЕДА".И както в повечето случаи ТРАДИЦИОННАТА ЗАГУБА НА ИЗБОРИ ЩЕ БЪДЕ ОТЧЕТЕНА КАТО ПОБЕДА,защото независимо от крайния негативен за партията резултат всъщност ПРОЦЕНТЪТ НА ГЛАСУВАЛИТЕ С "ЧЕРВЕНО" СЕ Е УВЕЛИЧИЛ В СРАВНЕНИЕ С ПРЕДХОДНИ ИЗБОРИ...С ЕДИ-КАКВА СИ ЧАСТ ОТ ПРОЦЕНТА.Което говори недвусмислено за една "стабилна и възходяща линия" в съмосъзнанието на народните маси НА ЛЯ-ВО!Е и това ако не е истинската победа...
  • 2 дедо Шишарко

    0 0 Отговор
    Да,Да ама НЕ!
  • 3 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    НАРОДА ВЕЧЕ НЕ ГЛАСУВА,А СЕГА КАТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗНАЕ ЛИ СЕ ДАЛИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ВСИЧКИ.А ОНЯ С КОНЯ ХУБАВО ЗНАЕ КАК С ПАРИ СЕ ПЕЧЕЛЯТ И 70 ПРОЦЕНТА.НО ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР.ТЕЗИ ,КОИТО ХАРЕСВАТ СЕГАШНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ,ДА СИ ГЛАСУВАТ ПАК ЗА СЪЩИТЕ ХОРА.И ДА НЕ ОПЛАКВАТ ДРУГИ,КОИТО НЯМАЛО ДА ПОБЕДЯТ.КУПЕНИЯТ ВОТ Е КРАЖБА НА САМИТЕ ИЗБОРИ.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПРАБАБА73":

    Няма лошо че си прабаба,не е добре че ГОВОРИШ като червена бабичка:)Първата неистина която изхортува е тая,че изборите са задължителни.Та КОЙ СПОРЕД ТЕБ ТЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ГЛАСУВАШ?Мислиш ли че някой ще те глоби и с колко,ако не гласуваш? Допускаш ли че в деня на изборите в домът ти ще нахлуе полиция и ще те замъкне в секциата?Както и да е -за това дали ти се привиждат "зелени човечета" няма да питам...А колкото до това че знаеш закона за купуване на гласове-малко избързваш със цитирането му.Запази този последен коз ЗА СЛЕД ИЗБОРИТЕ КОГАТО РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ БЪДЕ ПОВЕЧЕ ОТ КАТЕГОРИЧЕН,няма да има незапечатани печатници на бюлетини за което да се хванете ,а все пак трябва да има някакво макар и пошло оправдание за провала!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове