647 0

Мъгливо начало на седмицата

Прогноза за времето

Анатоли Стайков

В първия ден от новата седмица над по-голямата част от страната ще се образуват мъгли или ниска облачност. Ще бъде почти тихо с минимални температури, в повечето места, между 8° и 13°, в София 9-10°.

Преди обяд отново на много места в низините и котловините ще бъде с мъгла или ниска облачност, но облачността ще започне да намалява, видимостта да се подобрява и след обяд вече, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево.

Облачно и мъгливо ще остане през целия ден над западните райони от Дунавската равнина. Временно ще се появи слаб източен вятър. Максимални температури между 19°и 24°, в крайните югозападни райони до 26°, в София около 20°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за октомври и през деня слабо ще се понижи. Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Максимална температура на 1200 метра 15°, на 2000 метра 9-10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с повече облаци преди обяд и по южното крайбрежие. Ще духа слаб североизточен, след обяд източен вятър. Максимални температури 19-20°, температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

България


Напиши коментар:


Публикувай