753 1

БДЖ закъснява в цялата България

Стефанаки Йоанис

По всички линии на българската железница пътническите влакове се движат със закъснения, сигнализираха читатели на „Труд“. Проверка на наш екип установи, че проблемът е най-малко от десетина дни, а треновете вървят със забавяне от 15-20 до 70 минути.

Основна причина е липсата на локомотиви. Годните машини, с които в момента разполага БДЖ, са по-малко от броя на всекидневните курсове, извършвани в страната, обясниха пред „Труд“ служители на железницата. Влаковете, заминаващи от начални гари – София, Пловдив, Варна и др., са принудени да чакат да пристигне композиция, от която да се разкачи работеща машина, да бъде закачена на съответния влак и той да може да отпътува с клиентите на БДЖ.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 14:44  27.09.16
    Откакто чаках системно от 1 до 3 часа по гарите заради техните закъснения и неуредици повече не съм си и помислял да ги ползвам. Аз бягам и отивам навреме, а локомотива на централна гара идва след 1 час, на перона чака само композицията вагони. И докога ще е така? Навсякъде железницата е най-точния транспорт, у нас отново всичко е наопаки. Не може отсечка от 45мин да имаш престой посредата 1ч40мин. понеже се изчаква, понеже нещо се е случило с локомотива или др. проблеми. Голямо им е краденето, инак може да се вдигне на крака, но няма да има да крадат тогава.

Напиши коментар:


Публикувай