1 973 4

Защо ни са всички тези депутати

Калина Петрова

Августина Иванова, 58-годишен предприемач,  заяви в "Нема такава държава, но има такъв народ" в Шоуто на Слави, че като гледа парламентарните заседания в петък еми то няма никой и се чудя тези 240 депутата, за какво са ни толкова много, които получават заплати, участват в комисии, получават допълнително, коват недообмислени закони, па поправки на закони. За какво са ни толкова много депутати? Колко хора сме ние в тази държава?

Ето какво разказва за себе си Августина Иванова:

"По стечение на обстоятелствата при наличие на този магазин /бел. ред. баничарница/ решихме със сестра ми да станем предприемачи. Не, че това ми е било мечтата или професията, защото по професия съм инженер химик и съм работила 10 години в Народната библиотека. С този бизнес се храним четири семейства. И от година на година нещата стават все по-зле и по-зле. Парите въобще не ми стигат. Токът ми е към 500 лева , ДДС плащам между 600 и 750, данъци и осигуровки са 800 и кусур лева, отделно заплатите, отделно счетоводство, материалите поскъпват непрекъснато и ток и брашно вървят нагоре. От 1991 г. сме започнали с това производство, а сега разчитам децата ми да ме хранят. Не след 45 години, ние просто няма да се оправим. И аз не виждам и за какво да се оправяме като децата ни не са тук и внука ми вече не е тук."

Кой, как и какво свърши в Народното събрание от началото на 2016 година до момента докато Августина произвежда банички.

Камен Костов Костадинов, депутат. Той е родом от Шумен . Шумен е един от най-бедните региони в България. Огромен процент от хората получават по 325 лева заплата на месец. Камен получава по 2571 лева. Нали е депутат и то в четири последователни Народни събрания. За тази година Камен е на първо място по неизвинени и неоправдани отсъствия от пленарна зала и комисии. Евала Камене, голем си. Ние ти плащаме, теб те няма. Видно е как оправдаваш доверието на тези, които са ме избрали.

Депутатите ще продължат да са 240, а Камен ще продължи да бъде един от тях.

Ти решаваш.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • рес еоод
  Отговор
  1 15:52  14.10.16
  направете един сайт да ги изтипосваме
 • Менгеле
  Отговор
  2 16:52  14.10.16
  То да беше само Каменчо.......
 • БайХой
  Отговор
  3 19:02  14.10.16
  Държавата НЯМА... https://www.google.bg/ (Заглавия на журналистическа словослагателност по медиите!) Държавата НЯМА как да се намеси в спора в рудник "Бабино", той е ... Българският туризъм работи за конкуренцията, държавата НЯМА ... Държавата НЯМА спечелено дело за реституция в Страсбург Държавата НЯМА да се меси в спора между работници и ... Винетките са незаконни, но държавата НЯМА да връща пари.. Борисов попари надеждите на учителите: "Държавата НЯМА ... АБВ: Държавата НЯМА единна позиция за бежанците... Шокиращи признания на Гриша Ганчев: Държавата е фалирала ... http://www.vbox7.com/play:7ad4dbf7f3 Държавата няма... (Митко Динев) НЯМА лъжа и НЯМА измама, живеем в държава наречена НЯМА! Все никой за нищо НЯМА вина, НЯМА такава друга страна. Събуждаш се сутрин дори по пижама, и веднага се сблъскваш с термина НЯМА. Няма ти чехлите, нямате ток, НЯМА и парно в целия блок. Отиваш мъм банята.. какво? НЯМА вода! Няма и паста "Поморин" за беда, НЯМА сапун, НЯМА чиста хавлия, и в кенефа отваряш - НЯМА хартия. Отваряш хладилника - нищичко НЯМА, само едно сирене около 35 грама. Затуй пък шири се волно на свобода, бутилка студена чешмяна вода. На доктор отиваш - "Нямате час..", те връща сестрата с камерен глас. Вземаш си час но въпросната дама, сега пък ти казва - "Доктори НЯМА" А съседа ти фелдшер със тебе клюкарства, че нямат заплати.. и нямат лекарства. И макар че си болен и кат циклама, усещаш
 • БайХой
  Отговор
  4 19:02  14.10.16
  НЯМА лъжа и НЯМА измама, живеем в държава наречена НЯМА! Тотално разбита дори без война, действително НЯМА такава страна. Включваш КАНАЛА, тоест първа програма, и виждаш отвсякъде НИЩО НИ НЯМА. НЯМА корупция.. НЯМА инфлация, НЯМА дори в Козлодуй радиация. И безработица НЯМА.. тоест има ама 0-лева, баламосва ни нагло другарката Шулева. НЯМА престъпност ни казват без срама, има сигнали че и Бойко го НЯМА. НЯМА и армия.. НЯМА полиция, НЯМА разправят дори опозиция. НЯМА и транш по програмата ФАР, затуй НЯМА пари а отам НЯМА пазар. НЯМА и нарко-война във момента, НЯМА консенсус във парламента. НЯМА единство даже и в храма, и царят разправят хептен го НЯМА. От вечното НЯМА растем закалени, от нямане станахме сини-червени. Но някак неволно чуя ли "НЯМА", през зъби си спомням за нечия МАМА... Ние привикнахме НЯМА съвсем, НЯМА за нас вече.. НЯМА проблем. И макар да звучи както в епиграма, казваме ИМА, а няма НЯМА. НЯМА лъжа, НЯМА измама, живеем в държава наречена НЯМА! И дори да ме смачкат и свият в кравай, ако туй е държава аз съм... тролейбус!

Напиши коментар:


Публикувай