838 0

Съд заседава на паркинг заради мъж в инвалидна количка

Снимка: haskovo.net
Снимка: haskovo.net
Анжелина Димитрова

Развети черни съдийски и червени прокурорски тоги на паркинга над реката срещу сградата на Темида втрещиха минувачи по булевард “България” в Хасково. Магистратите разлиствали на крак папките по съдебно дело, а в заседанието под открито небе участвал и мъж в инвалидна количка, съобщиха от haskovo.net.

От съда в Хасково потвърдиха за изнесения на паркинга съдебен процес, като уточниха, че става дума за дело за поставяне под запрещение. Мъжът обаче бил в инвалидна количка, освен това тежал доста над стоте и внасянето му в съдебната палата се оказало невъзможно. Затова магистратите излезли да проведат заседанието на паркинга.

Потърсена за коментар, шефката на Окръжния съд Миглена Тянкова призна, че това наистина е проблем за Темида в Хасково. Тя обясни, че отдавна се опитва да получи финансиране на проект за осигуряване на достъпност на сградата за хора с увреждания.

“До месец август тази година съдебните сгради бяха към министерството на правосъдието. Изпращала съм там проекта, но не се получи. След преминаването им към Висшия съдебен съвет бе сформирана комисия за управление на имуществото. През септември съм им пратила проекта и все още чакам отговор”, допълни Тянкова.

Хасково / България


Напиши коментар:


Публикувай